Még nincs okostelefonod? Akkor erről le fogsz maradni!

Még nincs okostelefonod? Akkor erről le fogsz maradni!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-06-15
 

Öt év. Mindössze ennyi idő kell ahhoz, hogy alapjaiban átalakuljon a világunk. Ebben az új rendszerben pedig, akinek nincsen okostelefonja, az kívülállónak fogja érezni magát és nehezen boldogul majd a hétköznapokban. Miért? Megmutatjuk!

A Cisco számítástechnikai cég nemrégiben jelentette meg tizedszer azt a tanulmányát, amely bepillantást enged a nem is oly távoli jövő mindennapjaiba. Az adatsorokból világosan kiolvasható, hogy öt év múlva, azaz 2019-ben, az az ember, aki nem rendelkezik legalább egy olyan eszközzel, amelyik képes bárhonnan kapcsolódni az Internetre, elveszettnek fog számítani.

Mire alapozhatjuk ezt az állítást? Tavaly a Föld népességének 39 százaléka fért hozzá a világhálóhoz. Öt év múlva a Föld lakosságának növekedése ellenére ez az arány 51 százalék lesz! Emiatt az internetes adatforgalom is meg fog ugrani. 2019-ben egyetlen év alatt akkora adatmennyiség áramlik majd a hálózaton, mint 1984 és 2013 közötti 30 esztendő alatt összesen. Mindez annak köszönhető, hogy addigra minden ember átlagosan 3,2 olyan számítástechnikai eszközt fog használni, ami képes csatlakozni a világhálóhoz.

A már most is ismert okostelefonokon, táblagépeken és okostévéken túl okosórákat és viselhető eszközöket is használunk majd, ráadásul eszközeink egymással is kommunikálni fognak. Ez maga után hozza a sávszélesség drasztikus bővülését is. A jelenleg 20,3 Mbit/secundumos sávszélesség 42,5 Mbit/secundumra fog felgyorsulni. Ráadásul 2019-re az adatforgalom döntő része vezeték nélkül bonyolódik, 67 százaléka Wi-Fi segítségével, 14 százaléka pedig mobilinterneten.

Ne maradj le a jövőről! Jobb ha már most megbarátkozol az okostelefonnal! Alábbi ajánlatunkban most jutányos áron vásárolhatsz egyet!


1

A Cisco azt is tudni véli, mire fogjuk használni leginkább az Internetet 2019-ben. A forgalom legnagyobb részét, 80 százalékát a videoszolgáltatások adják. A leggyorsabban azonban az online zenehallgatás bővülhet, öt éven belül már 1,7 milliárd ember fog így szórakozni. Ugyancsak komoly forgalmat adnak majd az onilne játékok is.

Megvagyok zene, videok és játékok nélkül is! Minek nekem részt venni az egészben – gondolhatnánk. Ám jó ha tudjuk, hogy öt éven belül mindennapjainkban meghatározó szerepe lesz az Internetnek azáltal, hogy a különböző használati tárgyaink is csatlakozni fognak a világhálóra. Lássunk néhány példát! A testünkön hordott óra méri és továbbítja orvosunknak az egészségügyi adatainkat. A fűtés, a világítás az interneten közzétett előrejelzéseknek megfelelően fog automatikusan működni. Házunkra online videorendszer felügyel majd, amelyik baj esetén automatikusan értesíti az illetékes hatóságot.

Mindezt azonban csak úgy tudjuk kézben tartani, ha lesz nálunk egy olyan eszköz, mondjuk egy okostelefon, amelyik ugyancsak képes kapcsolódni az internethez, mert csak ezzel tudjuk kézben tartani és vezérelni mindennapi eszközeinket. Elsőre talán mindez ijesztőnek tűnik, de jó ha tudjuk, jelenleg számítástechnikai cégek ezrei dolgoznak a fantasztikus filmekbe illő megoldások kifejlesztésén.

Hirdetés
Hirdetés