Idegen ország, idegen bankja

Idegen ország, idegen bankja
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2014-02-08
 

Nem bízol a magyar bankrendszerben? Lejárt hiteled van? Szent Korona Bank megoldja! De mit is tudhat ez a pénzintézet? Egyáltalán bankkal van dolgunk? Sok a kérdőjel egy olyan kérdésben, amiben állítólag már nyomoznak is…

A héten találkoztunk először a Szent Korona Bank (SZKB) nevével. Mivel rajta tartjuk a pénzpiac ütőerén a kezünket, így mi is utánanéztünk a „pénzintézetnek”. Megnézve a honlapját meglepődve tapasztaltuk, hogy az Apostoli Magyar Királyság Központi Bankja. Már itt kilógott a lóláb! Hiszen ha észrevettük az Apostoli, és a Királyság szavakat, akkor már egyértelművé válik, hogy egy nem létező ország központi bankjáról van szó!

De ha mindez még nem is szúrt nekünk szemet, akkor az már gyanús lehet, hogy mindenkinek adnak alanyi jogon 1000 STK-t. Igaz, a nagy hírverés miatt, 2014. február 6. után már csak honosítást követően kaphatunk ilyen juttatást (Emlékezünk? Apostoli Magyar Királyság állampolgáraivá kell válnunk.). És, hogy mi az az STK? Hát a Szent Korona bank fizetőeszköze! Tehát forinttal nem foglalkoznak, ámbár késedelmes bármilyen devizájú hitelünkre kínálnak adósságrendezést. A számlanyitáshoz elég fénykép, telefonszám, és néhány adat megadása.

Tehát valójában ez az oldal nem csinál mást, mint adatokat gyűjt rólunk. Természetesen szigorúan biztonságban vannak az adataink, mert, ahogy írják: „Az adatok védelmét egy erre szakosodott ZRT. biztosítja, ami az-illegitim- Magyar köztársaság törvényeinek is megfelel.” Azonnal megnyugodtál, nemde?

Mit mond a PSZÁF (MNB) a Szent Korona Bankról?

„A nevezett társaság Magyarországon nem jogosult pénzügyi szolgáltatási tevékenység végzésére, illetve nem szerepel a Felügyelet által vezetett nyilvántartásban.” Ergó nem léteznek. Tehát a SZKB nem más, mint egy adathalmaz, amire nincs ráhatása a felügyeletnek, hiszen a pékeket sem a PSZÁF ellenőrzi. 

Mit mond a Szent Korona Bank a PSZÁF-ről?

„A Szent Korona Bank az Apostoli Magyar Királyság Jegy Bankja, ezért a Magyar Köztársaság Pénzügyi Felügyelete nem kompetens ezen ügyekben. Az előzményekből következően a felkínált tartozáskiegyenlítés törvényes formája, hogy a célra elkülönített számlán tartott összeg a követelő részére a vonatkozó törvény értelmében teljesítettnek minősül.” Világos, nem? Azon már fenn sem akadunk, hogy a jegybank egy szó…

Mit tegyünk, ha hasonló „pénzintézettel” találkozunk?

A mai világban egy honlap nem garancia semmire. Egy fizikális bankfiók már bizakodásra adhat okot. Ám, ha biztosra szeretnénk menni, hogy az adott pénzintézet jogosult pénzügyi szolgáltatást nyújtani, akkor az
egykori PSZÁF (MNB) honlapján ellenőrizhetjük ezt.  A jogi státusznak aktívnak kell lennie. Ekkor biztosak lehetünk, hogy ellenőrzött keretek között működik az adott pénzintézet, és azokat a tevékenységeket, amiket a felügyelet honlapján találunk, jogszerűen végzi. De ha biztosra akarsz menni például egy bankszámla választásnál, akkor keress a honlapunkon keresztül, és nem fogsz csalódni!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés