Miért kap valaki olcsóbban személyi kölcsönt, mint mások?

Miért kap valaki olcsóbban személyi kölcsönt, mint mások?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2020-03-16
 

A személyi kölcsönök rendkívül népszerűek, mert gyorsan megkaphatók, bármire költhetők és nincs szükség hozzájuk ingatlanfedezetre. A személyi kölcsönt sokan autóvásárlásra fordítják (autóhitel), de vannak, akik drága orvosi beavatkozásra, lakásfelújításra vagy éppen ingatlanvásárlásra költik a megigényelt pénzt. Bár a gyors folyósítás az egyik legfontosabb szempont (3-5 nap alatt megérkezhet a kért összeg), de természetesen az sem mindegy, hogy milyen költséggel jár a hitelfelvétel.

Jó hír, hogy az elmúlt egy-másfél évben rendkívül alacsony szinten stabilizálódtak a személyi kölcsön kamatok, a 13 bank ajánlatait összehasonlító Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátor szerint például már 6,65%-os kamattal is találni kölcsönt. Ez egy 5 millió forintos – 6 évre felvett – kölcsönnél havi 84 628 Ft havi törlesztőt jelent.

Tudni kell azonban, hogy nem mindenki kapja meg ugyanazt a kamatot, vagyis valaki többet, míg más kevesebbet fizet ugyanazért a hitelért. De min múlik, hogy többet vagy kevesebbet fizetünk? Az első kérdés az, hogy a magasabb igazolt jövedelem vajon kedvezőbb kamatot, ezzel pedig havi törlesztőt ér? Vizsgálatunk során azt találtuk, hogy igen, legalábbis az alacsony jövedelműek (esetükben nettó 200 000 Ft-ot vizsgáltunk) drágábban juthatnak személyi kölcsönhöz, mint azok, akik 300 000 Ft-ot visznek haza. Viszont az ennél magasabb jövedelem már nem ér kedvezményt.

Ezzel szemben jelentős pénzügyi előnnyel jár az, ha az igénylő bevállal néhány banki feltételt, például az aktív számlahasználatot és a bankhoz történő jövedelemérkeztetést. Ez havi törlesztőben – a példánkban szereplő 5 millió Ft-os hitelnél – havi 3 000 Ft haszonnal jár, ami 6 év alatt mintegy 250 000 Ft-ot jelent.

Érdemes megnézni azt is, hogy a felvett személyi kölcsön nagysága vajon hogyan befolyásolja a költségeket? Itt azt látjuk, hogy míg egy 2-7 millió Ft-os hitelnél 6,96% a legkedvezőbb THM, addig 8 millió Ft felett már 7,22% a legkedvezőbb teljes hiteldíj mutató. (Mindez 400 000 Ft igazolt jövedelem, 6 éves futamidő és jövedelemérkeztetés vállalásával.) Ezért érdemes lehet akár azt is megfontolni, hogy ha kifejezetten nagy összegű kölcsönre van szükségünk, például egy drága autó vagy egy lakáshitellel nem hitelezhető ingatlan megvásárlására, akkor két hitelt vegyünk fel. Ez persze csak akkor jelent megoldást, ha a jövedelem elbírja mind a két hitel havi törlesztőit.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés