Ismét kamatot csökkentett a lakáshiteleknél az Unicredit Bank

Ismét kamatot csökkentett a lakáshiteleknél az Unicredit Bank
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2024-01-10
 

Alig indult el a 2024-es év és a hazai nagy bankok egyike már másodszor nyúl hozzá a lakáscélú jelzáloghitelek kamatához. Szerencsére ez az újabb változás is pozitív: még olcsóbban kaphatunk lakáskölcsönt az UniCredit Banktól január 9-től.

A piaci kamatozású lakáshitelek kamata érdemben csökkent január elején, ez nagyrészt annak köszönhető, hogy az önkéntes kamatplafon felső korlátját mérsékelték: a lakáshitelek THM értékének felső korlátját 8,5 százalékról 7,3 százalékra csökkentették.

Erre a bankok érdemi kamatcsökkenéssel reagáltak, úgy látszik a folyamatnak még nincs vége, az UniCredit Bank ugyanis január 9-én újra hozzányúlt a kamatokhoz. A bank extra kamatkedvezményt nyújt ügyfelei részére, amennyiben kiemelt partnerén keresztül adják be a hitelkérelmet. (Ilyen kiemelt partner a Bankmonitor is.)

Milyen feltételekkel érhető el a kedvező kamat?

  • Legalább 15 millió forint összegű lakáshitel igénylése.
  • Legalább 500 ezer forint havi jóváírás vállalása a banknál vezetett számlára.
  • 10 évig fix kamatozású, vagy 20 éves futamidejű végig fix kamatozású kölcsön vállalása.
  • A bank kiemelt partnerén keresztül igényeljék meg a kölcsönt.

Egy 20 millió forint összegű, 10 évig fix kamatozású kölcsönt egy nettó 800 ezer forint jövedelmű család már 6,45 százalékos kamat mellett megkaphat. 20 éves futamidő esetén a kölcsön törlesztőrészlete 149 885 forint, két évtized alatt a teljes visszafizetendő összeg 35 878 453 forintra nőne. Január 9. előtt még 6,85% volt egy ilyen kölcsön kamata, a havi fizetnivaló pedig 154 701 forint. A lejáratig összesen 37 146 681 forint volt. Vagyis a kamatváltozás miatt havi 5 ezer forintot, 20 év alatt pedig 1,3 millió forintot takaríthat meg az adós.

Ezek mellé még a banknál kötött hitelfedezeti biztosítás további kamatkedvezményt érhet. Ha ilyen biztosítást is köt a banknál az igénylő, akkor további kamatkedvezményt kaphat, így az előző példában szereplő hitelt 6,25 százalékos kamat mellett is megkaphatja. (Január 9-e előtt ilyen feltételekkel 6,55% volt a kölcsön kamata.) Azt mindenképpen ki kell hangsúlyozni, hogy a biztosítás díját is fizetni kell jelen esetben, ami magasabb lehet, mint a kamatkedvezmény miatti törlesztőrészlet csökkenés. Az természetesen más dolog, hogy a plusz díjért cserébe plusz szolgáltatást is kaphatunk.

Kalkulálj
Ezzel a változással a banki kamatverseny tovább fokozódik.  Kalkulálj, nézd meg hitelkalkulátorunkkal, hogy melyik banknál kapnál a legkedvezőbb feltételekkel lakáshitelt.
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés