Még mindig nem szeretjük eléggé a hiteleket

Még mindig nem szeretjük eléggé a hiteleket
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-08-06 Frissítve: 2018-08-03
 

Azt hinnénk, hogy Magyarországon kelendőek a hitelek. Azonban ha jobban utánanézünk, kiderül, hogy erről egyáltalán nincs szó. Mind a régiós és az európai statisztikákat megvizsgálva arra derül fény, hogy a hitelfelvétel lendülete nálunk a legkisebb.

A tények azt mutatják, hogy Magyarországon a hitelfelvételi kedv a személyi kölcsönök és a lakáshitelek esetén javult. A korábbi évtizedhez képest az jelenti a fő változást, hogy a szabad felhasználású jelzáloghitelek korábbi gyakori felvétele helyett az emberek manapság inkább személyi kölcsönt választanak, azt pedig sokszor hitelkiváltási céllal. Így a szabad felhasználású jelzáloghitelek aránya nagyot csökkent, gyakorlatilag alig igényel újat a lakosság. Az éves jövedelemhez viszonyítva a lakosság teljes hitelállományának aránya a legkisebb a régióban. A szlovákok vezetik a sort, az arányuk majdnem a miénk duplája. A lengyeleknél és a cseheknél magas az arány, az éves jövedelmük feletti, míg a szlovénoktól kevésbé maradunk el ilyen tekintetben.

,

A magyar lakosság hitelállománya 2008 IV. negyedéve és 2018 I. negyedéve között 27,17%-kal csökkent. A Dél-Európában történő 9,04%-os csökkenés mellett Közép-Kelet-Európa 36,37%-os és Nyugat-Európa 42,58%-os növekedése igazán nagy kontrasztot jelent.

A régiót vizsgálva kifejezetten alacsony az eladósodottsági szintünk. A szlovákok és a lengyelek a legeladósodottabbak, de a csehektől és a szlovénoktól is elmaradunk.

Az utóbbi években nőtt itthon a megtakarítások összege a hitelállomány csökkenésével párhuzamosan. Eközben a szlovákoknál ezzel ellentétes folyamat volt megfigyelhető. Egyre több hitelt vettek fel a megtakarításaikhoz képest. A cseheknél és a szlovénoknál enyhe csökkenés volt, míg a lengyeleknél nagyjából stagnált a hitel és a megtakarítás aránya.

Azt érdemes a fentiekkel kapcsolatban megjegyezni, hogy bőven van tér itthon a lakossági hitelfelvétel bővülésére. Ahhoz, hogy elérjük a régiós átlagot, fejenként közel félmillió forint kölcsönt kellene még felvennünk.

Mennyi személyi hitelt kaphatok?
Perceken belül megtudhatod, hogy:
Részletes adatokat kérünk és ennek fejében +/-10%-os pontossággal jelezzük a felvehető hitel összegét és a havi törlesztő összeget!
Ne feledd, ez több mint egy kalkulátor!
Adataid megadása után szakértőnk megválaszolja minden kérdésedet és segít az ügyintézésben is.
Bankmonitor
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Ft

A meglévő hitelek, hitelkeretek, hitelkártyák jelentősen befolyásolják a felvehető hitel összegét, és a banki elbírálás eredményét!

Számodra elérhető hitelek:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Az alábbi ok(ok) miatt, számodra sajnos nem elérhető a személyi kölcsön:
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Ft
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés