Indul a banki verseny: bőven 8% alatti kamatot ad az MBH Bank hétfőtől

Indul a banki verseny: bőven 8% alatti kamatot ad az MBH Bank hétfőtől
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-10-06 Frissítve: 2023-10-09
 

Az MBH Bank csatlakozik az önkéntes kamatplafonhoz. Október 9-től 7,89%-os kamat mellett nyújt a pénzintézet lakáshitelt. A vállalkozói forgóeszközök kamata pedig legfeljebb 12% lesz, ezzel a bank mindkét esetben teljesíti a Gazdaságfejlesztési Minisztérium kérését.

Már hat bankról biztosan tudunk, amelyik október 9-től vállalja az önkéntes kamatplafonnal kapcsolatos elvárásokat. Elsőként azonban az MBH Bank jelentette be közleményében az új kondíciókat.

Lakáshitel akár 7,5% alatti kamatszinten

A pénzintézet standard lakáshitel kamata 7,89% lesz, melyből még bizonyos feltételek teljesülése esetén kedvezmény is kapható: 24 millió forintot elérő hitelösszeg és legalább 1 millió forintos jövedelem esetén a bank hitelkamata már 7,39% is lehet.

Egy 25 millió forint összegű, 20 éves futamidejű lakáskölcsön esetében a a standard 7,89%-os kamat törlesztőrészlete 207 402 Ft lenne. A legkedvezőbb 7,39%-os kamathoz pedig 199 720 Ft havi fizetnivaló tartozik. Csak összehasonlításképpen jelenleg 7,69%-os kamatot érhet el egy ügyfél, akinek a jövedelme eléri az 1 millió forintot. A jelenlegi legkedvezőbb 7,69%-os kamatszint mellett a 25 millió forint összegű kölcsönre 20 éven keresztül havi 204 313 forintot kell fizetni.

Fontos
Még ez az igen magas jövedelmű ügyfélkör is havi 4600 forintot spórolna, ami a két évtized alatt 1,1 millió forintra hízna. A kisebb jövedelmű ügyfeleknek pedig még nagyobb pénzügyi előnyt jelenthet a kamatplafon miatti kamatcsökkentés.

Az MBH Bank közleménye alapján a pénzintézet a piaci kamatozású vállalkozói forgóeszközhiteleket hétfőtől legfeljebb 12%-os kamat mellett nyújtja, ezzel ezen termékkör esetében is vállalja a bank az önkéntes kamatplafonhoz kapcsolódó előírásokat.

Jó tudni
A tájékoztatás nem teljeskörű, az egyéb díjak és az összes költséget tartalmazó THM nagyon fontos a megfelelő konstrukció kiválasztása során.

Számos bank kamata változni fog október 9-től, mi az összes változásról beszámolunk. Ne maradj le a hírekről, változásokról iratkozz fel hírlevelünkre.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Csatlakozz te is a több mint 160 000 feliratkozott olvasónkhoz és értesülj elsők között a gazdasági hírekről és a legjobb pénzügyi ajánlatokról.

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés