Még nincs okostelefonod? Ennek örülni fogsz!

Még nincs okostelefonod? Ennek örülni fogsz!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2014-07-08
 

Végérvényesen itt az okostelefonok korszaka, hiszen egyre többet adnak el világszerte az ilyen készülékekből. A különféle gyártók öldöklő hartcot vívnak egymással és egyre újabb és újabb készülékeket dobnak piacra. Mindez jó hír a vásárlóknak, hiszen a növekvő eladások egyre lejjebb szorítják az árakat!

Egyre elérhetőbb áron juthatnak okostelefonhoz a vásárlók –derül ki egy piackutatásból. A Gartner nemrég napvilágot látott adataiból kiderül, hogy 2014-ben 685 milliárd dollár értékben értékesítenek ezekből a termékekből. Egy januári felmérés még 12 milliárd dollárral nagyobb forgalmat jósolt, csakhogy időközben a gyártók egyre olcsóbb készülékeket dobnak piacra. Az árakat az is lefelé szorítja, hogy ma már egy átlagos okostelefon is minden olyan dolgot tud, mint jóval drágább társai.

2013 harmadik negyedében 251 millió okostelefont adtak el világszerte 45 százalékkal többet, mint 2012 hasonló időszakában – derül ki a Strategy Analitics adataiból. Ma már az újonnan megvett készülékek több mint 60 százaléka okostelefon. Ráadásul a számok folyamatosan nőnek, hiszen egyre több ember számára megfizethető egy mindent tudó telefon!

Olcsón juthatsz okostelefonhoz, ráadásul megfizethető áron korlátlanul beszélhetsz, vagy SMS-ezhetsz rajta. Érdemes egy pillantást vetned az alábbi ajánlatra!
1

És hogy melyik márkák a legnépszerűbbek? 2013. harmadik negyedévében a Samsung uralta a piacot 35 százalékos részesedéssel, azaz 88,4 millió darab eladott telefonnal. A második legnagyobb szeletet a tortából az Apple hasította ki. Ők 33,8 millió telefont adtak el, ami 13 százaléka a teljes piacnak. 

Egyre feljebb tornásszák eladásaikat a kínai gyártók. A versengésben bronzérmes Huawei is kínai cég, amelyik egy év alatt 4,4 százalékról 5,1 százalékra tornázta fel piaci részesedését. Az eladásokat tekintve a negyedik helyen az LG áll, majd őt követi a szintén kínai Lenovo. Meglepő ugyanakkor, hogy a korábban olyan népszerű márkák, mint a Nokia, a Motorola vagy a Sony mostanság már csak a „futottak még” kategóriába fér bele.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés