Miben hasonlít a bank és a karácsonyfa?

Miben hasonlít a bank és a karácsonyfa?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2013-12-23
 

Első ránézésre rengeteg a különbség mind a forma, mind a színvilágot illetően. Döbbenetesen más a felhasználási cél is. Valamiben azonban nagyon hasonlítanak. A Bankmonitor.hu első pénzügyi egypercese.

Elindultunk karácsonyfát vásárolni. A helyszín: Budapest, egy viszonylag nagy választékot kínáló árusító pont. Ki is szúrjuk az első szimpatikus fát. Megkérdezzük, mennyibe kerül? X ezer Ft. A szám hallatán csak egy rövid reakciónk van: „Viszontlátásra!” 

Elsétálunk 30 métert. Azonos típusú fa, azonos magassággal… és még szebbnek is látjuk, mint az előzőt. Mennyibe kerül? Pontosan 40%-kal (!!!) olcsóbb, mint a korábbi fa. Megvettük. 

És ezen a ponton jön a hasonlóság a bank és a karácsonyfa között. Ma becsléseink szerint a lakosság döntő többsége olyan banki szolgáltatást vesz igénybe, aminél rendelkezésre áll sokkal, de sokkal olcsóbb alternatíva is. Igaz, hogy ehhez kérdezni kell, keresni kell és alá kell írni egy-két papírt. Bankszámla esetén az éves költségkülönbség 15-25 ezer Ft lehet a jó és a rossz választás között. Hitel esetében ugyanez a 100 ezer Ft-ot is könnyen meghaladhatja…

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés