Mennyibe kerülnek most a legjobb lakáshitelek?

Mennyibe kerülnek most a legjobb lakáshitelek?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2019-01-10 Frissítve: 2024-07-09
 

Örülhetnek azok, akik most vesznek fel lakáshitelt, ugyanis a kamatok több pénzintézetnél is csökkentek januárban. Persze ahhoz, hogy valaki kihasználja a lehetőséget, az is kell, hogy jól válasszon a bankok ajánlatai közül, hiszen két 10 millió Ft-os, 20 éves futamidejű, 5 évre fixált kamatú hitel között havi törlesztőben 13 ezer Ft, teljes visszafizetésben pedig 4 millió Ft is lehet a különbség.

Jól indult a 2019-es év a lakáshiteleknél, sok bank csökkentette ugyanis a kamatait, különösen a fogyasztóbarát, hosszabb kamatperiódusú termékek esetében.

Például a CIB 5 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel ügyleti kamata 5,61%-ról 5,31%-ra csökkent, a Takarék Ötös Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel ügyleti kamata 6,17% lett a korábbi 6,54% helyett, míg a Takarék Tízes Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelnél 7,10%-ról 6,68%-ra módosult a kamat. A K&H Bank „leggyengébb” minősítésű ügyfeleknek kínált fogyasztóbarát hitelénél is vágtak: 5 éves kamatperiódusnál 0,02%-ot, 10 évesnél 0,06%-ot. 

Számszerűsítve: például, ha egy 10 éves futamidejű, 10 millió Ft-os lakáshitel kamata 0,3%-pontot csökken, akkor ez összességében 200 000 Ft feletti kamatmegtakarítást jelent.

Az igazi kérdés azonban az, hogy megtalálod-e a számodra legkedvezőbb hitelt. Kiszámoltuk, hogy összegszerűen mekkora a különbség a legkedvezőbb és a legdrágább lakáshitelek között teljes visszafizetésben (20 éves futamidő, 10 millió Ft hitelösszeg és 400 000 Ft családi jövedelem esetén):

Változó kamatozásnál: 3 300 000 Ft
5 éves kamatperiódusnál: 4 200 000 Ft
10 éves kamatperiódusnál: 3 000 000 Ft
Végig fix kamatnál: 3 550 000 Ft

Mit tudnak most a legjobb lakáshitelek?

A fenti számok jól mutatják, hogy milliókat lehet összességében nyerni a jó választással. A Bankmonitor Lakáshitel Kalkulátorával megkerestük a különböző kamatperiódusokhoz tartozó legjobb hitelajánlatokat. Jól látszik, hogy egy 20 évre felvett 15 millió Ft-os lakáshitel legalacsonyabb havi törlesztője jelenleg 105 468 Ft körül van (a 3 legjobb hitelajánlat kondícióit átlagoltuk), amihez 2,51%-os THM (teljes hiteldíj mutató) tartozik. 10 millió Ft-os hitelösszeg esetén a törlesztők összege 68 852 Ft-nál kezdődik, ahol a THM értéke 2,74%.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés