Kisvállalkozók figyelem! Nemsokára hullik az uniós pénzeső!

Kisvállalkozók figyelem! Nemsokára hullik az uniós pénzeső!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2014-03-26
 

Ha van uniós pénz, van fejlesztés. Így gondolkodik a hazai kkv-k jelentékeny része. Jó előjel, hogy ősztől megnyílnak az uniós pénzcsapok és kis cégek harmada lát olyan pályázatot, amelyre szívesen rástartolna.

Ősszel dördülhet el a startpisztoly, amely jelt ad a hazai kis- és közepes vállalkozásoknak a 2014-2020-as Európai Uniós támogatásokért folytatott versengés elkezdésére. Fontos időszak ez, hiszen mára egyértelművé vált, hogy a kkv-k jelentékeny része elsősorban akkor szánja rá magát fejlesztésre, ha ahhoz uniós pályázati forrásokat is tud szerezni. A kormány már jelezte: a következő 7 éves uniós költségvetési ciklusban a gazdaságfejlesztésre és a munkahely teremtésre kíván koncentrálni.

event2

Ez nem hangzik rosszul a kkv-k számára, hiszen a hazai foglalkoztatásban meghatározó szerepet játszik ez a szektor. Az optimizmus tetten is érhető a statisztikákban. Az 500 kkv bevonásával negyedévente elkészülő K&H kkv bizalmi index szerint például 5 százalékkal 33 százalékra nőtt azon társaságok száma, amelyek hallottak olyan uniós pályázati lehetőségről, ami érdekelheti őket. Örvendetes tény az is, az elmúlt egy év alatt 36 százalékkal nőtt a benyújtott pályázatok száma is.

Az uniós támogatások folyósításánál egyátalán nem mindegy, melyik banknál vezetjük vállalkozásunk folyószámláját. Kalkulátorunkkal könnyen megtalálhatod a számodra legmegfelelőbb pénzintézetet!


Bankmonitor
Sikeres kalkuláció!
Eredményeidet a lenti listában találod!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés