Így még bele tudsz férni a Növekedési Hitel felvétel végső határidejébe

Így még bele tudsz férni a Növekedési Hitel felvétel végső határidejébe
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-03-02
 

A fix 2,5%-os kamatozás mellett elérhető Növekedési Hitel felvétel hajrájának utolsó pillanatait éljük. A március 30-i zárási határidő vészesen közeleg. Ha biztosra akarunk menni, a hiteligénylésnek előkészített dokumentációval kell nekifutnunk. Mikkel szükséges készülnünk?

Pénzügyi adatok, mely alapján gyors választ kapunk

Tud-e minket hitelezni az adott bank, vagy sem, s ha igen maximum mekkora összegben Igen gyorsan, akár egy héten belül megkaphatjuk a választ, ha az ehhez szükséges minden dokumentációt azonnal a bank rendelkezésére tudjuk bocsátani.

Ehhez az elsődleges banki döntéshez az alábbi pénzügyi adatok benyújtása szükséges feltétlenül:

  • 2015. év végi komplett beszámoló
  • 2015., 2016. év végi főkönyvi kivonat
  • 2015., 2016. év végi korosított vevő-szállító analitika

Az év eleji hiteligénylés sokszor érdekes helyzetet teremt: az előző év már lezárult, de még sok vállalkozás nem rendelkezik végleges év végi számokkal, hiszen a májusi beszámoló készítési határidő még messze van. A bankok ilyen helyzetben nem tudnak mást tenni, mint a rendelkezésre álló lezárt beszámoló, azaz a 2015. év végi számok alapján döntést hozni.

A 2016-os számainkat csak akkor tudják figyelembe venni, ha megvan a véglegesített beszámolónk róla. Érdemes előre hoznunk a 2016. év végi beszámolónk véglegesítését, amennyiben

  • a 2016. év végi számaink szebbek, és célunk a magasabb hitelösszeg
  • a 2015. év évi üzleti eredményünk negatív volt, de 2016-ra azonban már sikerült javítanunk ezen.

Céges dokumentáció, amikor már a szerződéskötésre készülünk

Az alábbi céges dokumentációk a szerződéskötéshez szükségesek, azonban javasolt a hiteligényléssel egy időben már ezeket is elkezdeni beszerezni. (Előfordulhat például olyan eset, amikor váratlanul, saját magunk, esetleg könyvelőnk figyelmetlenségéből kifolyóan inkasszót kapunk. Ennek tisztázásához és töröltetéséhez is időre van szükség.)

  • társasági alapító okirat
  • aláírási címpéldány
  • 30 napnál nem régebbi cégkivonat
  • 30 napnál nem régebbi NAV és Önkormányzati „0-s” igazolás – amennyiben nem vagyunk fenn a köztartozás mentes listán

Mindenek előtt ellenőrizd kalkulátorunk segítségével, hogy céged megfelel-e a Növekedési Hitelprogramban való részvételnek:

Széchenyi hitel
Bankmonitor
Hirdetés
Hirdetés