Lakáshitelt nem csak átlag feletti jövedelemmel kaphatsz

Lakáshitelt nem csak átlag feletti jövedelemmel kaphatsz
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-09-21
 

Szép és jó, hogy alacsonyak a lakáshitel kamatok, azonban a legkedvezőbb hitelkondíciók az átlag feletti jövedelemmel rendelkező adósok kiváltsága – gondolhatnánk. Mire számíthat az, aki alacsonyabb jövedelemmel, vagy kevés, adott esetben 0 Ft önerővel rendelkezik? Számukra is létezik megfelelő megoldás, és kedvezményekre is számíthatnak!

Mi van, ha nem az „álom adós” kategóriába tartozunk?

Az átlag alatti jövedelemmel (ez a KSH adatai szerinte jelenleg havi 159 308 Ft) rendelkezőknek sem kell elkeseredni, ők is ugyanúgy hitelképesek lehetnek, és nem kell hozzá teljesíthetetlen feltételek vállalniuk, vagy szigorúbb előírásoknak megfelelniük. Sőt! A bankok kínálatában már az átlag alatti jövedelem jóváírás esetén is kamatkedvezményben részesülhet a leendő adós, és adott esetben önerő nélkül is megvásárolhatja új otthonát.

Ehhez természetesen a hüvelykujj szabályoknak meg kell felelni, amelyek az alábbiak:

  • az igazolható havi nettó jövedelem maximum 50%-a lehet az összes hiteltörlesztés (ez az egységes MNB szabályozás, azonban a bankok ennél szigorúbbak, általában 30-40%-ig terhelhető a bevétel hiteltörlesztésekkel)
  • az esetlegesen fennálló egyéb hitelek törlesztése pontosan történik (hitelkeretek, hitelkártyák nincsenek a keretösszegen felül terhelve, „túlhúzva”)
  • legalább egy jövedelem munkabér, vállalkozói jövedelem, esetleg végleges öregségi nyugdíj (a GYES, GYED, TGYÁS, családi pótlék önállóan nem elfogadható, csak kiegészítő jövedelmek!)
  • amennyiben önerő nincs, úgy másik, a bankok által elfogadható – legtöbbször tehermentes – ingatlant is fel tud ajánlani az adós (bizonyos bankoknál a CSOK-ból (Családok Otthonteremtési Kedvezménye) is teljesíthető az önerő) 

Fontos, hogy készpénzes önerő nélkül nem minden banknál valósítható meg az elképzelés!

Milyen kondíciókra számíthatnak az alacsonyabb jövedelmű lakásvásárlók?

Aki átlag alatti jövedelemmel rendelkezik, annak talán még inkább fontos, hogy a lehető legtöbbet kihozza a lehetőségekből és minél kedvezőbb lakáshitelhez jusson. A kínálatban számos banknál találunk olyan lehetőséget, hogy bizonyos feltételek teljesítésekor a hitel éves kamatából adnak kedvezményt. Ezek a feltételek általában teljesíthetők, nem járnak nagy áldozattal, és az összes visszafizetés tekintetében érdemes is a lehetőséggel élni!

Az aktuális lakáshitel ajánlatokat magad is megnézheted az alábbi kalkulátor segítségével!

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

A teljesség igénye nélkül az alábbi feltételek kapcsolódhatnak egy lakáshitel kamatkedvezményhez, amelyet nem csak az átlag feletti jövedelemmel rendelkezők kaphatnak meg:

  • legalább minimálbér összegű jóváírás a bankszámlán – ez nem jelenti azt, hogy a hitelfelvételhez elég egy minimálbér, de a kedvezményes kamathoz ennyi jóváírás a bankhoz már elegendő,
  • bankkártya használat – pl. bankkártyás vásárlás,
  • meghatározott lakásbiztosítás megkötése – egyébként is kötelező egy lakásbiztosítás a fedezetül szolgáló ingatlanra,
  • bankszámla aktív használata – pl. csoportos beszedési megbízás a törlesztéshez, ami szinte magától értetődő.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés