Hogyan lehet ugyanaz a személyi kölcsön olcsóbb nekem, mint másnak? Máris mutatjuk!

Hogyan lehet ugyanaz a személyi kölcsön olcsóbb nekem, mint másnak? Máris mutatjuk!

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-01-27 Frissítve: 2021-12-29
 

Két ugyanakkora összegű személyi kölcsön esetében 20 ezer forint felett is lehet a különbség a havi törlesztők között. Ez egyrészt felesleges plusz kiadást jelenthet, de a kelleténél magasabb fizetnivaló azzal is járhat, hogy nem kapjuk meg a szükséges nagyságú hitelt. Nem könnyíti meg az igénylők dolgát, hogy különböző hitelösszegek esetén más-más bank adja a legjobb ajánlatot, ezért választáskor ezt is figyelembe kell venni. A tét természetesen annál nagyobb, minél magasabb a felvenni kívánt összeg, így az alábbiakban az 5-8 millió forintos tartományban néztünk szét.

Az év eleje óta jelentősen megugrott a személyi kölcsön iránt érdeklődők száma a Google analitikája szerint, sokan lakóingatlant, nyaralót vagy autót vásárolnának ilyen finanszírozással. Az is szerepet játszhat a személyi hitelek népszerűségében, hogy itt nincs szükség ingatlanfedezet bevonására, a bank kizárólag az igazolt jövedelem alapján hitelez, a szükséges dokumentumok beadását követően – sikeres bírálat esetén természetesen – pedig 5-6 munkanapon belül számlán lehet az igényelt összeg.

Nagy kihívás ugyanakkor a megfelelő bank kiválasztása, ezen ugyanis például egy 6 millió forintos hitel esetében havi szinten több mint 20 ezer Ft múlhat, ami 8 éves alatt 2 millió Ft-ra hízhat. Aki szeretné ezt elkerülni, annak nem elég körbekérdeznie az ismerősöknél, hogy szerintük melyik bank a legolcsóbb, ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy számukra is onnan jön majd a legjobb ajánlat. Hogy miért? Egyrészt azért, mert a bankok  – ahogy az üzletek is – folyamatosan módosítanak az áraikon, hol csökkentve, hol emelve a kamataikat. Ennek következtében előfordulhat, hogy míg tavaly decemberben az egyik bank adta volna a legjobb ajánlatot valakinek, most egy másik lesz a befutó.

Az sem mindegy azonban, hogy az igénylő milyen paraméterekkel rendelkezik, ugyanis a hitelek árát befolyásolja többek között az igénylő jövedelme, kora, vagy éppen az, hogy mekkora hitelt venne fel. Ezért aztán nem feltétlenül ugyanaz a bank lesz a jó választás minimálbérrel, átlagjövedelemmel, vagy éppen 500 ezer Ft-ot meghaladó nettó keresettel.

5, 6, 7 és 8 millió forint személyi kölcsön havi törlesztője 300 ezer Ft havi nettó jövedelemmel

Ugyanakkor jövedelemnél sem egyszerű azonban a képlet, mert az igényelt hitelösszeg nagysága is meghatározza, melyik bank jelenti majd az optimális választást. A Bankmonitor személyi hitel kalkulátor számításai alapján például 5 millió Ft-nál  – 8 éves futamidővel, 300 ezer Ft nettó jövedelemmel – a Sberbank Fair Plusz Személyi Kölcsöne a nyerő a maga 7,62%-os THM-jével (teljes hiteldíj-mutató), míg 7 és 8 millió Ft-nál az Erste Most Extra Személyi Kölcsön kondíciói a legjobbak.

Persze nem mindenki számára érhetők el a legolcsóbb hitelek, mert a bankok egy sor feltételt eltérően kezelnek, jutalmaznak vagy éppen büntetnek. Különböző lehet például az igénylő minimális (18-23 év) és maximális életkora (65-72), az elvárt minimális jövedelem nagysága (100-150 ezer Ft), de az is, hogy miként fogadják el például a vállalkozói vagy a külföldi jövedelmet. Éppen ezért érdemes olyan hitelkalkulátorral összehasonlítani a banki ajánlatokat, amelynél megadhatók ezek a paraméterek, és ez alapján történik a hitelek rangsorolása.

Ilyen például a 12 magyar bank hiteleit megversenyeztető Bankmonitor személyi hitel kalkulátor, ami az adatok megadását követően azonnal megmutatja, hogy megkaphatjuk-e az adott hitelösszeget, és ha igen, milyen havi törlesztőre számíthatunk. Ha pedig úgy döntünk, hogy szükségünk van a hitelre, akkor pár személyes adat megadását követően a Bankmonitor hitelszakértői ingyenesen segítenek az ügyintézésben is.  

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban és az Online személyi kölcsön promóciós szabályzatban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

 

Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés