Így válhat rémálommá az álom bankszámla

Így válhat rémálommá az álom bankszámla
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-08-05 Frissítve: 2021-08-06
 

Napjainkban az egyik legkedveltebb lakossági számlacsomag az Erste Privilégium „L” bankszámla. Teljesen érthető a számlacsomag iránti fokozott érdeklődés, hiszen ha a bank által elvárt 150 ezer Ft a bankszámlára érkezik, majdhogynem díjmentes minden banki szolgáltatás, amire szükségünk lehet. Nem árt azonban egy-két dolgot szem előtt tartani, hogy még véletlenül se érhessenek kellemetlen meglepetések… 1

Átlagos jövedelem (150 ezer) és aktív bankszámla használat mellett jelenleg a legolcsóbb megoldást az Erste Privilégium “L” számlacsomag jelenti. Többek között

  • nincs számlavezetési díj,
  • ingyenesek a netbanki és mobilbanki átutalások,
  • ingyen teljesülnek a csoportos beszedések, ráadásul
  • korlátlan számban lehet ingyenesen készpénzt felvenni a bank saját automatáiból (ATM).

Fontos a jó időzítés

Mivel a fenti díjmentes szolgáltatások feltétele, hogy az ominózus 150 ezer Ft a bank által vizsgált időszakban érkezzen be, ezért egy jól időzített számlanyitással sok bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat. A vizsgálati időszak a tárgyhót megelőző hó 15-től a tárgyhó 14-ig tart, ezért a lehető legrosszabb forgatókönyv akkor valósul meg, ha tárgyhó 14-e után teljesül csak a feltétel.

Tegyük fel, hogy 2016. augusztus 15-én érkezik meg a fizetésünk a hónap elején megnyitott bankszámlánkra. Számlavezetési díjjal augusztus hónapban ugyan nem kell számolnunk (a bankszámlanyitás hónapjában ettől eltekint a bank), de a többi feltételhez kötött ingyenes szolgáltatást nem fogjuk megkapni. Azaz az átutalásokért augusztusban még fizetnünk kell, az ingyenes készpénzfelvételek pedig októberben lesznek majd elérhetőek.

Nem, nem elírás, októberben. Ennek az az oka, hogy az ingyenes készpénzfelvételek mindig csak a tárgyhónapot követő hónapban járnak. Azaz augusztusi számlanyitásnál maradva a legjobb esetben is legkorábban szeptemberben. Ehhez persze elengedhetetlen, hogy 2016. augusztus 14-ig beérkezzen az ominózus 150 ezer Ft a bankszámlára.

A fentieknél már csak az a rosszabb, ha a későbbiekben adódik úgy, hogy nem teljesül a feltétel. Ilyenkor ugyanis már nem „csak” az ingyenes átutalásoknak és készpénzfelvételeknek inthetünk búcsút, hanem az ingyenes számlavezetésnek is.

Kíváncsi vagy, hogy számodra az Erste Privilégium „L” számlacsomag jelenti-e a legjobb megoldást? Bankszámla kalkulátorunk segítségével könnyen kiderítheted…

Hogyan lehet Privilégium „L” szerződést kötni?

Fontos! Nem érdemes bemenned a bankfiókba, mert a Privilégium „L” bankszámlát csak közvetítőn keresztül lehet megkötni, azaz bankfiókban nem elérhető. Kifejezetten kényelmes lehet, hogy a Bankmonitor.hu-n keresztül online tudod igényelni.

Hirdetés

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Címkék
Hirdetés