Hosszabb futamidőre kínál fix kamatozású lakáshitelt a CIB Bank

Hosszabb futamidőre kínál fix kamatozású lakáshitelt a CIB Bank
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2024-04-30
 

Magyarország egyik meghatározó pénzintézete, a CIB Bank 2024. április 12-től átalakította, milyen futamidővel kínál fix kamatozású lakáshitelt. Tavasz közepétől már hosszabb futamidőre is kínál a pénzintézet változatlan kamatozás mellett lakáscélú jelzáloghitelt.

Ennek hála ügyfeleik számára a korábbi 11-20 éves futamidő mellett már akár 30 éves futamidőre is elérhetőek ezek a hitelek. Ez a változás jelentősen rugalmasabbá teszi a hitelfelvételt, és lehetőséget ad a hosszabb futamidő iránt érdeklődő adósok számára a kedvező kamatfeltételek kihasználására, amire mostanában egyre nagyobb szükség van.

Milyen hatása van a futamidő módosításának?

A sokak számára kedvező változást egy 20 millió forintos hitel példáján keresztül szemléltetjük, az igénylő(k) igazolt nettó jövedelme havi nettó 700 000 forint.

20 éves futamidő esetén:

  • A kamat 6,29%.
  • A havi törlesztőrészlet 147 674 forint.
  • A teljes visszafizetendő összeg 35 441 790 forint.

Míg 30 éves futamidő esetén:

  • A kamat bár szintén 6,29%.
  • A havi törlesztőrészlet viszont csak 124 805 forint.
  • A teljes visszafizetendő összeg pedig 44 929 752 forint.

Mint látható, a hosszabb futamidő alacsonyabb havi törlesztőrészletet eredményez, ami miatt a havi kiadások akár 22 800 forinttal is csökkenhetnek. Ez komoly segítséget jelenthet azok számára, akik kisebb havi fizetnivalót tudnak bevállalni, de nem szeretnének lemondani a fix kamatozás nyújtotta biztonságról.

Azonban fontos azt is megjegyezni, hogy a hosszabb futamidő miatt a teljes visszafizetendő összeg jelentősen megnő, a példában ez közel 9,5 millió forintos többletkiadást eredményez. Mondhatni ez az ára annak, hogy tovább használja az adós a bank pénzét és ezáltal tovább is fizet kamatot utána.

Jó tudni
A Bankmonitor szakértői azt javasolják, hogy mindenki keresse meg azt a futamidőt, aminél a törlesztőrészletet nagy biztonsággal meg tudja fizetni.

A CIB Bank a piacon jelenleg rendkívül kedvező feltételekkel kínál végig fix kamatozású lakáshitelt 30 éves futamidőre. Ez a konstrukció ideális lehet azoknak az adósoknak, akik hosszabb távra terveznek, és stabilan alacsony havi törlesztőrészletre van szükségük.

Hirdetés

Hirdetés

Változás a szabad célú jelzáloghiteleknél

Emellett a CIB Bank a végig fix kamatozású szabad felhasználású jelzáloghitelek szerkezetét is átalakította.  A korábbi 15 éves futamidő mellett mostantól 11-20 éves futamidőre is elérhetőek ezek a hitelek végig fix kamat mellett. A változás viszont a kamat nagyságát nem érinti.

A CIB Bank szerencsére elkötelezett a rugalmas és kedvező hitelfelvételi lehetőségek biztosítása mellett. A végig fix kamatozású lakáshitelek futamidő szerkezetének bővítése egy újabb lépés ebben az irányba.

Kalkulálj
Fontos megjegyezni, hogy a hitelfelvétel komoly döntés, ezért alaposan mérlegelni kell a saját lehetőségeinket, és összehasonlítani a különböző bankok ajánlatait. A Bankmonitor kalkulátorai segíthetnek a megfelelő hitel megtalálásában, kiválasztásában és problémamentes, gyors igénylésében.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés