Jó hír a cégeknek: év végéig lesz támogatás a népszerű kedvezményes hitelprogramra

Jó hír a cégeknek: év végéig lesz támogatás a népszerű kedvezményes hitelprogramra
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-04-25
 

Apró, ám bizakodásra okot adó módosítás jelent meg a hétfő esti Magyar Közlönyben a Széchenyi Kártya Programhoz kapcsolódóan, fedezték fel a Bankmonitor szakértői. Egyetlen dátum változott, ám ez akár jó hír is lehet.

A Széchenyi Kártya Programmal kapcsolatos intézkedésekről szóló 2022. október 24-én közzétett 1511/2022. számú kormányhatározatot módosították egy három soros kormányhatározattal – fedezte fel a Bankmonitor. Ennek értelmében az őszi határozatban egyetlen szövegrész változik: a „2023. I. félévére” helyére a „2023. évre” szöveg kerül.

Lévén a módosított dátum a Széchenyi Kártya Programhoz kapcsolódó konstrukciók kamat-, kezelési költség és kezességi díjtámogatás finanszírozásához szükséges 2023. évi költségvetési forrásigény biztosításáról rendelkezik, jó eséllyel számíthatunk az elsősorban mikro-, kis- és középvállalkozások számára elérhető kedvezményes hitelprogram meghosszabbítására a második félévre vonatkozóan is. Ez egyébként egybecsengene a korábbi témában elhangzó nyilatkozatokkal.

Jó tudni
A Széchenyi Kártya Program konstrukcióit és azok feltételeit az elmúlt időszakban folyamatosan (félévente) igazították a piaci környezet változásaihoz azzal a céllal, hogy a mikro-, kis- és középvállalkozások forrással történő ellátása az igényeikhez és a piaci lehetőségekhez mérten optimális legyen. A most futó Széchenyi Kártya Program MAX”+ konstrukciókat 2023. június 30-áig hirdették meg.

A kormányhatározat módosításából azonban még nem lehet egyértelműen arra számítani, hogy a program júliustól változatlan feltételekkel folytatódik majd. Egyelőre nincs hír arról, hogy megmaradnak-e a most elérhető konstrukciók, illetve módosulnak-e azok feltételei, például a kamatozás, az igényelhető hitel összege, a futamidő, a támogatás mértéke.

Mennyi széchenyi hiteltkaphat a céged?
 • hitelösszeg:
  max. 1.4 milliárd Ft
 • kamat:
  max. 5% fix
 • futamidő:
  max. 10 év
Több mint egy kalkulátor,
adható hitelösszeg és termékajánlat, hitelezési
tapasztalatok, buktatók és tudnivalók
Bankmonitor
Ha nem tudod a pontosan a napot, add meg a hónap első napját!
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Válassz hitelcélt!
Sajnos nem vagy jogosult támogatás igénybevételére.
Az adatok alapján az új Széchenyi Kártya Program MAX+ feltételeinek megfelelsz!
A választott hitelcélnak ajánlott kedvezményes termékkonstrukció:
  Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra
  • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
  • Milyen futamidő mellett?
  • Mi a különbség a bankok között?
  • Hogyan kerüld el a buktatókat?
  A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!
  Add meg adataidat, segítünk!
  Ft
  A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
  Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
  Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
  Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

  A programban elérhető konstrukciók kamata az elmúlt két évben folyamatosan emelkedett: az induló nulla, illetve ahhoz közelítő fix kamathoz képest jelenleg a kamat mértéke minden hitelcél esetén évi fix 5 százalék. Ez azonban még így is rendkívül kedvező, hiszen időközben a piaci környezet is számottevően romlott.

  A kamat emelkedésével párhuzamosan csökkent az egyes hitelcélok esetén igényelhető hitelösszeg is. A finanszírozható beruházási hitelcélok pedig szűkültek: elsősorban az energiahatékonyság-javítási, illetve zöld célok került előtérbe. Az év eddig eltelt részét nem jellemezték olyan gazdasági folyamatok, amelyek a meglévő feltételek érdemi módosítását indokolnák.

  Fontos
  Amennyiben biztos akarsz lenni abban, hogy a meglévő feltételekkel kapsz Széchenyi hitelt, célszerű minél előbb elindítanod a hitelkérelmet, mert a június végi határidőig már aláírt hitelszerződéssel kell rendelkezned, így számolni kell a bírálati idővel is. Ha kérdésed lenne vagy segítségre lenne szükséged, keresd bizalommal a Bankmonitor szakértőit.
  Hirdetés
  Hirdetés