Mikor érdemes személyi kölcsönt felvenni?

Mikor érdemes személyi kölcsönt felvenni?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-09-07 Frissítve: 2021-10-12
 

Mindannyiunk életében adódhat olyan váratlan, nagyobb összegű kiadással járó esemény, amire nincs elég tartalékunk. Lehet ez egy váratlan betegség, beázás, vagy éppen egy halaszthatatlan utazás. Ezek bizony felboríthatják a családi költségvetést. Ilyenkor jó megoldás lehet a fedezet nélkül igényelhető személyi kölcsön.

A hitelre nem szükséges rosszként kell tekinteni, hiszen ha okosan és megtervezetten igényeljük, a javunkat szolgálja. Segít céljaink gyorsabb elérésében.

Mikor forduljunk a bankhoz személyi kölcsönért?

Személyi kölcsönt felvenni olyankor lehet jó megoldás, ha pár százezer, legfeljebb 1-2 millió forintra van szükségünk. Ez a hiteltípus fedezet nélkül igényelhető, ezért a bank számára nagyobb kockázatot jelent. Vagyis magasabb a kamata, ezáltal a teljes hiteldíj mutatója (THM), mint az ingatlanfedezetű hitelek esetében. A hitelt folyósító bank azonban igyekszik mérsékelni a kockázatát, így megnézi, ügyfele mennyit keres, mióta dolgozik jelenlegi munkahelyén.

Vizsgálják, hogy

  • mennyit keresünk,
  • mióta dolgozunk az adott munkahelyen,
  • mit mutat a bankszámlakivonatunk,
  • határidőre fizetjük-e a közüzemi díjakat, stb.

Ebből kifolyólag a személyi kölcsönök esetében alapszabály: Ha valakinek magas jövedelme van, ráadásul régóta dolgozik ugyanott, az bizony nagyobb eséllyel jut hitelhez.

Százezer forint körüli jövedelemmel sem reménytelen azonban személyi kölcsönt igényelni, de azzal tisztában kell lenni, hogy ilyen esetben milliókra nem számíthatunk.

A jövedelem mellett az is fontos szempont a hitelbírálatnál, hogy mióta dolgozunk a jelenlegi munkahelyünkön. A pénzügyi szolgáltatók legtöbbje legalább 6, esetenként 12 hónapos folyamatos munkaviszonyt vár el személyi kölcsönt igénylő ügyfeleitől. Azonban, ha nem tudjuk kellően magas jövedelemmel alátámasztani a hiteligényünket, ne gondoljuk, hogy bármely bank milliókat fog jóváhagyni számunkra.

Drága? Ez relatív!

Adott egy élethelyzet, amit meg kell oldanunk. Saját forrásból nem tudjuk megtenni, ezért kölcsönt kell felvennünk. A személyi kölcsön segítségével az egy összegű kiadás nem egyszerre jelentkezik a család számára, hanem havonta, tervezhetően. Fontos azonban szem előtt tartani, hogy csak olyan célra vegyünk fel személyi kölcsönt, amit feltétlenül meg kell valósítanunk. Egy beázást nyilván meg kell szüntetnünk, de az 5 cm-rel nagyobb képátmérőjű tv-t nem biztos, hogy hitelből kell megoldanunk.

Ehhez persze fel kell mérni a család bevételeit és kiadásait. Abban, hogy meddig nyújtózkodhatunk, a banki ügyintézők is segítségünkre vannak. A pénzintézetek ugyanis szigorú szabályok alapján határozzák meg, hogy adott jövedelem mellett mekkora törlesztőrészlettel engedik megterhelni a pénztárcánkat. Mindkét fél érdeke ez, hiszen a bank jól fizető ügyfelekre vágyik, mi pedig arra, hogy fejfájás nélkül, kiszámíthatóan tudjuk a részleteket fizetni.

Milyen kezdeti költséggel számoljunk?

Amikor hitelre van szükségünk, teljesen természetes, ha a legkevesebb induló költséggel szeretnénk megúszni. Nos, ez sem lehetetlen a Cofidisnél, CIB Banknál, FHB Banknál, OTP Banknál,  K&H Banknál és a Budapest Banknál.

Azon túl, hogy fent említett bankoknál nincs induló költség, esetenként még ajándékot is kaphatunk

Legyünk reálisak!

A személyi hitelek nagy előnye, hogy igen gyorsan a kívánt összeghez juthatunk. A teljes és hiánytalan dokumentáció benyújtását követően akár néhány órán belül a számlánkon lehet a kért összeg.

Az igénylést pedig még egyszerűbbé teheted, ha azt a Bankmonitor oldalán kezdeményezed.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés