Javítsa vállalkozása fizetőképességét Széchenyivel!

Javítsa vállalkozása fizetőképességét Széchenyivel!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-01-28
 

Forgóeszközhitel hároméves futamidőre, fix 0,2%-os százalékos kamattal – ugye milyen vonzó ajánlat ez? Ezeket a kondíciókat kínálja jelenleg a Széchenyi Likviditási Hitel, amely így mind a korábbi hasonló KAVOSZ-terméket, mind pedig a piacon elérhető többi forgóeszközhitelt lekörözi.

A Széchenyi Likviditási Hitel ugyanis nem más, mint a tavaly májusig Széchenyi Forgóeszközhitel néven futó konstrukció új, sokkal kedvezőbb feltételekkel igénybe vehető utóda. Ennek bevezetésével egyébként tavaly a korábbi konstrukciót fel is függesztették. Hogy legyen azért a gyermek felismerhető maradjon, azért a futamidő az új terméknél is változatlanul legfeljebb három év, de a Covid miatt idén június végi határidőig még felvehető Széchenyi Likviditási Hitel mind az összeg, mind a kamat, mind pedig az egyéb feltételek tekintetében sokkal jobb a korábbinál.

Hirdetés

Hirdetés

Nagyobb hitelösszeg, tervezhető visszafizetés

Először is jócskán megnőtt az igénybe vehető hitelösszeg: a korábbi konstrukcióban még legfeljebb 100 millió forintot lehetett ilyenformán felvenni, most viszont már akár 250 millióig is elmehetnek a hitelező pénzintézetek. Hogy ténylegesen meddig is mennek el, az egyrészt függ a Széchenyi Kártya-program szokásos feltételeinek teljesítésétől (előző évi árbevétel legfeljebb egynegyede, vagy a bérköltség kétszerese adható kölcsön), valamint attól, hogy mennyire sikerül meggyőznünk a bankot a vállalkozás életképeségéről.

A felvett összeget a korábbihoz hasonlóan legfeljebb 8 hónap türelmi időt követően kell elkezdeni törleszteni, egyenlő részletekben. Tehát nem a futamidő legvégén – mint a korábbi cikkünkben már részletesen bemutatott, 2 évre felvehető Széchenyi Folyószámlahitel Plusz esetében -, hanem szépen egyenletesen, az ügyfél számára tervezhető módon.

Kedvezőbb díjtételek

A hitelösszeggel ellentétben az ügyfelek által fizetendő kamat- és egyéb költségek mértéke viszont jóval kedvezőbb most, mint korábban volt. A fix 0,2%-os kamat 3 éves futamidőre verhetetlen – tavaly májusig még 1 havi BUBOR + 2%-ot kellett fizetni -, eltörölték a korábbi konstrukció évi 0,8%-os terhet jelentő kezelési költségét (ez most pontosan 0%!) és csökkentették a szerződéskötési díj mértékét is (a korábbi 1,5%-ról 1%-ra, maximum egymillió forintra). A többlet állami támogatás hatására az éves garanciadíj is kedvezőbb lett: a korábbi 1,1%-ról 0,5%-ra csökkent. Ráadásul a fedezeti elvárás is az ügyfelek szempontjából kedvezően változott: korábban ugyanis 10 millió forint hitelösszeg fölött a pénzintézetek ingatlanfedezet bevonását is kérhették, most viszont, az új konstrukcióban elegendő az ügyfelek készfizető kezessége.

Mire használható?

A Széchenyi Likviditási hitel szabad felhasználású, vagyis rendkívül széles körben képes megoldani a vállalkozások forgóeszköz-finanszírozását. Mivel a folyósításhoz nem kérik a megvásárolt készletekről, szolgáltatásokról kapott számlák bemutatását, így szinte csak rajtunk múlik, milyen célokra költjük. Példáulkészletek beszerzésére, vagy olyan szolgáltatások igénybevételének finanszírozására, mint például szállítás-rakodás, raktározás, csomagolás, eszközök karbantartása, továbbképzés, hirdetés, reklám és propaganda, tervezés és lebonyolítás, vagy a cég adminisztrációjával kapcsolatos költségek (könyvelés, stb.).

Piaci kitekintés

Hogy mennyire kedvezményes is a Széchenyi Likviditási Hitel, azt talán a legjobban akkor láthatjuk, ha körülnézünk a piacon elérhető, nem támogatott banki ajánlatok között. A hasonló futamidővel igénybe vehető, ám a Széchenyi Kártya által élvezett állami támogatással nem rendelkező hitelek ugyanis szinte minden paraméterükben lényegesen kedvezőtlenebbek. Egy piaci feltételű banki fogóeszközhitelnél ugyanis csak a havi BUBOR-on felül fizetendő kamatfelár 3-5% között van, s akkor még nem számoltunk az évi 1-2%-os kezelési költséggel, s a garanciavállalás díjával sem, ami állami támogatás híján 1,5-2% is lehet. A végső teher tehát egy piaci árazású forgóeszközhitelnél elérheti a 6-8%-ot is. Ehhez képest a Széchenyi Likviditási Hitel a maga összesen 0,7%-os éves terhével (kamat+garanciadíj) tényleg szinte ingyen van!

Mennyi széchenyi hiteltkaphat a céged?
 • hitelösszeg:
  max. 1.4 milliárd Ft
 • kamat:
  max. 5% fix
 • futamidő:
  max. 10 év
Több mint egy kalkulátor,
adható hitelösszeg és termékajánlat, hitelezési
tapasztalatok, buktatók és tudnivalók
Bankmonitor
Ha nem tudod a pontosan a napot, add meg a hónap első napját!
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Válassz hitelcélt!
Sajnos nem vagy jogosult támogatás igénybevételére.
Az adatok alapján az új Széchenyi Kártya Program MAX+ feltételeinek megfelelsz!
A választott hitelcélnak ajánlott kedvezményes termékkonstrukció:
  Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra
  • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
  • Milyen futamidő mellett?
  • Mi a különbség a bankok között?
  • Hogyan kerüld el a buktatókat?
  A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!
  Add meg adataidat, segítünk!
  Ft
  A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
  Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
  Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
  Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
  Hirdetés
  Hirdetés