Így adnak a bankok 150-200 ezer forint jóváírást a Babaváró hiteleseknek

Így adnak a bankok 150-200 ezer forint jóváírást a Babaváró hiteleseknek
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-09-14 Frissítve: 2023-09-20
 

Továbbra is versenyeznek a bankok a Babaváró hitelt igénylőkért, amit jól mutat, hogy a bankok közül egy kivételével minden pénzintézet kínál valamekkora összegű jóváírást számukra. Ez az akár 200 000 Ft összegű „ajándék” különösen jól jöhet lakáscél esetén, hiszen az ingatlan megvétele, az új otthon berendezése, felújítása, a lakásvásárláshoz esetleg kapcsolódó hitel igénylése jelentős egyszeri kiadással jár. A Bankmonitor szakérői szerint azonban a jóváírás összegén túl számos egyéb tényező is befolyásolhatja, hogy egy párnak hol érdemes igényelnie a hitelt, vagy egyáltalán hol kaphatják azt meg.

A Babaváró hitel bizonyos feltételei azonosak az egyes bankoknál, ilyen például a házasság, hogy a feleség nem töltheti be a 41. életévét, de a felvehető hitel (10 millió Ft) és a havi törlesztő (50 ezer Ft) maximumát illetően sincsenek különbségek. (Legalábbis 2024-ig, mert jövő évtől a feleség 30 éves koráig lesz igényelhető a támogatott hitel, a maximális összeg pedig 11 millió forintra emelkedik.)

Számos olyan különbség van azonban az egyes bankok között, amelyek miatt kritikus fontosságú, hogy a pár melyik pénzintézethez fordul. Eltérő például az adós elvárt minimális életkora, így hiába igényelhető elméletileg 18 éves kortól a Babaváró, a bankok egy része csak 21-23 éves kortól hitelez. Eltérően fogadják el még a készpénzes jövedelmet, vagy éppen a határozott idejű munkaviszonyt is, mint ahogy az elvárt minimális jövedelem sem azonos az egyes pénzintézeteknél. Előfordulhat ezért, hogy míg egy pár az egyik banknál megkapja akár a maximális, 10 millió forintos hitelösszeget, egy másiknál kikosarazzák őket, vagy csak kisebb összegre számíthatnak.

Mennyi
Babaváró
hitelt kaphatok?

Akár 200 ezer forint jóváírást
kaphatsz hiteled mellé, ha 2024. Április végéig megígényled.

Ft
Bankmonitor
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Érdekel a gyorsított, digitális Babaváró opciónk?
Erste Online Babaváró
  • folyósítás akár 3 nap alatt
  • nincs felesleges banki találkozó -
    Csak szerződéskötésre kell bemenned
  • ügyintézés otthonról -
    Töltsd fel a szükséges dokumentumokat és értesülj minden döntésről a Bankmonitor Ügyfélportál felületen
  • díjmentes
A számodra elérhető Babaváró hitel részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
  • Mennyi a számodra elérhető hitel összege?
  • Mekkora lesz a havi törlesztés?
  • Miben térhetnek el egymástól az egyes bankok?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a számodra elérhető Babaváró hitel részleteit e-mailben
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Szeretnéd felgyorsítani az igénylésed?
Töltsd ki az adatbekérőt!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Babaváró kalkulátor eredményét elküldtük a megadott email címedre.
Ha nem érkezik meg a kalkuláció néhány percen belül, ellenőrizd leveleződ „spam” vagy „levélszemét” mappáját is!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Hirdetés

Hirdetés

Babaváró jóvárások az egyes bankoknál

Gránit Bank: 200 000 Ft jóváírás

A 2023. október 31-ig benyújtott Babaváró kölcsönigénylésekre 200 000 forint jóváírást ad a bank, amennyiben a folyósítás 2023. november 30-ig megtörténik. Maga a jóváírás a hitel folyósításának napján történik a kölcsönszerződésben szereplő, Gránit Banknál vezetett bankszámlára.

CIB Bank: 180 000 Ft jóváírás

A CIB Banknál 180 000 forint jóváírással juthatnak Babaváró hitelhez a fiatal párok az aktuális, szeptember 30-ig érvényes promóció keretében. A jóváírás további feltétele, hogy a hiteligénylés szeptember 30-ig befogadásra kerüljön, valamint a kölcsön folyósítása legkésőbb 2023. november 12-ig megtörténjen. A bank azt ígéri, hogy a jóváírás a folyósítást követő 15. munkanapig megtörténik az adós CIB Banknál vezetett, Babaváró hitel törlesztésére szolgáló bankszámlájára.

K&H Bank: 160 000 Ft jóváírás

A K&H Bank 160 000 forint jóváírást ad az ügyfél hiteltörlesztésre szolgáló, K&H Banknál vezetett bankszámlájára a sikeres folyósítást követően akkor, ha a hitelösszeg legalább 10 millió forint. A kifizetésre a hitel folyósításának naptári negyedévét követő hónapban kerül sor. Például szeptember 15-ei folyósítás esetén október hónapban várható a pénz.

UniCredit Bank: 150 000 Ft jóváírás

Az UniCredit Bank a 2023. szeptember 30-ig befogadott Babaváró hitelekre 150 000 forint jóváírást fizet azzal a feltétellel, hogy a kölcsön folyósításának 2023. október 31-ig meg kell történnie. Magára a jóváírásra a folyósítást követő hónapban kerül sor. Itt a Babaváró igénylésének nem feltétele az UniCredit Banknál vezetett bankszámla, ahogy egy minimálisan elvárt hitelösszeg sem.

MBH Bank: 150 000 Ft jóvárás

Az MBH Bank 150 000 forint jóváírást fizet a 2023. szeptember 30-ig hiánytalanul befogadott Babaváró hitelekre abban az esetben, ha a hitel összege legalább 9 000 000 Ft. A jóváírás az MBH Banknál vezetett, hitelszerződésben szereplő bankszámlára történik. Amennyiben a pár a Babaváróval egyidejűleg, vagy annak folyósítását követően 180 napon belül lakáshitelt is igényel, akkor a jelzáloghitel-szerződés közjegyzői okiratba foglalásának költségét is visszatérítik maximum 50 000 forint erejéig.

Erste Bank: 150 000 Ft jóváírás

Az Erste Bank visszavonásig érvényben lévő akciója keretében 150 000 forint egyszeri jóváírást fizet a folyósítást követően.

Raiffeisen Bank: 140 000 Ft + 60 000 Ft

A 2023. szeptember 30-ig befogadott és november 30-ig kiállított hitelígérvény alapján folyósított Babaváró hitelek után 140 000 forint jóváírást ad a Raiffeisen Bank. A kifizetés a kölcsön folyósítását követő 30 napon belül megtörténik az adós által megadott bármelyik banknál vezetett számlára. Amennyiben a Babavárót igénylő pár ezen kívül egy vagy két bankszámlát nyit 1 éves hűségidővel a Raiffeisen Banknál, akkor 30 000, illetve 60 000  forint jóváírást kaphatnak, így összességében akár 200 000 forintra is szert tehetnek.

OTP Bank: 0 Ft jóváírás

Az OTP Bank jelenleg nem ad jóváírást a náluk Babaváró hitelt igénylő pároknak.

Változó lakástámogatások
idén, vagy 2024-ben
jársz jobban

lakásvásárlással?

Több millió forint a tét!


Ft
Ft
Ft
Bankmonitor
2024-ben
0 Ft
ennyivel több támogatást és támogatott hitelt érhetsz el.

ÉS

0 Ft
ennyivel kevesebb lehet az ingatlanvásárlásod összköltsége,
mint 2023-ban.
A részletes eredményedet e-mailben fogjuk elküldeni számodra!
A részletes eredményedet e-mailben fogjuk elküldeni számodra, szakértőnk pedig keresni fog a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
elküldtük neked a kalkulációd eredményeit
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk
a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Megadott adataid alapján 2023-ban és 2024-ben is azonos összegű támogatásra és támogatott hitelre leszel jogosult, így előreláthatólag az ingatlanvásárlásod teljes költsége ugyanannyi lesz mindkét évben.

Megadott adatait alapján 2023-ban és 2024-ben sem leszel jogosult támogatásra és támogatott hitelre, így előreláthatólag ingatlanvásárlásod teljes költsége ugyanannyi lesz.
Ha bármi kérdésed lenne, írj nekünk
a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Hirdetés
Hirdetés