Indul a roham a Diákhitel Számlákért! Milyen pluszt kínál a Gránit Bank? (x)

Indul a roham a Diákhitel Számlákért! Milyen pluszt kínál a Gránit Bank? (x)
Hirdetés

Szeptembertől a szabad felhasználású Diákhitel1 összegét kizárólag Diákhitel Számlára kaphatják meg a diákok, amelyet jelenleg négy banknál van lehetőségük nyitni. Összegyűjtöttük a Diákhitel Számlák általános előnyeit, valamint azt, hogy ezeken túl milyen plusz előnyöket kínál a Gránit Bank Diákhitel Számlája. 

A tanulmányaikat folytató fiatalok jelenleg három különböző diákhitel közül választhatnak: ezek a szabad felhasználású Diákhitel1, a kötött felhasználású Diákhitel2, valamint a szintén kötött felhasználású Képzési Hitel.

Az egyik legfontosabb idei változás, hogy a Diákhitel1 mostantól kizárólag egy speciális Diákhitel Számlára érkezhet, melyet a hiteligénylés folyamata során négy banknál lehet megnyitni. Amennyiben már van folyósítási szakaszban lévő diákhitele valakinek, akkor is lehetősége van az elérhető Diákhitel Számlák valamelyikére váltania, hiszen ezek díjai rendkívül kedvezőek, így mindenképpen érdemes elvégezni egy gyors összehasonlítást. A kedvezményes számlacsomagot aktív és passzív jogviszonnyal, valamint a folyósítás szüneteltetése alatt is igénybe lehet venni.

Azt azonban tudni kell, hogy bár Diákhitel Számlát már július óta lehet igényelni, a számla megnyitásával szeptemberig várni kell, ugyanis a Diákhitel Központnak még ellenőriznie kell az igénylők hallgatói jogviszonyát. Az sem probléma, ha olyan bank Diákhitel Számláját választanánk, amelyiknél már rendelkezünk folyószámlával, ilyenkor ugyanis bankok belül történik majd a váltás.

Hirdetés

Mi közös minden Diákhitel Számlában?

A Diákhitel Számlához kapcsolódó legfontosabb alapszolgáltatások minden banknál ingyenesek. A diákhitelesek számára ingyenes például a számlavezetés, a bankkártyahasználat, az elektronikus szolgáltatások használata, a személyes megjelenés nélküli ügyintézés, a havi számlakivonat, illetve a folyószámla megszüntetése. Ezenkívül további kedvezmények is elérhetők az egyes bankoknál, amelyeket érdemes szem előtt tartani a szolgáltató kiválasztása során.

Milyen plusz kedvezményeket kaphatsz a Gránit Banknál

A minden Diákhitel Számlára érvényes kedvezményeken túl a Gránit Bank szelfis számlanyitás esetén 32 ezer forint egyszeri jóváírást ad. Aki pedig elégedett a Gránit Bank szolgáltatásival és Diákhitel Számlájával, akár ajánlhatja azt ismerőseinek is, amit minden sikeres ajánlás után 9 ezer forinttal jutalmaz a bank. De akkor is jár a 9 ezer forint, ha a számlát ajánlókód használatával nyitja meg a hallgató. A számlán jóváírt diákhitel-összegekre további 4% jóváírást fizet, ennek maximuma az egy félévben felvehető 750 ezer forintnyi hitel után félévenként 30 ezer forint.

A számlán tartott egyenlegre a hitelösszegek folyósításának hónapjaiban igen kedvező, a mindenkori jegybanki alapkamatnál 5 százalékponttal kisebb, vagyis jelenleg évi 8% látra szóló kamatot fizet a bank. Ez a jelenlegi kamatkörnyezetben rendkívül kedvező, és jelentősen mérsékli az infláció káros hatását, miközben a számlán tárolt pénz továbbra is szabadon elérhető marad.

Ezen felül a Platinum kártya éves díjából 10% kedvezmény jár a diákhiteles ügyfeleknek, a prémium kártyával pedig díjmentesen férhetnek hozzá a Press Reader alkalmazásban elérhető mintegy 7000 újsághoz is.

A családalapítás előtt álló, Gránit Banknál vezetett Diákhitel Számlával rendelkező fiatalok ezen kívül 205 ezer forint jóváírást kaphatnak a Babaváró hitel felvételekor, ami a maximális 10 millió forint hitelösszeg felvétele esetén kicsivel 2% feletti azonnali pénzügyi előnyt jelent. A Gránit Bank emellett kamatkedvezményt kínál a diákoknak lakásvásárlási céljaik megvalósításához, és egyéb céljaik finanszírozásához is.

Amennyiben valaki már a tanulmányai ideje alatt elindítaná első állampapír befektetéseit, akkor a vásárláshoz és eladáshoz szükséges értékpapír számla megnyitása és fenntartása ugyancsak költségmentes lesz a Gránit Diákhitel Számla mellett. Érdemes szót ejteni még a 13 hónapos Gránit KamatMax Plusz bankbetétről is, amely az aktuális MNB jegybanki alapkamat mínusz 2,00%-ot, azaz jelenleg 11,00% kamatot fizet feltétel nélkül a lekötésekre.

Hirdetés