Intelligens, nem csak okos a jövő telefonja

Intelligens, nem csak okos a jövő telefonja
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2014-12-02
 

Okostelefon. Ma már mindenki tudja, hogy ez a szó mit jelent. Olyan készülék, amelyik inkább számítógép, mint telefon, éppen ezért szinte mindenre képes, amit egy számítógép is tud. De vajon merre fejlődik tovább a technológia?

A mostanság használt okostelefonok fejlesztői azon versengenek leginkább, hogy a korábbiaknál jobb kamerával lássák el a legújabb készülékeket. Minél nagyobb felbontás, minél egyszerűbb kezelhetőség, minél önállóbb működés a cél. A legfontosabb, hogy a tulajdonos egy gombnyomással elkészíthesse a tökéletes felvételt, akármilyenek is a körülmények. a törekvés érthető, hiszen a felmérések szerint a telefon kamerája a legtöbbet használt funkció az okostelefonok esetében.

Mindezek alapján nem meglepő, hogy a hírek szerint a legtöbb fejlesztőcég a kamerák képességein javítana. Az új korszakot a mesterséges intelligenciával felszerelt telefonok jelenthetik. Eddig a telefonnal készített képek esetén a felhasználó utólag a környezeti viszonyokhoz igazíthatta a beállításokat. A Qualcomm nevű cég azonban ma már olyan megoldáson dolgozik, hogy a kamera maga mérje fel a környezet állapotát és annak megfelelően változtasson a beállításokon.

Okostelefonra vágysz? Most elég nagy kedvezménnyel juthatsz hozzá. Nézd csak meg az alábbi ajánlatot!

1

Ez azonban még csak a kezdet lenne. A mesterséges intelligencia segítségével a telefon képes lenne arcokat is felismerni és eldönteni azt is, hogy mit (embert, épületet, tájképet stb.) fényképezünk. Sőt. Az sem elképzelhetetlen, hogy az intelligens telefonok a külvilág adatainak értelmezése révén azt is maguktól képesek lesznek eldönteni, mikor készüljön el egy fénykép. Gondoljunk csak bele, milyen nehézséget okoz most is egy mozgás közbeni eseményt lefényképezni! Hányszor kell exponálni, mire egy jó kép elkészül. Nos, a jövőben például a telefon magától eldönti, hogy egy focimeccsen akkor készüljön el a kép, amikor a labda épp a hálóban van.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés