Megszűnő lakossági kedvezmények az OTP-nél – Van megoldás!

Megszűnő lakossági kedvezmények az OTP-nél – Van megoldás!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2014-01-17 Frissítve: 2018-04-04
 

Február 1-től nem jár kedvezményes ATM készpénzfelvételi lehetőség az OTP Bank lakossági számlacsomagjaihoz – derül ki a bank nemrégiben közzétett hirdetményéből. Az ügyfeleknek innentől két választásuk van. Vagy beérik a havi két alkalommal díjmentes, de legfeljebb 150 ezer forintig járó készpénzfelvétellel vagy átnyergelnek az OTP Simple számlacsomagjára.

Akcióban kedvezményes készpénzfelvételi lehetőséget is kínál az OTP Bank lakossági ügyfeleinek. A kedvezményes, készpénzfelvételenként 0,6 százalékos díj azonban csak 2014 február-ig él. A bank ugyanis valószínűleg a havi kétszeri ingyenes készpénzfelvételi lehetőség kötelezővé tétele miatt úgy döntött, megszünteti ezeket a kedvezményeket. Az érintett díjcsomagok: Tempó Számlacsomag, Junior Számlacsomag, Jump Számlacsomag, Net Számlacsomag, Prémimum Plusz Számlacsomag és Alap Számlacsomag. A számlacsomagok tulajdonosai havonta 1-4 alkalommal vehetnek fel készpénzt a 0,6 százalékos díj fejében felső értékhatár nélkül. Ez a lehetőség fog megszűnni néhány hét múlva.

Az OTP lakossági ügyfelei ezentúl havonta két alkalommal, de legfeljebb 150 ezer forintot vehetnek fel ingyenesen bármelyik bank ATM-jéből. A 150 ezer forinton felüli készpénzfelvételért már fizetni kell. Az OTP Bank saját ATM-jéből 61 forint plusz 1,21 százalék, más bank ATM-jéből pedig 1124 forint a készpénzfelvétel díja.

Van azonban egy másik, házon belüli megoldás is: az OTP Simple Számlacsomag. Ennél ugyancsak jár a két ingyenes készpénzfelvétel lehetősége, ám ha a „2 ATM”, vagy az „5 ATM” csomagot megvesszük, akkor ezt meg lehet fejelni 2 vagy 5 további, ugyancsak ingyenes készpénzfelvételi lehetőséggel. Ez a tény, valamint az, hogy az OTP nemrégiben megteremtette a lehetőséget arra, hogy a fiataloknak kitalált Simple díjcsomag igénylését lehetővé tette 35 éven felüliek számára, könnyen átrendezheti az OTP lakossági számlacsomagjai közötti erőviszonyokat.

Reagált az OTP!

„A havonta 150 ezer forint összegig díjmentes készpénzfelvétel lehetőségének február 1-i bevezetésével Bankunk korábbi, számlacsomagokhoz kapcsolódó készpénzfelvételi akciói okafogyottá válnak, és visszavonásra kerülnek. Ennek oka az, hogy ügyfeleink túlnyomó többsége jóval kisebb készpénzfelvételi igényekkel rendelkezik, mint havi 150 ezer forint. Példaképpen elmondható, hogy jelenleg az ügyfeleink közel fele kevesebb mint 50 ezer forintot vesz fel havonta számlájáról készpénzben.
 
A korábbi, készpénz felvételhez kapcsolódó díjkedvezmények helyett az OTP Bank 2014-ben a számlavezetési díjkedvezményeket biztosító akciókra helyezi át a hangsúlyt. Ezen akciók keretében Bankunk ügyfelei 50-100% közötti számlavezetési díjkedvezményekben részesülhetnek, amennyiben aktívan használják Bankunk termékeit és szolgáltatásait. 
 
A jogszabály szerint biztosított díjmentes készpénzfelvétel mellett, Bankunk egyéb akciói továbbra is biztosítják lakossági számlacsomag ajánlataink versenyképességét. Így még kedvezőbb feltételekkel tudjuk biztosítani ügyfeleinknek többek között a számos piaci elemző által a saját célcsoportjában a legkedvezőbb kondíciókkal bíró terméknek ítélt Simple, Alap, vagy Junior számlacsomagunkat is.”

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés