Lakáshitel: ha nem megy gyorsan, csináld lassan!

Lakáshitel: ha nem megy gyorsan, csináld lassan!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-08-14 Frissítve: 2018-10-12
 

A lakásárak az utóbbi 5 évben hatalmas növekedésen mentek keresztül, aminek köszönhetően az önerőnk az ingatlanok árának egyre kisebb részét teheti ki, és ezzel párhuzamosan nagyobb összegű lakáshitelre van szükség a lakásvásárláshoz. Annak jártunk most utána, hogy ilyen esetben milyen kondíciókkal találkozhatunk.

Nagy dilemma, hogy nagy hitelösszeg esetén belevágjunk-e a lakásvásárlásba. Egyrészt hatalmas terhet jelent a havi törlesztőrészlet, másrészt annak kérdése sem mindegy, hogy hány éven keresztül leszünk kénytelenek a hitelünket törleszteni.

Vettünk egy olyan példát, amikor a megvásárolni kívánt ingatlan vételára 60 millió forint, melyből 15 millió forint önerő áll rendelkezésre. A család havi jövedelme nettó 700 000 forint, amelyből a jelenlegi szabályok szerint maximum 420 000 forintot költhetnének hiteltörlesztésre, ettől függetlenül érdemes megfontolni, mekkora terhet vállalnak. Azonban sokan nem a pénzügyi érvek alapján döntenek lakásuk kiválasztásakor, hanem érzelmi alapon. Előbb a pénzügyi lehetőségeinket célszerű felmérnünk, de ha mindenképp ragaszkodunk a drágább ingatlanhoz, akkor az alábbi feltételekkel tudunk hitelhez jutni.

Ekkora összegnél és 20 éves futamidő mellett kiemelten fontos, hogy minél kisebb jövőbeli kockázatnak tegyük ki magunkat. Ezt úgy tudjuk megtenni, hogy a várható futamidő végéig fixáljuk a kamatot, ami jelen esetben 20 éves kamatperiódust jelent. Ennél a kölcsönösszegnél mindössze három banknál találunk 20 éves kamatperiódust, az ajánlatokat megvizsgálva pedig a K&H Bank ajánlata számít a legkedvezőbbnek.

Kevesebb lenne a törlesztőrészletünk, ha a fenti ajánlatnál kedvezőbb 15 éves kamatperiódusú hitelt választanánk, de a 20 éves helyett ezt csak akkor lenne érdemes igényelnünk, ha szeretnénk hitelünket például több lakástakarékból előtörleszteni, ezzel pedig a 20 éves futamidőnket legalább 5 évvel csökkenteni. Nézd meg a Bankmonitor lakáshitel kalkulátorával, hogy melyik hitelt választanád!

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés