Menő okostelefonra vágysz? Ezeket válaszd!

Menő okostelefonra vágysz? Ezeket válaszd!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-06-08
 

Napjainkban megkerülhetetlennek számító használati tárgy az okostelefon. Munkában, szórakozásban, a hétköznapi teendők intézésében hasznos segítőtárs. A számunkra legmegfelelőbb készülék kiválasztása nem könnyű feladat. Ehhez jó kapaszkodó lehet az eladási statisztika, hiszen többszázmillió fogyasztó csak nem téved!

Samsung vagy Apple. Ha e két márka valamelyik modelljét választod, akkor nagyot nem tévedhetsz. Feltéve, ha hiszel 145 millió fogyasztónak. 2015 első három hónapjában ugyanis ennyi ember választotta a Samsung vagy az Apple valamelyik telefonját. Ez pedig azt jelenti, hogy 2015 első negyedében a világon eladott okostelefonok 42 százaléka e két cég logoját viselte.

Ha viszont úgy döntesz, hogy semmiképpen sem két nagyágyútól veszel telefont, akkor kissé nehezebb dolgod lesz. Több szempontból is. Egyrészt, jobb, ha legyűröd magadban a kínai telefonok iránti ellenszenvedet. A világon legkeresettebbnek számító 10 márkából ugyanis a legtöbb kínai. Ilyen például a Lenovo, a Huawei vagy éppen a Xiaomi. Másrészt innentől nehéz megtalálni a legjobb ajánlatott, mert a harmadik és a tizedik legtöbb eladott telefonnal büszkélkedő gyártó eladásai között nagyon kicsi a különbség. Ez pedig azt jelenti, hogy a fogyasztók megítélése szerint nagyjából azonos képességű gyártókról van szó.

Nem tudsz okostelefon nélkül élni? De sajnos nincs túl sok pénzed egy készülékre, Az alábbi ajánlatot mintha pont neked találták volna ki!


1

A kínai telefongyártók offenzívájának a többi nagy név nehezen tud ellenállni. A korábban például nagy népszerűségnek örvendő Nokia még a szoftveróriás Microsofttal megerősítve sem nagyon tud javítani piaci helyzetén. Idén kiesett a legtöbb eladást produkáló tíz cég közül. Egy dolgot azonban nem szabad elfelejteni: az okostelefonok piaca elsősorban Kínában nő ütemesen. Márpedig a kínai fogyasztók elsősorban hazai márkákat választanak, ami torzítja a statisztikákat.

A késhegyig menő versengésnek a közeljövőben nagy nevű áldozatai is lehetnek. A Nokia sokak szerint állja a sarat. Ám a korábban ugyancsak sok vevőt meghódító Sony nem áll ilyen jól. Ez a vállalkozás is kikerült a legjobb tízből, hiába igyekezett újabbnál újabb fejlesztésekkel növelni eladásait. A mérsékelt sikerek miatt piaci pletykák szerint a Sony azt fontolgatja, hogy eladja mobiltelefongyártó üzletágát.

Hirdetés
Hirdetés