Kapacitásbővítés, iroda vagy telephely vásárlás – 0%-os hitel? Növekedési Hitel? Széchenyi Hitel?

Kapacitásbővítés, iroda vagy telephely vásárlás – 0%-os hitel? Növekedési Hitel? Széchenyi Hitel?

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-08-17 Frissítve: 2021-07-01
 

Számos kedvezményes vállalkozói hitellehetőség áll rendelkezésre ma a cégtulajdonosoknak: a 0%-os hitel, a Növekedési Hitel, és a Széchenyi Hitel. A legfőbb kérdés ma az, hogy megfelel-e a cégünk a kiszemelt kedvezményes hitel igénybevételi feltételeinek, és melyik hitelt milyen célra lehet felhasználni egyáltalán. Kapacitásbővítésnél nem mindegy például, hogy vásárolni, vagy építeni szeretnénk. Saját iroda vásárlásnál nem mindegy, hogy a kiszemelt ingatlan lakó-, vagy üzleti ingatlanként van nyilvántartva.

Vállalkozásunk mely kedvezményes hitelek felvételre alkalmas?

Ezt alapvetően a társasági forma, illetve cégünk nagysága határozza meg. A támogatott hitelek célközönsége a KKV szektor szereplői, azaz azon kis-, és középvállalatok, melyek Bt., Kft. vagy Zrt. formában működnek és

 • alkalmazottaik létszáma max. 250 fő és
 • vagy árbevételük kevesebb, mint 15 milliárd forint,
 • vagy mérlegfőösszegük alacsonyabb 13 milliárd forintnál.

A Növekedi Hitel ugyan csak a fent megnevezett társaságok számára érhető el, a 0%-os hitel, valamit a Széchenyi Hitel azonban egyéni vállalkozók és szövetkezetek számra is hozzáférhető.

Másik, igen fontos szempont vállalkozásunk gazdasági múltja, azaz hány éves működési tudhat a cég maga mögött.

Széchényi Beruházási Hitel esetében belépő a minimum két lezárt üzleti év. A Széchenyi Forgó, illetve Folyószámla hitelnél az elvárt minimális gazdasági múlt 1 év, de az igényelt hitelnagyságtól függően (25 m Ft felett) már itt is 2 évre nő az elvárás.

0%-os hitelnél 150 m forintos hiteligény felett elvárás az 1 lezárt üzleti év, Növekedési Hitelnél azonban egyáltalán nincs elvárás a működési múltat illetően!

Hirdetés

Hirdetés

Táblázat_KKV_20160817Melyik célra, melyik hitelt lehet használni?

Nyilván mindenki számára a 0%-os hitel a legvonzóbb. Abban az esetben, ha telephelyet szeretnénk vásárolni – üzemet, csarnokot, irodát, vagy akár csak az induló telket -, sajnos más támogatott hitelforma után kell néznünk, mert ez a hitel ingatlan vásárlásra gyakorlatilag nem vehető igénybe. Bővítésre, fejlesztésre azonban igen. Ha ilyen szándékunk van, a Növekedési Hitel fix 2,5%-ával járunk a legjobban.

Ha továbbértékesítési céllal vágunk lakóingatlan építésbe, kizárólag minimum 5 lakásból álló, energiatakarékos lakások fejlesztésére igényelhető Növekedési Hitel. A 0%-os hitel ilyen projektek finanszírozását sem támogatja.

A Széchenyi Hiteleknél nem kizáró ok sem a vásárlás (sőt!), sem a fejlesztés. Itt nehézséget az értékesítési célú fejlesztés esetén az jelenthet, hogy a maximálisan igényelhető 50 millió forintos hitelnagyság sem éri el azt a nagyságrendet, ahol a bankoknak megérné egy projekt hitelt kezelni.

Abban az esetben, ha saját cégünk számára kívánunk irodát vásárolni, egy döntő szempontot szeretnénk kiemelni csak: a megvásárolni kívánt ingatlan hogyan van nyilvántartva a tulajdoni lapon. A Növekedési Hitel kizárólag üzlethelységként, vagy irodaként bejegyzett ingatlan vételét teszi lehetővé. Más a helyzet a Széchenyi Hitel esetében, ahol nem éltek ilyen kitétellel a szabályozók.

Ha már látod, hogy vállalkozásod melyik hitel felvételére alkalmas milyen hitelcélból, a Bankmonitor vállalati hitel-kalkulátorából azt is megtudhatod, hogy mekkora az a hitelösszeg, amit fel tudtok így venni.

Mennyi széchenyi hiteltkaphat a céged?
 • hitelösszeg:
  max. 1 milliárd Ft
 • kamat:
  max. 5% fix
 • futamidő:
  max. 10 év
Több mint egy kalkulátor,
adható hitelösszeg és termékajánlat, hitelezési
tapasztalatok, buktatók és tudnivalók
Bankmonitor
Ha nem tudod a pontosan a napot, add meg a hónap első napját!
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Válassz hitelcélt!
Sajnos nem vagy jogosult támogatás igénybevételére.
Az adatok alapján az új Széchenyi Kártya Program MAX+ feltételeinek megfelelsz!
A választott hitelcélnak ajánlott kedvezményes termékkonstrukció:
  Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra
  • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
  • Milyen futamidő mellett?
  • Mi a különbség a bankok között?
  • Hogyan kerüld el a buktatókat?
  A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!
  Add meg adataidat, segítünk!
  Ft
  A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
  Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
  Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
  Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

  Hirdetés
  Hirdetés