Keserűen csalódni fog, aki az állami tanulóbiztosításban bízik!

Keserűen csalódni fog, aki az állami tanulóbiztosításban bízik!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-07-05 Frissítve: 2023-08-23
 

Visszavonhatatlanul itt a nyár és a nyári szünet! Mutatjuk, hogyan teremthetsz nagyobb anyagi biztonságot egy váratlan és kellemetlen nyári kaland esetére egy balesetbiztosítással! Jó, ha tisztában vagy azzal, hogy az állam által biztosított tanulóbiztosítás éppen annyit fizet most például egy kartörésre, mint 2003-ban, azóta pedig a pénzünk jelentősen veszített az értékéből, vagyis túl sok kompenzációra ez alapján ne számíts, ha baj történne.

Hurrá, nyaralunk!

A nyári szünet a gyerekek számára optimális esetben a nyaralás, a pihenés és a játék időszaka. A jó időnek és a hosszabb nappaloknak köszönhetően több időt töltenek a szabadban, felszabadultabban játszanak a barátaikkal, ha a szülők pénztárcája engedi nyaralnak, esetleg táborról táborra járnak. Sajnos azonban a nyári időszakban növekszik a balesetek kockázata is, különösen a 3-18 éves korosztály körében. Mint általában, itt is leginkább magadra számíthatsz, hogy legyen egy biztosításod, ami fedezi a gyerek gyógyítási költségeit, valamint az ilyenkor elkerülhetetlenül felmerülő egyéb kiadásokat.

Jó tudni
Lehetőség és választék bőven van a piacon, hogy viszonylag olcsón megfelelő biztosítást köthess! Jó tudnod, hogy az ingyenes állami gyerekbiztosítás által fizetett összegek mértéke 2003-tól nem emelkedett…., vagyis a megfelelő védelemért neked is kell tenned. 

Hirdetés

Hirdetés

Óvatosan a bringával!

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jelentése szerint a gyermekek és fiatalok baleseti halálozása Magyarországon sajnos az egyik legmagasabb az Európai Unión belül. Az Országos Mentőszolgálat adatai szerint a nyári hónapokban a kisebb-nagyobb baleseti sérülések száma is drasztikusan megnő. Leggyakoribbak

  • a kerékpáros balesetek,
  • a szabad vizekben való fürdés, úszás közbeni balesetek, és
  • a különböző sporttevékenységek során bekövetkező sérülések.

Biciklizés közben a gyerekek többsége nem visel megfelelő védőfelszerelést (sisakot, könyök- és térdvédőt), ami súlyos fejsérülésekhez, törésekhez vezethet. A statisztikák szerint a kerékpáros balesetek száma évről évre nő, és ezeknek a baleseteknek a túlnyomó része a 9-14 éves korosztályt érinti.

A fürdés, úszás közbeni balesetek (a folyókban, tavakban és kisebb gyakorisággal a strandok medencéiben bekövetkező tragédiák) leggyakoribb oka a nem megfelelő úszástudás, a figyelmetlenség és a megfelelő felügyelet hiánya.

A sport- és szabadidős programok miatti sérülések szintén szintén gyakoriak. A labdajátékok, a hegymászás, a görkorcsolyázás és az extrém sportok veszélyeket is rejthetnek magukban, ha nem alkalmazzuk a szükséges biztonsági szabályokat. A megfelelő felszerelés használata, a felügyelet és a helyes technikák elsajátítása létfontosságú a sérülések megelőzése érdekében.

Fontos
A szerencse mellett a balesetek elkerülése szempontjából a legfontosabb az, hogy a szülők, a gyereket felügyelők mindig tudatában legyenek az esetleges veszélyeknek, és a szükséges óvintézkedések mellett „engedjék szabadon” a gyerekeket, hiszen játszani kell! Ehhez pedig az kell, hogy tanítsd meg gyermekednek az alapvető biztonsági tudnivalókat, például a közlekedési szabályokat, a védőfelszerelés viselésének fontosságát és a megfelelő úszási technikákat.

A baj persze a legnagyobb odafigyelés és gondosság mellett is megeshet, erről biztosan van már saját tapasztalatod. Mindentől nem tudod megvédeni a gyereket és szerencsére kalitkába sem zárhatod. A figyelem és gondosság mellett annyit tehetsz, hogy kötsz egy olyan balesetbiztosítást, amely igazi segítség az óhatatlanul felmerülő kiadások megtérülésében, ha netán a baleseti sebészeten végződik például egy biciklis kirándulás.

Megállt az idő

Nemrégiben jelentek meg cikkek a hazai sajtóban arról, hogy az állam által finanszírozott, a 3-18 éves korosztálynak szóló gyermek-balesetbiztosítás (tanulóbiztosítás) térítési összegei 20 éve változatlanok. Így pl. csonttörés esetén ma is 3 ezer forint jár a biztosítótól, ami 2003-ban (a kötelező tanulóbiztosítás bevezetésekor) talán még méltányos összegnek tűnt, ma azonban nem sok mindenre elég. A Magyar Biztosító Szövetségének (MABISZ) oldalán egyébként megtalálhatod mind a konkrét térítési összegeket, mind a kárigény benyújtásának módját.

Mekkora segítséget jelent egy balesetbiztosítás?

Nézzük meg egy-két egyszerű példán keresztül, mennyiért mit kaphatunk, ha mi magunk kötünk balesetbiztosítást a gyermekünkre!

Néhány általános tudnivaló:

  • A gyermekekre szóló baleset- és gyakran egészségbiztosítások általában csomagbiztosítások, azaz a biztosító egybecsomagolja a tipikus kockázatokat, megkönnyítve ezzel az ügyfél dolgát.
  • A legtöbb biztosító online is lehetővé teszi a biztosítás megvásárlását, ami – ha csak baleseti elemeket tartalmaz – várakozási idő nélkül, szinte azonnal érvényessé válik.
  • Nagyon gyakori, hogy egy szerződésben több gyermek kedvezményesen biztosítható!
  • Arra is van példa, hogy a tanítási szünetben bekövetkező balesetekre dupla összeget fizet a biztosító!
  • Fontos azt is tudni, hogy ezek a szerződések nem csak itthon érvényesek, hanem külföldön is, tehát egy tengerparti nyaralás alkalmával is! (Ha pluszban még utasbiztosítást is kötünk, még nagyobb az anyagi biztonságunk, hiszen mindkét biztosítás külön-külön fizet majd!)

Választhatunk egy alapcsomagot, ahol viszonylag kevés kockázatra, de számottevő összegeket szolgáltat a biztosító, de dönthetünk egy drágább, ám többet fizető és jóval szélesebb körű szolgáltatást nyújtó extra csomag mellett is, vagy akár kombinálhatjuk is ezeket az igényeinknek és a lehetőségeinknek megfelelően.

Az alábbi táblázatban szereplő adatok az összehasonlíthatóság érdekében egyszerűsítettek, a díjak pl. nem tartalmazzák a kedvezményeket!

A díjak nagyságrendi árak, nem egy konkrét termék kalkulációját használtuk fel.

Gyermekekre szóló biztosítási csomagok szolgáltatásai és díjai

A drágább csomagok a fentiek mellett még számtalan hasznos szolgáltatást tartalmazhatnak, néhányat bemutatunk a teljesség igénye nélkül:

  • Közlekedési baleset esetén többletszolgáltatás;
  • asszisztencia szolgáltatások (pl. orvosi telefonos segítségnyújtás, nemzetközi második orvosi vélemény, konzultáció pszichológussal nehéz élethelyzet esetén, magántanár huzamosabb kórházi vagy otthoni ápolás esetére);
  • betegszállítás, képalkotó diagnosztikai vizsgálatok térítése;
  • baleseti költségtérítés (pl. megsérült ruházat, szemüveg stb.);
  • szövődményes kullancscsípés, állatharapás esetén nyújtott kifizetés.

Ha kicsit utánaszámolunk, viszonylag egyszerűen kijön, hogy kb. 4 gombóc fagyi árából ki tudjuk fizetni az egyszerűbb balesetbiztosítási csomag havi árát! És nem a Balatonnál megvehető fagyi árával számoltunk…

Hogyan segíthet a Bankmonitor?

Kapcsolatban állunk a biztosítási piac összes jelentős biztosítójával, ismerjük a termékeiket. A felnőtteknek szóló életbiztosítási termékek majdnem mindegyike mellé vásárolhatsz olyan kiegészítő balesetbiztosítási csomagot, amely gyermeked számára nyújt védelmet. De vannak a piacon önálló termékek is, amelyekben csak a gyermeked lehet a biztosított.

Vannak olyan gyermekcélú megtakarítási programok, amelyek gyermeked taníttatásában, életkezdésének támogatásában segíthetnek. Ezek mellé is lehet olyan balesetbiztosítási csomagot választani, ahol a gyermek a biztosított.

Nagyon széles a termékpaletta, csak a pontos élethelyzeted elemzése után lehet megmondani, hogy melyik a számodra legjobb termék, amely nem tartalmaz felesleges szolgálatást, de megfelelő védelmet nyújt a te és a családod számára egyaránt. Ebben segítenek a Bankmonitor tanácsadói. Regisztrálj az oldalunkon!

Gondoskodj időben gyermeked
biztos jövőjéről!
Ft
Bankmonitor
0 Ft
0 év alatt
ennyit tudsz megtakarítani gyermeked számára
A részletes eredményedet
e-mailben fogjuk elküldeni számodra!

Szeretnéd megtudni:
  • Hogyan lesz ennyi megtakarítása gyermekednek?
  • Hogy melyik számotokra a megfelelő megoldás?
Bízd magad független szakértőinkre!
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A részletes eredményeket megküldtük az e-mail címedre!
Ha nem találod az e-mailünket, nézd meg a levélszemét (spam) mappában is!
Hirdetés
Hirdetés