Mennyi a törlesztőrészlete most 3, illetve 5 millió forint személyi kölcsönnek?

Mennyi a törlesztőrészlete most 3, illetve 5 millió forint személyi kölcsönnek?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-05-05 Frissítve: 2023-05-10
 

Autót vennénk, felújítanánk az otthonunkat, esetleg sürgősen lecserélnénk egy nagyobb értékű háztartási gépet? Sok esetben muszáj ezekre a dolgokra költenünk, de nem mindig van elegendő megtakarításunk a kiadások rendezésére. Ebben a helyzetben jelenthet jó megoldást egy személyi kölcsön. A Bankmonitor szakértői megnézték, milyen kondíciókkal kaphatunk most ilyen hitelt?

Egy személyi hitel ideális választás lehet abban az esetben, ha sürgősen pénzre lenne szükségünk. Ehhez nem kell feltétlenül valami váratlan esemény, elképzelhető, hogy egy nagyon jó ajánlatot kaptunk egy régóta vágyott termékkel kapcsolatban. Egyáltalán nem mindegy azonban, hogy mennyit fizetünk a kölcsönért, az egyes banki ajánlatok között ugyanis óriási különbségek lehetnek. A Bankmonitor számításai szerint a legdrágább konstrukció törlesztőrészlete akár 17 százalékkal is meghaladhatja a legkedvezőbb ajánlatét.

Hirdetés

Hirdetés

Több százezer forint is lehet a tét!

De mennyit is spórolhatunk a legjobb ajánlat felkutatásával? Nézzük meg ezt egy 3 millió forint összegű, 7 éves futamidejű kölcsön példáján keresztül azt feltételezve, hogy a nettó jövedelmünk 500 ezer forint. A legolcsóbb ajánlat kamata ebben az esetben 13,35% lesz (a THM 14,41%), amihez 55 453 forintos havi törlesztőrészlet tartozik. Összességében a 7 év alatt pedig 4 658 048 forintot kell visszafizetni a hitelre.

A legdrágább konstrukció kamata eközben 18,67%, a teljes hiteldíj mutató értéke pedig 20,99%. Ennek a havi törlesztőrészlete 64 698 forint, míg a teljes visszafizetendő összeg 5 457 155 forint. Vagyis közel 800 ezer forintot spórolhatunk a jó döntéssel.

Mennyi a törlesztőrészlete 3 és 5 millió forint személyi kölcsönnek?

Ha 5 millió forintos kölcsönt szeretnénk, akkor a különbség még markánsabb. 7 éves futamidő és 500 ezer forint nettó fizetés mellett a legolcsóbb kölcsön kamata 13,35%, a THM értéke pedig 14,45% lenne. A havi törlesztőrészlet 92 533 forint, összességében pedig 7 772 741 forintot kell visszafizetni a bank felé akkor, ha ezt az ajánlatot választjuk.

A legdrágább hitel kamata eközben már 17,99%, a THM pedig 20,16%-ra kúszik fel. A törlesztőrészlet itt 105 793 forint, miközben a teljes visszafizetendő összeg 8 924 168 forint. Vagyis összességében akár 1 160 786 forintot is spórolhatunk ennél az 5 millió forintos kölcsönnél. 

Nem csak a kamat alapján érdemes hitelt választani

Sajnos nem mindig a legolcsóbb ajánlat a legkedvezőbb számunkra: előfordulhat, hogy valami matt nem kaphatjuk meg a kért összeget a kérdéses pénzintézettől. De ettől még megkaphatjuk azt egy másik banktól. Az egyes bankok eltérő bírálati elveket, szabályokat alkalmazhatnak, emiatt könnyen elképzelhető, hogy a végső döntés is más lesz.

Például a pénzintézetek eltérően kezelhetik a külföldről kapott jövedelmeket, a kismamák bevételeit vagy éppen a határozott munkaszerződéssel rendelkezők fizetését. Szélsőséges esetben az eltérő banki gyakorlatok azt is eredményezhetik, hogy az egyik banknál megkapjuk a kért hitelösszeget, míg a másiknál egyetlen forintra sem lennénk jogosultak.

Éppen ezért azt a bankot kell megkeresnünk, amelyik a legkedvezőbb feltételekkel megfinanszírozza a mi célunkat. Ez pedig már nem is olyan könnyű feladat. Nem kell azonban egyedül belevágnunk, a Bankmonitor szakértői segíthetnek a megfelelő bank kiválasztásában.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés