Mennyi a törlesztője 15, 30 millió forint lakáshitelnek 2024-ben?

Mennyi a törlesztője 15, 30 millió forint lakáshitelnek 2024-ben?
Hirdetés
Hirdetés

2024-01-05
 

Már tudjuk milyen kamat mellett kínálnak a bankok 2024. januárjában lakáshitelt, de ez nem árulja el azt, hogy mekkora a havi törlesztőrészlete a lakáscélunk megvalósításához szükséges kölcsönösszegnek. A Bankmonitor szakértői ezt is megnézték két konkrét hitelösszeg esetében.

Sokan kivártak lakáscéljuk megvalósításával: vártak a CSOK Plusz indulására, vagy épp a piaci kölcsönök kamatcsökkenésére. A türelem meghozta gyümölcsét, hiszen a piaci hitelek kamata is érdemben csökkent 2024. januárjában.

Egyes bankoknál már 6% alatti kamatokkal is találkozhatunk, de ezekhez komoly feltételeket várnak el, ezért a bankmonitor szakértői azt vizsgálták meg két példán keresztül, hogy reálisan milyen kamatokat és törlesztőket érhetünk el a piaci kamatozású lakáshiteleknél 2024. januárjában.

Hirdetés

Hirdetés

Mennyi a törlesztőrészlete 15 millió forint lakáshitelnek?

Az első esetben induljunk ki abból, hogy 15 millió forint lakáshitelre lenne szükségünk, melyet 20 év alatt fizetnénk vissza. A jövedelmünk havi nettó 500 ezer forint. Egy használt lakást vásárolnánk meg 50 millió forintért, a lakástámogatásokra nem vagyunk jogosultak.

Mennyi a havi törlesztőrészlete 15 millió forint lakáshitelnek 2024. januárjában?

A legkedvezőbb ajánlat a MagNet Banké. A kölcsön kamata 6,30%, a törlesztőrészlet 110 845 forint. A két évtized alatt kicsivel kevesebb, mint 27 millió forintot kell visszafizetni a hitelre. A dobogóra még a CIB Bank és az Erste Bank kölcsöne fért fel.

Mennyire kedvezőek ezek az ajánlatok? Ezt talán az mutatja meg a legjobban, ha megvizsgáljuk milyen feltételekkel kaphattunk volna hasonló kölcsönt egy évvel ezelőtt. 2023. januárjában 15 millió forint lakáshitel havi törlesztőrészlete 127 ezer forinttól indult. Vagyis havi szinten 16 ezer forinttal kell kevesebbet fizetni a kölcsönre jelenleg, mint ha egy évvel korábban igényeltük volna. Ez durván 13 százalékos csökkenést, spórolást jelent.

Mennyit kell fizetni 30 millió forint lakáscélú jelzáloghitelre?

A második példánál induljunk ki abból, hogy 30 millió forint lakáshitelre lenne szükségünk. A kölcsönt 20 éves futamidővel igényelnénk, a jövedelmünk havi nettó 700 ezer forint. Egy használt lakást vásárolnánk 80 millió forintért, a CSOK Pluszra, Falusi CSOK-ra nem vagyunk jogosultak.

Mennyi a havi törlesztőrészlete 30 millió Ft lakáshitelnek 2024. januárjában?

A nagyobb összeg esetében is a MagNet Bank kölcsöne volt a legolcsóbb. A kamat 6,30%, a törlesztőrészlet 221 689 forint, a két évtized alatt 53 593 062 forintot kell a hitelre visszafizetni. A második az Erste Bank lakáshitele, ott a kamat 6,54%, a törlesztőrészlet 234 379 forint. A teljes visszafizetés kicsivel 54 millió forint alatt marad. A dobogóra még a CIB Bank lakáskölcsöne fért fel, ezen hitelnél a kamat 6,49%, a törlesztőrészlet 225 090 forint, a teljes visszafizetés kicsivel meghaladja az 54 millió forintot.

Fontos
Az mindenképpen ki kell hangsúlyozni, hogy ezek a hirdetmény szerinti kamatok. Ugyanakkor a kiemelt ügyfelek – magas jövedelem, nagy hitelösszeg… – még akár további 0,5-0,7 százalék egyedi kamatkedvezményt kaphatnak. Ennek elnyerésében segíteni tudnak a Bankmonitor szakértői.

Egy évvel korábban egy hasonló hitel havi törlesztőrészlete 255 ezer forinttól indulna. Vagyis havi 34 ezer forintot spórol az, aki egy évvel később igényli a hitelt, ez 20 év alatt 7,7 millió forint megtakarítást eredményez.

Kalkulálj
Mindenki más feltételekkel kaphat kölcsönt, éppen ezért érdemes kalkulálni és megnézni a bankok személyre szabott ajánlatait.
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés