Mennyi a havi törlesztője 2, 6 és 12 millió Ft szabad célú hitelnek ingatlanfedezet nélkül?

Mennyi a havi törlesztője 2, 6 és 12 millió Ft szabad célú hitelnek ingatlanfedezet nélkül?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-06-13
 

Sokféle oka lehet annak, hogy valaki személyi hitelt igényel, közös bennük azonban, hogy többnyire rövid időn belül szükség van a megigényelt pénzre. A hitelösszeg nagyon változó: egy magánegészségügyben történő orvosi beavatkozáshoz már 1-2 millió forint is elegendő lehet, míg egy viszonylag fiatal használt autó megvásárlásához 3-6 millió forint is kellhet, de például egy kisebb nyaraló megvásárlására vagy egy ingatlan komolyabb felújítására akár 5-10 millió forintot is igényelhetnek. Újdonság a fedezet nélküli hitelek piacán, hogy két bank már 12 millió forint hitelösszegig hajlandó elmenni, míg korábban 10 millió forint volt plafon.

A szabad célú, vagyis bármire költhető személyi kölcsönök maximális összege korábban 10 millió forint volt, ám jelenleg az UniCredit Banknál és az Erste Banknál már akár 12 millió forint is felvehető, amennyiben az igénylő teljesíti az elvárt feltételeket. Ez már csak azért is nagy szó, mert 10 millió forintig is mindössze az MBH Bank és a CIB Bank megy el, a Cetelem Banknál 9,9 millió forint, a Raiffeisen és az OTP banknál 8-8 millió forint, míg a K&H banknál 7 millió forint volt a felső határ. Ez akkor lehet fontos, ha valakinek nagyobb hitelösszegre van szüksége, ám 7 millió forint alatt a teljes banki portfólióból lehet válogatni. Ez azért lehet lényeges, mert az egyes bankok hitelbírálati gyakorlata nagyon eltérő, így előfordulhat, hogy valaki az egyik pénzintézettől kap pénzt, míg egy másiknál kikosarazzák.

Hirdetés

Hirdetés

Mennyibe kerül most a személyi kölcsön?

A Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátor szerint egy 2 millió forint összegű, 5 éves futamidőre igényelt személyi kölcsön havi törlesztője jelenleg 46 844 forintról indul, ami azt jelenti, hogy összességében 2,8 millió forintot kell visszafizetni a bank részére. Ezzel szemben a vizsgált ajánlatok közül a legdrágább (OTP Személyi Kölcsön) havi 55 574 forintot havi kiadást jelent, ennek megfelelően itt a teljes költség 1,35 millió forint lesz.

4 millió forint hitelösszegnél – 400 ezer forint nettó igazolt jövedelemmel – ugyancsak az UniCredit Bank és az OTP Bank szerepel a mezőny két végén, az előbbi 92 112 forint, míg az utóbbi 106 572 forint havi törlesztővel, vagyis 14 730 forint a választás tétje. Ez a különbség az 5 éves futamidő alatt 897 579 forintra hízik.

Mennyi a havi törlesztője 2-12 millió Ft személyi kölcsönnek?

4 millió forintos hitelösszegnél ugyancsak az UniCredit Bank és az OTP Bank a két véglet, ezek havi törlesztője 92 112 és 106 572 forint, ami 14 730 forint különbség havi, illetve 897 579 forint különbség éves szinten.

6 millió forint összegű személyi hitelnél az MBH Extra Plus Személyi Kölcsön a legkedvezőbb 600 ezer forint nettó jövedelemmel a Bankmonitor hitelkalkulátora szerint, ennek havi törlesztője 117 957 forint, ami 6 év alatt 8 492 904 forint kiadást jelent. Itt a legdrágább hitelhez képest havi 16 277 forint az elérhető pénzügyi előny, ami 1,2 millió forint 6 év alatt.

Ahogy korábban már írtuk, jelenleg az UniCredit Bank és az Erste Bank esetében akár 12 millió forint hitel igénylésére is van lehetőség, ezek havi törlesztője 196 403, illetve 206 347 forint, ami 8 éves futamidő alatt 1 millió forint különbség.

Ki kaphat személyi kölcsönt?

Az egyes bankok hitelbírálati gyakorlata nagyon különböző, ezért érdemes több pénzintézetnél is tájékozódni, vagy olyan hitelszakértő segítségét kérni, aki ismeri a pénzintézete által támasztott feltételeket.

Általánosságban azonban elmondható, hogy minden bank elvárja, hogy az igénylő legalább 3-6 hónapja az adott munkahelyen dolgozzon, és ne álljon próba- vagy felmondási idő alatt. Amennyiben határozott idejű munkaviszonnyal rendelkezik valaki, akkor a feltételek még szigorúbbak, ilyenkor jellemzően legalább 0,5-1 éves munkaviszonyt várnak el a bankok. Ráadásul a határozott idő periódusa sem lényegtelen: több bank legalább fél éves szerződést vár el. Ha pedig közel van a szerződés lejárata, akkor gyakran kérnek be a munkáltatótól szándéknyilatkozatot a foglalkoztatás meghosszabbításáról.

A hitelfelvételhez természetesen szükség van megfelelő összegű igazolt jövedelemre is: általában az aktuális minimálbér összege – ez jelenleg 154 280 forint – az elvárás, a felvehető hitelösszeg nagyságát pedig az úgynevezett JTM korlát szabja meg. Eszerint jelenleg 500 ezer forint nettó jövedelem alatt ennek legfeljebb 50 százaléka lehet a hiteltörlesztő, míg félmillió forinttól 60 százaléknál ránt be az „adósságfék”. (Július 1-től szigorodik a szabályozás, ekkortól 600 ezer forint nettó jövedelemtől enged csak nagyobb mozgásteret az adósságfék szabály.)

Hiába felel meg azonban a fenti feltételeknek valaki, lényeges, hogy ne szerepeljen a rossz adósként az úgynevezett KHR adatbázisban. Akkor kerülhet fel valaki ide, ha legalább 90 napja a mindenkori minimálbért meghaladó elmaradása van a hitelével kapcsolatba. (Arról, hogy miként ellenőrizheted, hogy szerepelsz-e negatív státusszal a KHR adatbázisban, itt olvashatsz részletesen.)

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés