Hol lehet önerő nélkül lakást venni a három gyerekre járó CSOK-ból?

Hol lehet önerő nélkül lakást venni a három gyerekre járó CSOK-ból?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2019-02-13
 

A fiatal házasok számára elérhető kamatmentes, szabadfelhasználású hitel és a vissza nem térítendő CSOK kombinálásával akár önerő nélkül is használt lakáshoz juthatnak a 3 gyermeket vállaló fiatal párok. De melyik városban, mire elég az így megszerezhető összeg? 

Bár a pontos feltételek még nem ismertek, jelen állás szerint úgy tűnik,  akár száz százalékban állami támogatásból, azaz ingyen is lakáshoz juthatnak a három gyermeket vállaló fiatal házasok, amennyiben kombinálják az újonnan bejelentett 10 millió forint kamatmentes, szabadfelhasználású hitelt a CSOK-kal. Ugyanis a 10 millió Ft hitel + a 2,2 millió forint vissza nem térítendő támogatás összességében 12,2 millió Ft felhasználható összeget jelent, ami számos nagyvárosban önmagában elég lehet egy az előírt 60 négyzetméteresnél nagyobb használt ingatlan megvásárlására.

Az Otthon Centrum elemzése szerint ekkora összegből a jelenlegi átlagos tranzakciós árak mellett Békéscsabán, Kaposváron, Miskolcon, Szolnokon, Dunaújvárosban és Nagykanizsán is bőven lehet legalább 60 négyzetméteres lakást vásárolni, de Egerben, Szegeden és Zalaegerszegen is nagyjából elég fedezetet jelent már önmagában ez az összeg.

Tapasztalatunk szerint a vidéki falvakban és kisebb településeken a 12,2 millió Ft ugyancsak bőven elég, ennyiért sok helyen már jó állapotú családi házat lehet vásárolni. Az ingatlanok ára persze nagyon függ a lokációtól, ahol drága nagyváros van a közelben, ott a környező települések is nagyon kapósak, hiszen sokan csak itt engedhetik meg maguknak a vásárlást.

Vannak azonban városok, ahol gyakorlatilag semmit nem kapni 60 nm felett ennyiért. Megnéztük a legnagyobb ingatlanhirdetési portált, és azt találtuk, hogy 12,2 millióért Győrött és Debrecenben egyetlen találatot sem dobott ki a rendszer, de Budapesten is csak végrehajtás alatt álló vagy önkormányzati ingatlanra bukkantunk.

Ezért sok családnak mindenképp lakáshitelre lesz szüksége az otthonteremtéshez, amire a jelenlegi alacsony hitelkamatok jó lehetőséget kínálnak, akár hosszú évekre fixált kamattal. Hitelt azonban nagy körültekintéssel kell választani, mert teljes visszafizetésben milliós lehet a különbség két termék között. A Bankmonitor Lakáshitel Kalkulátorával pillanatok alatt megtudhatod, hogy kaphatsz-e hitelt, illetve összehasonlíthatod, hogy melyik banknál mekkora havi törlesztőre számíthatsz.   

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés