Ezekből a CIB ATM-ekből vehetsz fel akár 400 ezer Ft-ot díjmentesen!

Ezekből a CIB ATM-ekből vehetsz fel akár 400 ezer Ft-ot díjmentesen!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-11-02 Frissítve: 2022-11-07
 

Amikor nagyobb összegű készpénzt vennénk fel banki ATM-ből, akkor a siker azon is múlik, hogy az adott automata mennyi készpénzt képes egyszerre kiadni. A CIB Bank esetében vannak készülékek, amelyeknél a technikai limit 200 ezer Ft, de olyan ATM-ekkel is találkozhatunk, amelyekből akár 400 ezer Ft-hoz is hozzá lehet jutni. Mutatjuk a listát!

Amennyiben készpénzre van szükségünk, akkor havi 150 ezer forintig bármelyik magyarországi bank forint ATM-jéből díjmentesen pénzhez juthatunk. Arra kell csak figyelni, hogy ezt legfeljebb két részletben tehetjük meg, ha például egy-egy alkalommal 10 ezer Ft-ot veszünk ki, akkor arra a hónapra már el is használtuk az ingyenes készpénzfelvételi lehetőséget. (Az ingyenes készpénzfelvétel buktatóiról itt írunk részletesen.)

Bár technikailag mindegyik ATM képes 150 ezer Ft-ot kiadni, mégis előfordulhat, hogy nem sikerül a tranzakció, például azért, mert ennél kevesebb pénz van már csak a készülékben, vagy a rendelkezésre álló bankjegyekből nem fizethető ki a kért összeg. A CIB Bank ATM-jeinél azonban teljes töltöttség mellett is eltérő a felvehető készpénz maximális összege, ugyanis nem minden készülékük tartalmaz 20 ezer Ft-os címletet, az egy tranzakcióval kiadható bankjegyek száma pedig 20 darab. Emiatt, ahol 10 ezer Ft a legnagyobb címlet, legfeljebb 200 ezer Ft vehető fel, míg a többi ATM-nél 400 ezer Ft az elméleti limit.

Hirdetés

Hirdetés

Nem minden ATM-nél használható ki a 400 ezer Ft-os CIB ajánlat

Azok számára, akik a Bankmonitoron keresztül igényelték a CIB ECO bankszámlájukat azért különösen fontos ez az információ, mert nekik a bank alternatívát kínál az állam által biztosított 150 ezer Ft-os ingyenes készpénzfelvételi lehetőség helyett. Amennyiben erről lemondanak, akkor havonta az első CIB ATM-ből történő készpénzfelvétel számukra díjtalan, ám, hogy egy tranzakcióval mekkora összeghez juthatnak hozzá, az függ attól is, hogy az adott készülék 200 ezer vagy 400 ezer Ft-ot képes kiadni.

Így, akár egy teljesen ingyenes CIB ECO bankszámla tulajdonosa is havonta 400 ezer Ft-hoz juthat hozzá költségmentesen. Ha azonban olyan ATM-ből vesz fel valaki 400 ezer Ft-ot, ahol ehhez két tranzakció szükséges, akkor a második készpénzfelvételért 908 Ft-ot kell fizetnie.

Más különbségek is vannak az ATM-ek között

Nem csak akkor lehet fontos, hogy melyik bankjegykiadó automatát választjuk, amikor nagyobb összegű készpénzfelvételt tervezünk, más szolgáltatásokat illetően is lehetnek különbségek. Nem mindegyik ATM-be lehet például készpénzt befizetni, ráadásul ezek között is akadnak olyanok, amelyeknél a befizetett összeg azonnal jóváírásra kerül a számlán, míg máshol erre várni kell, amíg végeznek a feldolgozással. Ez akkor lehet például fontos, ha nincs elegendő pénz a számlánkon egy terheléshez, amit mindenképpen teljesíteni szeretnénk.

Mennyi pénz vehető fel egyszerre a CIB Bank ATM-jeiből?

 

Hirdetés
Hirdetés