Lakáshitelt keres? Így működik az MNB Lakáshitel kalkulátora! (x)

Lakáshitelt keres? Így működik az MNB Lakáshitel kalkulátora! (x)
Hirdetés

Cikk2021-03-12
 

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elsőként a lakáshitelek piacán vezette be a fogyasztóbarát minősítését. A védjeggyel garantált hiteltermékek népszerűsége azóta is töretlen, számos kereskedelmi banknál elérhetőek a kedvező feltételekkel kínált lakáscélú kölcsönök. Mi segít eligazodni a hitelek sokaságában? Bemutatjuk az MNB lakáshitel kalkulátorát!

A Minősített Fogyasztóbarát termékek zászlóshajója

Az MNB 2017-ben elsőként a lakáshitelek piacán vezette be a fogyasztóbarát minősítést, majd látva annak sikerét, a minősítés kiterjesztéséről döntött. Ennek köszönhetően tavaly óta érhetők el a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítások, és idén január 1-től Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hiteleket is igényelhetünk.

A minősített fogyasztóbarát termékek nagy előnye továbbá a lehető legtöbb ponton megvalósuló digitális ügyintézés. Ennek megfelelően a termékek online is összehasonlíthatók: a lakáshitelek és a személyi kölcsönök kalkulátora már működik, az otthonbiztosításoké pedig várhatóan márciusban indul, így egyszerűbben összevethetjük a versengő ajánlatokat egymással.

Hirdetés

Kalkulátor könnyíti a választást

Hiteligénylőként kedvező, hogy egyre több a fogyasztóbarát konstrukció a piacon, ugyanakkor nem egyszerű választani közülük, hiszen számos előnyös konstrukció létezik.

Az MNB fogyasztóbarát lakáshitel kalkulátorával rangsorolhatjuk a banki ajánlatokat. Az összehasonlító oldalon első lépésben a hitelre vonatkozó adatokat szükséges megadnunk. Itt választhatjuk ki az általunk preferált kamatperiódust is, amely fogyasztóbarát termékek esetén 5, 10, 15 év vagy a futamidő végéig rögzített lehet.

A második lépés a hiteligénylőre vagy adósra vonatkozó adatok megadása. Többek között a jövedelmünkről, munkaviszonyunkról, lakóhelyünkről és a jelenleg fennálló hiteltartozásunkról kell ebben a részben nyilatkoznunk. Harmadik lépésben pedig a fedezetként szolgáló ingatlanhoz kapcsolódó paramétereket kell beállítanunk.

Ha mindezzel megvagyunk, a kalkulátor táblázatos formában listázza nekünk az ajánlatokat, ahol az első helyen szerepel a legkedvezőbbként ajánlott konstrukció. Az összehasonlítás folyamata során az oldal minden lépcsőfoknál kínál számunkra magyarázatot, hogy mit jelentenek az egyes fogalmak, mire kell figyelnünk. A rugalmas kalkulációt támogatja, hogy a sorrend felállítása után is van lehetőség a kamatperiódus változtatására, illetve a kapott eredmények PDF-fájlban is letölthetők. Ezenfelül az eredményekkel együtt az oldal generál számunkra egy azonosítót, amellyel további 6 hónapig visszakereshetjük a kalkulációnkat, így nem kell újra és újra végig mennünk az összes lépésen, hogy lássuk az eredményt.

 Válasszon otthona kényelméből

A Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel kalkulátorral felesleges várakozás és sorban állás nélkül, megbízhatóan tudunk tájékozódni az elérhető konstrukciókról. Használata egyszerű, néhány perc alatt kitölthető, és azonnal megkapjuk a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek személyre szabott rangsorát. Ha hitelért folyamodnánk hasznos lehet itt kezdeni az ajánlatok összehasonlítását!

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Címkék