Középárfolyamon válthatsz díj- és költségmentesen devizát a Gránit mobilbankjában(x)

Középárfolyamon válthatsz díj- és költségmentesen devizát a Gránit mobilbankjában(x)
Hirdetés

2023-12-01
 

Újabb hasznos funkcióval bővült a Gránit Bank mobilapplikációja: a felhasználók az alkalmazáson belül 2024 év végéig havidíjmentes EUR, USD, CHF és GBP devizaszámlát nyithatnak, és digitálisan azonnal használható euró és USA dollár alapú devizakártyát is igényelhetnek. A bank felvette a kesztyűt a nemzetközi fintech cégekkel szemben azzal is, hogy banki munkanapokon 9 és 17 óra között középárfolyamon lehet eurót, amerikai dollárt, angol fontot és svájci frankot váltani, mégpedig díjak és költségek nélkül. 

A Gránit Bank mobilalkalmazásában a már meglévő számlatulajdonosok három kattintással nyithatnak devizaszámlát, amit akár azonnal használhatnak is és 2024 év végéig számlavezetési díjat sem kell fizetniük. Ha valaki még csak most nyitna forintszámlát a Gránit Banknál, akkor ezzel egyidejűleg a devizaszámláját is megnyithatja a mobilalkalmazásban szelfis vagy videóbankos azonosítással. Az EUR és USD számla mellé digitálisan elérhető, azonnal használható, és az első évben díjmentes devizakártya is igényelhető néhány kattintással.

A Gránit Bank ráadásul felvette a kesztyűt a nemzetközi fintech szolgáltatókkal szemben azzal, hogy díjak és egyéb költségek nélkül, devizapiaci középárfolyamon lehet napközben (banki munkanapokon 9 és 17 óra között) devizát váltani EUR, USD, CHF és GBP devizanemű bankszámlákon. A bank által jegyzett és 5 percenként frissített kedvezményes devizapiaci középárfolyamon havi 550 ezer forintig lehet munkaidőben devizát váltani, ami kiemelkedő ajánlatnak számít nemcsak a hazai piacon, de külföldi fintech-ek ajánlatához képest is. Munkaidőn kívüli és a limitösszegen túli devizaváltáskor a bank az aktuális – a piaci ajánlatokhoz képest ugyancsak kedvező – számlakonverziós árfolyamon vált, szintén díjmentesen.

A Gránit Bank innovatív szolgáltatása több élethelyzetben is jól jöhet, így például a jelenleg is gőzerővel dübörgő Black Friday akciók miatt sokan vásárolnak külföldi webshopokból, és a síszezon indulásával is mind többen fizetnek kártyával külföldön, illetve utalnak devizában úti- vagy éppen szállásköltséget. Ilyenkor pedig jelentős összeget lehet megtakarítani azzal, hogy plusz díjak és költségek nélkül, középárfolyamon lehet váltani a banknál. Ráadásul a devizaszámlán tartott összeg is fial, ugyanis a Gránit Bank 12 hónap lekötésre az euróra 3,25%, az amerikai dollárra 4%, a svájci frankra 1,25%, míg az angol fontra 1,25% éves kamatot fizet jelenleg.

A cikk elkészítését a Gránit Bank támogatta.

Hirdetés