Lakáshitel diszkont áron – az infláció fele csupán a hitelkamat

Lakáshitel diszkont áron – az infláció fele csupán a hitelkamat

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-07-13
 

Egyre drágábbak a lakáshitelek, ez kétségtelen tény. Ettől függetlenül még mindig találhatunk igen kedvező ajánlatot a piacon: van olyan pénzintézet, ahol a kamat a 2022-re várható infláció felét teszi ki csupán. Ráadásul ingyenes bankszámlát is lehet nyitni a kérdéses hitel mellé. De milyen feltételeket szükséges teljesíteni a kedvezményekért cserébe?

Az infláció igen magas, a KSH adatai alapján az éves áremelkedés júniusban 11,7 százalék volt. Ennek köszönhetően a kamatok – így az új jelzáloghitelek ára – is folyamatosan emelkednek hazánkban. Míg tavaly nyár elején a legnépszerűbb lakáshitelek THM értéke 3,03 százaléktól indult, jelenleg már 7 százalék körül mozognak a jelzáloghitel kamatok.

Ettől függetlenül jelenleg is találkozhatunk kedvező ajánlatokkal a piacon: az UniCredit Bank ugyanis 6,34 százalékos kamat mellett kínál egy évtizeden át fix kamatozású lakáskölcsönt. Ez különösen az MNB 2022-es inflációs várakozásai fényében kedvező. Gyakorlatilag az idei évre várt 11,0-12,6 százalékos áremelkedéshez képest féláron kaphatunk még mindig lakáshitelt.

Hirdetés

Hirdetés

Nem érdemes a bankfiókba berohanni a hiteligénylés miatt

Természetesen a kedvező kondíciókért cserébe a pénzintézet számos feltételt vár el, ezekkel is érdemes  döntést megelőzően megismerkedni.

Fontos
A kedvezmény kizárólag a pénzintézet közvetítői partnerein – ilyen például a Bankmonitor is – keresztül benyújtott igénylésekre érvényes. Vagyis a bankfiókban ez a kamatszint nem érhető el.

  • Használt, vagy új építésű lakás vásárlására, illetve lakáscélú hitel kiváltására fordítható a hitelösszeg. (Az UniCredit Bank által folyósított kölcsön nem váltható ki ilyen kedvező feltételekkel.)
  • Az igényelt hitelösszeg eléri a 15 millió forintot.
  • A kölcsön kamatperiódusa 10 év.
  • 400 ezer forint havi jóváírás, vagy 300 ezer forint havi jóváírás mellé a pénzintézetnél kötött vagyonbiztosítás.
  • A kedvező kamatért cserébe szükséges a banknál csoportos hitelfedezeti biztosítást is kötni. (Ez természetesen plusz kiadást jelent, viszont plusz szolgáltatást, védelmet is kapunk cserébe.)
Kalkulálj
De mit is jelent a 6,34 százalékos kamat? Egy 20 millió forint összegű, 20 éves futamidejű jelzáloghitelnél ilyen kamatszint mellett a havi törlesztőrészlet 152 985 forint lenne. Összességében a két évtized alatt 36 797 996 forintot kellene visszafizetni a felvett összegre.

Érdemes gyorsan lépni, a jelenlegi környezetben ugyanis a kamatok emelkedése várható. Vagyis az UniCredit Bank kedvező ajánlata előreláthatóan nem sokáig marad velünk.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

Duplázzuk meg az előnyt, válasszunk ingyenes bankszámlát

A pénzintézetnél a hiteligénylés feltétele a bankszámlanyitás, számlavezetés is. Jó hír azonban, hogy van teljesen ingyenes csomagja is az UniCredit Banknak. A Partner Aktív Zéró számla választásával három éven keresztül nem szükséges számlavezetési díjat fizetnünk.

Ha átutalásunkat mobilalkalmazáson keresztül adjuk meg, az értesítéseket push üzenetben kérjük, készpénzfelvételnél pedig kihasználjuk a jogszabályi díjmentes lehetőséget, akkor akár teljesen ingyenes is lehet csomagunk. (Feltétel még havi 75 ezer forint jóváírás, ennél azonban a hitel kedvezményéhez szigorúbb elvárást szükséges teljesítenünk.)

Fontos, hogy ez a kedvező ajánlat a Bankmonitoron keresztül is elérhető. Vagyis a Bankmonitor szakértőihez fordulva mind a szuperolcsó lakáshitel, mind az ingyenes bankszámla kihasználható.

Hirdetés

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Hirdetés