Itt a kivezetett NHP forgóeszközhitel alternatívája, akár 2,5%-nál alacsonyabb kamatozással

Itt a kivezetett NHP forgóeszközhitel alternatívája, akár 2,5%-nál alacsonyabb kamatozással

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-01-14 Frissítve: 2020-05-05
 

A Magyar Nemzeti Bank által 2016-ra meghirdetett Növekedési Hitelprogram egyik fájdalmas módosítása a tavalyi évhez képest az, hogy a támogatott terméktípusok közül a forgóeszköz hitel, azaz a vevő és készlet finanszírozás kivezetésre került. Nagy érvágás ez a KKV szektor számára, ami abból is jól látszik, hogy a 2015-ben kihelyezett kedvezményesen szerződött hitelek 30%-át a forgóeszköz hitelek tették ki.

Aggodalomra azonban semmi ok, van „kedvezményes élet” a növekedési hitelen túl is a forgóeszköz hitelt igénylők számára, akár a 2,5%-os NHP-nál alacsonyabb kamatozás mellett is! Mutatjuk a lehetőségeket!

Szinte köztudott, hogy az EXIMbank export tevékenységet támogató kedvezményes hitelkonstrukciókkal rendelkezik. Sokkal kevésbé ismert azonban az, hogy belföldi tevékenység finanszírozására is nyújt kedvezményes kamatozású hitelt, ami alkalmas a Növekedési Hitelprogramból kivezetett forgóeszközhitel (vevő és készlet finanszírozás) helyettesítésére.

Az EXIMbank támogatott hitelkonstrukciói 50 millió forint feletti hiteligény esetén akár 2- 2,2%-os fix kamatozás mellett is elérhetők. A pontos kamatnagyság a hitelfelvevő minősítésétől függ. Ha cégünk makulátlan és kiváló profitot realizál, ez a mérték akár alacsonyabb is lehet … bár ez inkább a nagyobb cégek számára érhető el ténylegesen, 300 millió forint fölötti hiteligény esetén.

Kattints az ábrára, ha nagyobb formában szeretnéd a táblázatot áttanulmányozni!

Mennyit spórolhatunk meg?

A kedvező kamatkondíció mellett másik nagy előnye az EXIM támogatott hiteleinek az NHP-val szemben az, hogy akár rulírozó formában is igénybe vehetőek. Ez annyit jelent, hogy a felvett hitelt bármikor tetszőlegesen törleszthetjük, majd újra lehívhatjuk a futamidő alatt. A rulírozással kamatköltséget takaríthatunk meg cégünknek, hiszen az igénybe nem vett hitel után csupán a 0,5%-os rendelkezésre tartási díjat kell megfizetnünk.

Vegyünk egy 50 millió forint nagyságú, futamidő alatt bármikor visszafizethető, majd újból lehívható lehetőséggel bíró hitelkeretet (rulírozó forma). Feltételezzük, hogy társaságunk a szerződéskötéskor azonnal egy összegben le is hívja a teljes 50 millió forintot, a 3. hónap végén azonban visszafizetjük. Ezt követően az 5. hónapban hívjuk le az egyszerűség kedvéért megint a teljes 50 millió forintot. Egy hónapot „pihentettük” tehát a hitelt.

Mekkora a finanszírozási költségünk 1 évre? … és mekkora egy átlagos piaci hitel esetén, ahol nincs lehetőségünk a rulírozásra?

Az EXIM támogatott hitelkonstrukció igénybevétele egy 50 millió forintos hitelnél az első évben közel 2 millió forint megtakarítást eredményezhet vállalkozásunknál. (S ez a költség előny csak nő, ha a rulírozást intenzívebben használjuk). Érdemes tehát a kedvezményes forrásnak utána járni!

Ha érdekelnek a részletek, illetve szeretnéd előre megtudni, hogy céged mekkora forgóeszközhitel felvételre alkalmas, használd hitelkalkulátorunkat! Kollégáink személyesen is felveszik veled a kapcsolatot, hogy segítsenek eligazodni.


Mennyi széchenyi hiteltkaphat a céged?
 • hitelösszeg:
  max. 1 milliárd Ft
 • kamat:
  max. 5% fix
 • futamidő:
  max. 10 év
Több mint egy kalkulátor,
adható hitelösszeg és termékajánlat, hitelezési
tapasztalatok, buktatók és tudnivalók
Bankmonitor
Ha nem tudod a pontosan a napot, add meg a hónap első napját!
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Válassz hitelcélt!
Sajnos nem vagy jogosult támogatás igénybevételére.
Az adatok alapján az új Széchenyi Kártya Program MAX+ feltételeinek megfelelsz!
A választott hitelcélnak ajánlott kedvezményes termékkonstrukció:
  Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra
  • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
  • Milyen futamidő mellett?
  • Mi a különbség a bankok között?
  • Hogyan kerüld el a buktatókat?
  A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!
  Add meg adataidat, segítünk!
  Ft
  A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
  Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
  Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
  Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

  Az EXIMbank rövid távú támogatott hitelei mellett, számos más támogatott hitelkonstrukcióval is rendelkezik, ezek között kiemelnénk a hosszú távú beruházási hiteleket, melyek szintén elérhetőek a hazai és az export piacon működő vállalkozósok számára egyaránt.

  Hirdetés

  Ismerjük és értjük a magyar bankok vállalati hitelezését (a legkisebbektől a legnagyobbakig). Velünk gyorsan megtudhatod, hogy melyik bankban, milyen feltételekkel, mennyi hitelhez juthatsz hozzá. Válaszd a céges hitel leggyorsabb útját, a Bankmonitort.

  Hirdetés