Lakáscél dilemma: lakáshitel vagy személyi kölcsön?

Lakáscél dilemma: lakáshitel vagy személyi kölcsön?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-08-27 Frissítve: 2018-08-29
 

A lakáscélunk megvalósításához a legtöbb esetben nem elegendő a megtakarításaink összege, hanem kisebb-nagyobb hitelre is szükségünk lehet. Megvizsgáltuk, hogy például 2 millió forintos hiteligény esetén mekkora a különbség egy lakáshitel és egy személyi kölcsön visszafizetése között.

Sok esetben csak kis hitelösszegre van szükségünk a lakáscélunk megvalósításához, mindössze néhány millió forint felvételéért pedig egyáltalán nem biztos, hogy az ingatlanunkat fedezetbe szeretnénk adni. Ez a legfontosabb kérdés annak eldöntésében, hogy lakáshitelt vagy személyi kölcsönt válasszunk-e. A lakáshitel az ingatlanfedezet miatt olcsóbb megoldás. Ha nem szeretnénk ingatlanfedezetet biztosítani, akkor csak a személyi kölcsön lehet a választás.

További fontos kérdés, hogy szeretnénk-e gyorsan a pénzhez jutni, vagy esetleg ráér 1-2 hónapon belül. Ha gyors megoldást szeretnénk, akkor is a személyi kölcsön a kézenfekvőbb megoldás. A költségekben is van eltérés, például a lakáshitelnél közjegyzői díjat is kell fizetnünk, míg a személyi kölcsönnél nem találkozunk ilyen költséggel. A személyi kölcsön jellemzően a futamidő végéig fix kamatozású, míg az összehasonlítás kedvéért a lakáshitelből is célszerű végig fixet választanunk.

A következő táblázatban összehasonlítjuk végig fix kamatozás mellett a lakáshitelt a személyi kölcsön ajánlatokkal, 20 millió forintos ingatlanérték, 2 millió forint hitelösszeg és 5 éves futamidő mellett. Első táblázatunkban a lakáshiteleket vettük sorra.

Az ajánlatok között szemezgetve, láthatjuk, hogy az 5 évre végig fix kamatozású lakáshitel ajánlatok már 4% közeli teljes hiteldíj mutató mellett elérhetők. A teljes visszafizetendő a futamidő alatt több, mint 200 ezer forinttal több a felvett hitelnél. Nézd meg a lakáshitel kalkulátorunk segítségével, hogy mire számíthatsz!

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

 

Az alábbi táblázatban a személyi kölcsön lehetőségeket tudjuk áttanulmányozni. A lakáshitelhez képest eltérő kondíciók jól láthatók.

Az ajánlatok között szemezgetve, láthatjuk, hogy a végig fix kamatozású személyi kölcsön ajánlatok már 8% alatti teljes hiteldíj mutató mellett elérhetők. A teljes visszafizetendő a futamidő alatt kevesebb, mint 400 ezer forinttal több a felvett hitelnél.

A fentinél kisebb jövedelem mellett is megkaphatod a fenti hiteleket. Jellemzően 91 770 forinttól elérhetőek a személyi kölcsön ajánlatok, de nézd meg kalkulátorunkat, hogy a Téged érdeklő ajánlatot is megkaphatod-e a Te jövedelmi szinted mellett!

Mennyi személyi hitelt kaphatok?
Perceken belül megtudhatod, hogy:
Részletes adatokat kérünk és ennek fejében +/-10%-os pontossággal jelezzük a felvehető hitel összegét és a havi törlesztő összeget!
Ne feledd, ez több mint egy kalkulátor!
Adataid megadása után szakértőnk megválaszolja minden kérdésedet és segít az ügyintézésben is.
Bankmonitor
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Ft

A meglévő hitelek, hitelkeretek, hitelkártyák jelentősen befolyásolják a felvehető hitel összegét, és a banki elbírálás eredményét!

Számodra elérhető hitelek:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Az alábbi ok(ok) miatt, számodra sajnos nem elérhető a személyi kölcsön:
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Ft
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

Olvasd el a témáról szóló néhány héttel ezelőtti cikkünket is! Számos egyedi kedvezmény elérhető a Bankmonitornál, nézd meg kalkulátoraink segítségével!

1

 

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés