Lakáshitel diszkont áron – az infláció fele csupán a hitelkamat

Lakáshitel diszkont áron – az infláció fele csupán a hitelkamat
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-07-13
 

Egyre drágábbak a lakáshitelek, ez kétségtelen tény. Ettől függetlenül még mindig találhatunk igen kedvező ajánlatot a piacon: van olyan pénzintézet, ahol a kamat a 2022-re várható infláció felét teszi ki csupán. Ráadásul ingyenes bankszámlát is lehet nyitni a kérdéses hitel mellé. De milyen feltételeket szükséges teljesíteni a kedvezményekért cserébe?

Az infláció igen magas, a KSH adatai alapján az éves áremelkedés júniusban 11,7 százalék volt. Ennek köszönhetően a kamatok – így az új jelzáloghitelek ára – is folyamatosan emelkednek hazánkban. Míg tavaly nyár elején a legnépszerűbb lakáshitelek THM értéke 3,03 százaléktól indult, jelenleg már 7 százalék körül mozognak a jelzáloghitel kamatok.

Ettől függetlenül jelenleg is találkozhatunk kedvező ajánlatokkal a piacon: az UniCredit Bank ugyanis 6,34 százalékos kamat mellett kínál egy évtizeden át fix kamatozású lakáskölcsönt. Ez különösen az MNB 2022-es inflációs várakozásai fényében kedvező. Gyakorlatilag az idei évre várt 11,0-12,6 százalékos áremelkedéshez képest féláron kaphatunk még mindig lakáshitelt.

Hirdetés

Hirdetés

Nem érdemes a bankfiókba berohanni a hiteligénylés miatt

Természetesen a kedvező kondíciókért cserébe a pénzintézet számos feltételt vár el, ezekkel is érdemes  döntést megelőzően megismerkedni.

Fontos
A kedvezmény kizárólag a pénzintézet közvetítői partnerein – ilyen például a Bankmonitor is – keresztül benyújtott igénylésekre érvényes. Vagyis a bankfiókban ez a kamatszint nem érhető el.

  • Használt, vagy új építésű lakás vásárlására, illetve lakáscélú hitel kiváltására fordítható a hitelösszeg. (Az UniCredit Bank által folyósított kölcsön nem váltható ki ilyen kedvező feltételekkel.)
  • Az igényelt hitelösszeg eléri a 15 millió forintot.
  • A kölcsön kamatperiódusa 10 év.
  • 400 ezer forint havi jóváírás, vagy 300 ezer forint havi jóváírás mellé a pénzintézetnél kötött vagyonbiztosítás.
  • A kedvező kamatért cserébe szükséges a banknál csoportos hitelfedezeti biztosítást is kötni. (Ez természetesen plusz kiadást jelent, viszont plusz szolgáltatást, védelmet is kapunk cserébe.)
Kalkulálj
De mit is jelent a 6,34 százalékos kamat? Egy 20 millió forint összegű, 20 éves futamidejű jelzáloghitelnél ilyen kamatszint mellett a havi törlesztőrészlet 152 985 forint lenne. Összességében a két évtized alatt 36 797 996 forintot kellene visszafizetni a felvett összegre.

Érdemes gyorsan lépni, a jelenlegi környezetben ugyanis a kamatok emelkedése várható. Vagyis az UniCredit Bank kedvező ajánlata előreláthatóan nem sokáig marad velünk.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

Duplázzuk meg az előnyt, válasszunk ingyenes bankszámlát

A pénzintézetnél a hiteligénylés feltétele a bankszámlanyitás, számlavezetés is. Jó hír azonban, hogy van teljesen ingyenes csomagja is az UniCredit Banknak. A Partner Aktív Zéró számla választásával három éven keresztül nem szükséges számlavezetési díjat fizetnünk.

Ha átutalásunkat mobilalkalmazáson keresztül adjuk meg, az értesítéseket push üzenetben kérjük, készpénzfelvételnél pedig kihasználjuk a jogszabályi díjmentes lehetőséget, akkor akár teljesen ingyenes is lehet csomagunk. (Feltétel még havi 75 ezer forint jóváírás, ennél azonban a hitel kedvezményéhez szigorúbb elvárást szükséges teljesítenünk.)

Fontos, hogy ez a kedvező ajánlat a Bankmonitoron keresztül is elérhető. Vagyis a Bankmonitor szakértőihez fordulva mind a szuperolcsó lakáshitel, mind az ingyenes bankszámla kihasználható.

Hirdetés

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Hirdetés