Kiszámoltuk a havi törlesztőjét a legkedvezőbb 1, 3 és 5 milliós személyi kölcsönnek

Kiszámoltuk a havi törlesztőjét a legkedvezőbb 1, 3 és 5 milliós személyi kölcsönnek

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2019-11-28
 

Sokat foglalkoztunk már azzal, hogy milyen alacsonyak most a hitelkamatok, ezért most inkább megnéztük, hogy mekkora havi törlesztőkre számíthat az, aki 1, 3, esetleg 5 millió Ft személyi kölcsönt venne fel, mégpedig végig fix, azaz kiszámítható kamattal.

Itt a karácsony, a személyi hitelek időszaka, hiszen sokan az ajándékozást is hitelből oldják meg. Ez persze nem ajánlott, legfeljebb akkor, ha olyan kihagyhatatlan árengedménybe botlik az ember, ahol jóval többet meg lehet takarítani, mint amennyibe maga a hitel kerülne. De szükség lehet váratlanul egy új autóra, elromolhat a kazán, aminek a cseréje milliós tétel is lehet, de akár egy a tb által nem finanszírozott orvosi beavatkozás költségeinek előteremtése miatt is szükség lehet kölcsönre.

Ha már hitel kell, akkor első körben azt kell megvizsgálni, hogy egyáltalán hitelképesek vagyunk-e. Az aktív vagy a passzív KHR státusz kizáró ok, azaz a tartozás rendezését követően el kell telnie egy évnek (ez a passzív időszak), és csak ezt követően lesz valaki ismét hitelképes. A másik fontos feltétel, hogy az igénylő rendelkezzen megfelelő nagyságú igazolt jövedelemmel, illetve 3-12 hónapos folyamatos, határozatlan idejű munkaviszonnyal.

A jövedelem összegével kapcsolatban alapvető elvárás, hogy legalább az aktuális minimálbér összegét (nettó 99 085 Ft) haza vigye valaki, de sok bank ennél magasabban szabja meg a hitelezhetőség alsó határát. Azt azonban, hogy valaki megkapja-e az áhított hitelösszeget, az úgynevezett JTM (jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató) szabály határozza meg: 500 ezer Ft havi nettó jövedelem alatt a kereset 50%-a, 500 ezer Ft-ot elérő bevétel esetén 60%-a lehet a hiteltörlesztők aránya.

Például: A táblázatunkban szereplő 5 millió Ft-s hitel felvételéhez legalább 200 ezer Ft nettó jövedelmet kell igazolni akkor, ha a Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátor által megtalált legkedvezőbb hitelajánlatok közül sikerül választani. Ha nem választ valaki ennyire gondosan, akkor a minimálisan szükséges jövedelem ennél akár 30 ezer Ft-tal is magasabb lehet. (A drágább hitel havi törlesztőjéhez nagyobb jövedelmet kell igazolni.)

De nem csak emiatt érdemes gondosan választani a bőséges hitelkínálatból, hiszen látható, hogy már egy 1 millió Ft összegű hitelnél is 6 701 Ft lehet a különbség a havi fizetnivalóban, ez pedig 5 év alatt több mint 400 ezer Ft-ot jelent, ami 1,6 havi jövedelem az esetünkben. (A kalkulációnál havi 250 ezer Ft-os nettó jövedelemmel számoltunk.)

Minél nagyobb a hitelösszeg, annál jelentősebb a legjobb és a legdrágább ajánlatok közötti különbség, így egy 5 millió Ft-os hitelnél már havi 15 ezer Ft a tét, ami a futamidő alatt 915 500 Ft-ot jelent.

Amennyiben szeretnéd megkeresni a számodra elérhető legkedvezőbb személyi kölcsönt, akkor az alábbi kalkulátorral azonnal láthatod a lehetőségeidet. Ha pedig ezt követően hitelszakértő segítségét kéred, akkor az igénylés procedúrája is sokat egyszerűsödhet!

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban és az Online személyi kölcsön promóciós szabályzatban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

 

Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés