Hogyan lehet ugyanaz a személyi kölcsön olcsóbb nekem, mint másnak? Máris mutatjuk!

Hogyan lehet ugyanaz a személyi kölcsön olcsóbb nekem, mint másnak? Máris mutatjuk!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-01-27 Frissítve: 2021-12-29
 

Két ugyanakkora összegű személyi kölcsön esetében 20 ezer forint felett is lehet a különbség a havi törlesztők között. Ez egyrészt felesleges plusz kiadást jelenthet, de a kelleténél magasabb fizetnivaló azzal is járhat, hogy nem kapjuk meg a szükséges nagyságú hitelt. Nem könnyíti meg az igénylők dolgát, hogy különböző hitelösszegek esetén más-más bank adja a legjobb ajánlatot, ezért választáskor ezt is figyelembe kell venni. A tét természetesen annál nagyobb, minél magasabb a felvenni kívánt összeg, így az alábbiakban az 5-8 millió forintos tartományban néztünk szét.

Az év eleje óta jelentősen megugrott a személyi kölcsön iránt érdeklődők száma a Google analitikája szerint, sokan lakóingatlant, nyaralót vagy autót vásárolnának ilyen finanszírozással. Az is szerepet játszhat a személyi hitelek népszerűségében, hogy itt nincs szükség ingatlanfedezet bevonására, a bank kizárólag az igazolt jövedelem alapján hitelez, a szükséges dokumentumok beadását követően – sikeres bírálat esetén természetesen – pedig 5-6 munkanapon belül számlán lehet az igényelt összeg.

Nagy kihívás ugyanakkor a megfelelő bank kiválasztása, ezen ugyanis például egy 6 millió forintos hitel esetében havi szinten több mint 20 ezer Ft múlhat, ami 8 éves alatt 2 millió Ft-ra hízhat. Aki szeretné ezt elkerülni, annak nem elég körbekérdeznie az ismerősöknél, hogy szerintük melyik bank a legolcsóbb, ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy számukra is onnan jön majd a legjobb ajánlat. Hogy miért? Egyrészt azért, mert a bankok  – ahogy az üzletek is – folyamatosan módosítanak az áraikon, hol csökkentve, hol emelve a kamataikat. Ennek következtében előfordulhat, hogy míg tavaly decemberben az egyik bank adta volna a legjobb ajánlatot valakinek, most egy másik lesz a befutó.

Az sem mindegy azonban, hogy az igénylő milyen paraméterekkel rendelkezik, ugyanis a hitelek árát befolyásolja többek között az igénylő jövedelme, kora, vagy éppen az, hogy mekkora hitelt venne fel. Ezért aztán nem feltétlenül ugyanaz a bank lesz a jó választás minimálbérrel, átlagjövedelemmel, vagy éppen 500 ezer Ft-ot meghaladó nettó keresettel.

5, 6, 7 és 8 millió forint személyi kölcsön havi törlesztője 300 ezer Ft havi nettó jövedelemmel

Ugyanakkor jövedelemnél sem egyszerű azonban a képlet, mert az igényelt hitelösszeg nagysága is meghatározza, melyik bank jelenti majd az optimális választást. A Bankmonitor személyi hitel kalkulátor számításai alapján például 5 millió Ft-nál  – 8 éves futamidővel, 300 ezer Ft nettó jövedelemmel – a Sberbank Fair Plusz Személyi Kölcsöne a nyerő a maga 7,62%-os THM-jével (teljes hiteldíj-mutató), míg 7 és 8 millió Ft-nál az Erste Most Extra Személyi Kölcsön kondíciói a legjobbak.

Persze nem mindenki számára érhetők el a legolcsóbb hitelek, mert a bankok egy sor feltételt eltérően kezelnek, jutalmaznak vagy éppen büntetnek. Különböző lehet például az igénylő minimális (18-23 év) és maximális életkora (65-72), az elvárt minimális jövedelem nagysága (100-150 ezer Ft), de az is, hogy miként fogadják el például a vállalkozói vagy a külföldi jövedelmet. Éppen ezért érdemes olyan hitelkalkulátorral összehasonlítani a banki ajánlatokat, amelynél megadhatók ezek a paraméterek, és ez alapján történik a hitelek rangsorolása.

Ilyen például a 12 magyar bank hiteleit megversenyeztető Bankmonitor személyi hitel kalkulátor, ami az adatok megadását követően azonnal megmutatja, hogy megkaphatjuk-e az adott hitelösszeget, és ha igen, milyen havi törlesztőre számíthatunk. Ha pedig úgy döntünk, hogy szükségünk van a hitelre, akkor pár személyes adat megadását követően a Bankmonitor hitelszakértői ingyenesen segítenek az ügyintézésben is.  

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

 

Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés