Kezeket fel! Ki szeretné 1 millióval megtoldani a megtakarítását?

Kezeket fel! Ki szeretné 1 millióval megtoldani a megtakarítását?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-08-06 Frissítve: 2021-07-01
 

Időnként belefuthatunk komolyabb számlanyitási akciókba is az önkéntes nyugdíjpénztáraknál, most például az Aegon az, amely adományként a szerencsés nyertesnek 1 millió forintot utal az egyéni számlájára. Aki éppen a nyitáson gondolkozik, annak megérheti a lépés, már csak azért is, mert a nyereményen felül még 150 ezer forint adóvisszatérítésre is jogosultak lehetünk. Lássuk, mit is kell az ingyen pénzért tennünk.

Nem férhet hozzá a kétség, hogy nagyon fontos lenne a nyugdíjra takarékoskodni, az önkéntes nyugdíjpénztárakban azonban egyelőre fejenként nem túl nagy összegek gyűltek össze. A hozamokkal nem volt gond, inkább a befizetések azok, melyek elmaradnak attól a szinttől, ami nagyobb nyugdíj-kiegészítésre elegendő lenne.

Ha megnézzük, akkor a pénztárak szövetségének adatai szerint az átlagos vagyon egy számlán 1,1 millió forint volt az első negyedévben. Persze nagy a differencia, mert van olyan pénztár, ahol az átlag a 650 ezer forintot sem éri el, de találunk olyat is, ahol a 4 millió forintot is meghaladja az egyenleg.

Sok pénztár úgy szokta rávenni a tagokat a befizetésre vagy esetleg a belépésre, hogy különböző akciókat hirdet meg. Általában kisebb nyereményeket szoktak kisorsolni, most viszont az Aegon pénztára egy komoly nyereményjátékot hirdetett meg.

Röviden, az a frissen belépő tag, aki teljesíti a feltételeket és kihúzzák a nevét, az a számlájára 1 millió forintot kap. Ha jobban megnézzük, akkor ez azt jelenti, hogy nagyjából a jelenlegi átlagos számlaegyenleg azonnal a duplájára emelkedne. Persze, mivel friss belépőről van szó, alkalmasint sokkal nagyobb lesz a számla megemelkedése.

A feltételek a következők:

  • mindenki játszik a nyereményért, aki 2017. március 13. és szeptember 30. között beküldi a belépési nyilatkozatát, és az legfeljebb október 31-ig az befogadásra is kerül
  • az akciós időtartama alatt a havi rendszeres befizetés minimum az egységes tagdíjat eléri, vagyis a havi 5000 forintot
  • aki havi 5000 forinton felül fizet be, az 20 000 forintonként kap 1 sorsjegyet (logikusan több sorsjegy nagyobb nyerési valószínűséget jelent)
  • szükséges még érvényes e-mail cím és teljes körű adatkezelési hozzájárulás megadása a belépési nyilatkozaton
  • a sorsolásra december 14-én 10 órakor kerül sor közjegyző jelenlétében, a nyertest 5 munkanapon belül telefonon értesítik (ha nem érhető el, akkor a három tartalék nyertes közül időrendben választanak)
  • a nyertes 1 millió forintot kap adományként a számlájára, ezen felül még akkora összeget, amiből az adomány után adókötelezettséget (SZJA + EHO) meg tudja fizetni az adóhatóság felé
  • ebből következik, hogy adóvisszatérítésre is jogosult lesz a nyertes, a befizetésre vonatkozó felső (750 ezer forintos) korlát elérése miatt ennek értéke bármi legyen is, 150 ezer forint lesz

Aki számlanyitáson gondolkozik, annak tehát most nagyon megérheti, ha még a következő hónapokban ezt megteszi. A Bankmonitoron keresztül kezdeményezett számlanyitásra is vonatkozik ez az akció, márpedig a számlanyitást mi jelentősen meg tudjuk könnyíteni. Ha szeretne nyerni, akkor keressen meg bennünket és segítségére leszünk a minél gyorsabb ügyintézésben.

Nézze meg nyugdíj kalkulátorunkkal, hogy mire számíthat nyugdíjas korában!

Kérd részletes
eredményeidet email-ben!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Hamarosan elküldjük neked a kalkulációd eredményeit
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Mennyi pénzed lesz mire nyugdíjba mész?
Ft
Bankmonitor
0 Ft
ennyi pénzed lesz
mire nyugdíjba mész
A részletes eredményedet
e-mailben fogjuk elküldeni számodra!

Szeretnéd megtudni:
  • Hogyan lesz ennyi pénzed nyugdíjas éveidre?
  • Hogy melyik számodra a legmegfelelőbb: nyugdíjpénztár, nyugdíjbiztosítás vagy NYESZ?
  • Illetve, hogy mennyi állami támogatást kaphatsz?
Bízd magad független szakértőinkre!
Hirdetés
Hirdetés