Később is dönthetünk úgy, hogy kérjük a hitel moratóriumot!

Később is dönthetünk úgy, hogy kérjük a hitel moratóriumot!

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2020-03-27
 

Sokan kérdezik a Bankmonitor szakértőitől, hogy vajon később is kérhetik-e a fizetési moratóriumot? Hiszen valljuk be, a koronavírus-vészhelyzet miatti gazdasági problémáknak még csak az elején tartunk, így könnyen előfordulhat, hogy aki most biztosnak hiszi az állását, azt később mégis leépítik, fizetés nélküli szabadságra küldik, esetleg csökkentik a fizetését.

Jó hírünk van, ugyanis a hitel moratórium utólag is kérhető. Ez azt jelenti, hogy ha most biztosnak érezzük a jövedelmünket, ezért úgy döntünk, hogy tovább fizetjük a hitelünket (vagy hiteleinket), akkor később is van lehetőség belépni a moratóriumba.

Ezt kell tennünk:
1. Most jelezni kell a bankunknak, hogy tovább fizetnénk. Hiszen, aki most nem tesz semmit, annál automatikusan elindul a szüneteltetés.
2. Ha mégis kérjük, ezt is jelezni kell!

Azért is érdemes a moratórium hosszát a lehető legrövidebbre szabni, mert ahogy a Bankmonitor azt elsőként kiszámolta, ez bizony futamidő hosszabbítással, ezzel együtt pedig a teljes visszafizetendő összeg emelkedésével jár. És minél rövidebb a hitel moratórium hossza, annál mérsékeltebbek ezek a mellékhatások. A hitel teljes visszafizetésének alakulásáról itt találhatsz példaszámításokat. 

Azért is érdemes szükségtelenül nem élni a moratórium lehetőségével, mert ez egyben azt is jelenti, hogy a halasztás ideje alatt az adós nem lesz hitelképes. Ez érthető, hiszen miért igényelne olyan valaki kölcsönt, aki a saját meglátása szerint sem képes megfizetni meglévő hitele törlesztőjét.

Ha szeretnél mindent megtudni a hitel moratóriumról, akkor a Hitel moratórium kisokos oldalon mindig friss információkat találsz!

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Hirdetés