Itt a szocpol használt lakásra is!

Itt a szocpol használt lakásra is!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2014-12-10
 

Sokan vártak már erre a bejelentésre, de most végre megtörtént! Ugyan konkrétumok nem hangzottak el a mai sajtótájékoztatón, de a tervek szerint 2015. július 1-jén életbe lép az új lakástámogatás. A jövőben az egygyermekes családok is kaphatnak otthonteremtési kedvezményt – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára mai kormányszóvivői sajtótájékoztatóján.

A tervek szerint a támogatás igényelhető lesz:

  • használt lakás vásárláshoz;
  • bővítéshez;
  • az egygyermekes családok is igényelhetik;

Az elképzelések szerint a támogatás összege 500 000 forinttól 3 250 000 forintig terjed majd, egyszeri otthonteremtési támogatás formájában lehet igényelni, jelentette be Novák Katalin államtitkár.

Továbbra is az az elv érvényesül, miszerint több gyermek után, illetve energiatakarékos ingatlanok esetén magasabb az igényelhető összeg. Az államtitkár szerint 12 ezer család igényel majd támogatást éves szinten, ami 9-10 milliárd forintot jelent. A sajtótájékoztatón elhangzottak értelmében ez az összeg már szerepel a következő évi költségvetésben is.

A fő cél, hogy a gyermekvállalást ne akadályozza a lakhatási nehézség. A kormány ezért egy öt pontból álló programot hirdet, melynek elemei többek között a családi adókedvezmény megőrzése, az első házasok adókedvezménye, valamint a lakhatási körülmények javítását célzó otthonteremtési támogatási rendszer.
Ma nagyon sok családban csak egy gyermeket vállalnak, talán ők lehetnek ennek a változásnak a nagy nyertesei.

Íme a konkrét összegek


A támogatás összege energiatakarékos lakás esetén 10%-kal, fokozottan energiatakarékos lakás esetén 20%-kal, alacsony energetikai besorolású lakás esetén pedig 30%-kal magasabb. Vagyis a maximálisan elérhető támogatás 3 250 000 forint.

Jövő nyárig még hosszú hónapok vannak hátra, de nem árt, ha elkezdünk felkészülni egy esetleges hitelfelvételre. Kalkulátorunk segítséget nyújt ebben.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés