Hogyan kaphatsz személyi kölcsönt, ha napidíjas a munkabéred?

Hogyan kaphatsz személyi kölcsönt, ha napidíjas a munkabéred?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-11-13 Frissítve: 2021-09-01
 

Nem mindenki olyan szerencsés, hogy havi munkabérként jusson hozzá a jövedelméhez. A bankok az ilyen munkabért nem igazán szeretik a személyi kölcsön igénylésnél, és ezért nem mindig adnak pénzt az ügyfeleknek. Mi tudunk megoldást erre is!

A személyi kölcsön igénylésének néhány feltételét már korábban megírtuk. Két cikkünkben a jövedelmi és az egyéb feltételeket is megvizsgáltuk, azonban nem minden jövedelemtípust vettünk sorra. Most egy, a korábbiaktól eltérő munkatevékenységet folytató célcsoportot veszünk górcső alá, nevezetesen a napidíjas foglalkoztatásúakat.

Először is, vizsgáljuk meg mi is a napidíj! A napidíj nem a ledolgozott napok után járó fizetést jelenti, hiszen a munkavállalónak van alapbére, és ezen felül kapja a napidíjas ellátmányt. Utóbbit elsősorban azokon a munkahelyeken/beosztásokban adják, melyekben felmerülhetnek nagyobb kiadások, költségek. Ilyen munkakör például a nemzetközi szállítmányozásban dolgozóké. Gondoljunk csak bele, hogy ezekben az esetekben akár több hétig is külföldön kell tartózkodnia a munkavállalónak, és akár több fuvart is meg kell csinálnia! Ezeknél a munkavállalóknál szinte minden esetben napidíjas munkabérrel történik a bérfizetés.

A tapasztalataink szerint egy-egy munkavállaló akár 20-60 euró napidíjat is kaphat. Ezzel igen magas nettó jövedelmet lehet elérni, mégis a bankok többsége elég mostohán bánik az ilyen jövedelemmel rendelkező ügyfelekkel. De vajon miért? A probléma a nevében is benne van: NAPIdíj. Ha egy munkavállaló szabadságra megy, vagy táppénzre kényszerül, akkor a bevételei közül máris kiesik a napidíj összege. Ilyenkor az időarányos betegszabadság és táppénz összegét a bejelentett alapbérből számítják. Ezen kívül fennállhat annak a „veszélye” is, hogy a nemzetközi kiküldetés helyett belföldi utakra irányítják át a munkavállalót, és akkor máris ugrott a több tíz eurós napi keret. Ez a bankok számára kockázatot jelent, ezért inkább óvatosan bánnak ezzel az ügyfélkörrel és a jövedelmük megítélésével.

Hirdetés

Hirdetés

Van megoldás

Léteznek olyan „jövedelemtípusok”, melyek esetében személyi kölcsönt nem kaphatunk, de szerencsére a napidíj nem tartozik ezek közé. A hazai bankok 30%-a megfelelően tudja kezelni ezt a jövedelmet, és akár még igen kedvező kamatokat is elérhetünk. Összegben pedig szerencsére elérhetjük akár a hazai piac maximumát, a 10 millió forintot is.

Legalább nettó 450 ezer forint, akár napidíjas munkabér megléte mellett a legjobb ajánlatot 10 millió Ft-os hitelösszegre a Budapest Banknál találhatjuk, ha 6 évre vennénk fel a hitelt. Ezt választva 7,88%-os teljes hiteldíj mutató és havi 172 839 Ft-os törlesztőrészlet mellett a teljes visszafizetendőnk 12 444 408 Ft lenne. Ilyen hitelösszeg a napidíjas munkabérhez még az Erste Banknál is elérhető. Náluk 8,19%-os THM és 172 853 Ft a havi törlesztőrészlet. A 6 év alatt a teljes visszafizetendőnk 12 561 229 Ft lenne.

A részletes személyi kölcsön kalkulátorunkkal nézd meg, hogy melyik banktól tudsz a számodra legjobb feltételek mellett személyi kölcsönt igényelni, vagy használd az alábbi egyszerűsített kalkulátorunkat!

Mennyi személyi hitelt kaphatok?
Perceken belül megtudhatod, hogy:
Részletes adatokat kérünk és ennek fejében +/-10%-os pontossággal jelezzük a felvehető hitel összegét és a havi törlesztő összeget!
Ne feledd, ez több mint egy kalkulátor!
Adataid megadása után szakértőnk megválaszolja minden kérdésedet és segít az ügyintézésben is.
Bankmonitor
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Ft

A meglévő hitelek, hitelkeretek, hitelkártyák jelentősen befolyásolják a felvehető hitel összegét, és a banki elbírálás eredményét!

Számodra elérhető hitelek:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Az alábbi ok(ok) miatt, számodra sajnos nem elérhető a személyi kölcsön:
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Ft
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés