Milliókat spórolhat céged, ha Széchenyi GO! folyószámlahiteled MAX-ra cseréled

Milliókat spórolhat céged, ha Széchenyi GO! folyószámlahiteled MAX-ra cseréled
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-08-16 Frissítve: 2022-08-23
 

Őröltségnek hangozhat, de van olyan eset, amikor megéri az extrém módom alacsony kamatozású Széchenyi GO! hitelünket magasabb kamatozású konstrukcióra cserélni. A Széchenyi MAX Folyószámlahitel elindulásával most pont ez a helyzet. Milliókat spórolhatnak azok a vállalkozások, akik meglépik a hitelkiváltást. A varázslat a futamidőben rejlik.

Nyugodtan, hátra dőlve ülnek a fotelban azok a vállalkozók, akinek sikerült a Széchenyi GO! Folyószámlahitelre időben lecsapniuk. Pedig nem kellene.

Védelem az infláció és a kamatemelkedés ellen

A KAVOSZ támogatott hitelprogram először fixált kamatozással hozzáférhető Széchenyi GO! konstrukció kivételesen jó lehetőség volt. Ez a folyószámlahitel csupán 1+1 éves futamidőre biztosít ugyanakkor fix 1,5 százalékos kamatozás mellett likviditást cégünknek, amiből legalább egy fél év lassan lejár. Olcsó és biztonságos likviditási keret tehát még egy-másfél évig áll ezeknek a vállalkozásoknak a rendelkezésére.

Az új Széchenyi MAX csomagban viszont ugyanez a folyószámlahitel már 3 évre fixált kamatozást ígér, igaz kicsit rosszabb feltételekkel. Drágább az új hitel: a kamat 3,5 százalék és van még évi 2 százalék kezelési költség is.

Kalkulálj
Ismerd meg milyen feltételekkel juthatsz az új Széchenyi MAX hitelkonstrukciókhoz. Segíthet az eligazodásban erről szóló összefoglaló oldalunk, ahol minden információt megtalálsz, és kiszámolhatod mennyi Széchenyi hitelt kaphatsz.

Mennyi széchenyi hiteltkaphat a céged?
 • hitelösszeg:
  max. 1.4 milliárd Ft
 • kamat:
  max. 5% fix
 • futamidő:
  max. 10 év
Több mint egy kalkulátor,
adható hitelösszeg és termékajánlat, hitelezési
tapasztalatok, buktatók és tudnivalók
Bankmonitor
Ft
Ft
Válassz hitelcélt!
Sajnos nem vagy jogosult támogatás igénybevételére.
Az adatok alapján az új Széchenyi Kártya Program MAX+ feltételeinek megfelelsz!
A választott hitelcélnak ajánlott kedvezményes termékkonstrukció:
  Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra
  • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
  • Milyen futamidő mellett?
  • Mi a különbség a bankok között?
  • Hogyan kerüld el a buktatókat?
  A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!
  Add meg adataidat, segítünk!
  Ft
  A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
  Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
  Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
  Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
  A program lehetőséget biztosít ugyanakkor arra, hogy a meglévő Széchenyi hitelünket kiváltsuk az új csomag termékeire, ezzel tehát megduplázhatjuk azt az időszakot (másfél év helyett három évre nyújthatjuk), amíg bőven piaci kamatozás alatt, kockázatmentes likviditási tartalékot biztosíthatunk cégünk akadálymentes működéséhez, növekedjen akármennyire is az infláció és a piaci alapkamat.

  Hirdetés

  Hirdetés

  Olcsóbbat drágábbra???

  Felvetődhet a kérdés: de hát a Széchenyi Folyószámlahitel GO! kamatozása alacsonyabb, mint a MAX-é, ráadásul az új konstrukciónál még fix 2 százalékos kezelési költséggel is számolni kell… Hol éri ez meg?

  Számoljunk egy kicsit!

  Tételezzük fel, hogy egy éve nyitottuk a Széchenyi GO! folyószámla hitelkeretünket, tehát még egy évünk van hátra, hogy fix 1,5 százalékos kamatozás mellett biztosítsuk cégünk likviditását. Ezek után nagy valószínűséggel – a jelenlegi gazdasági környezetet látva -, kénytelenek leszünk piaci kamatozásban tovább gondolkozni.

  A 1,5 százalékos kamatszinthez szokott vállalkozók szívébe – és nem csak az övékébe – lándzsaként fúródhat a jelenlegi 11 százalék fölötti BUBOR alapból induló piaci kamatszint, ami gyakorlatban már akár 15 százalékot jelenthet, minden egyéb kamatjellegű költséget is hozzá véve.

  Ezzel szemben állhat egy most indított 3 évre 3,5+2 százalékos (kamat+kezelési költség) fixált hitelkeret… Hogy járunk jobban?

  Beszéljenek a számok!

  Ha csak az éves kamatköltségeket vetjük össze, egyértelműen kitűnik a Széchenyi Folyószámlahitel GO! költségelőnye

  Ha azonban az előttünk álló három évre számolunk, az is világosan látszik, nagyon jól jár cégünk a hitelcserével.

  A fenti matematika tanúsága szerint, egy átlagos 80 százalékos keretkihasználtság mellett az elkövetkezendő három évben milliókat megtakaríthatunk azáltal, hogy meglépjük azt az első hallásra őrültségnek hangzó lépést, és hitelünket egy magasabb kamatozású konstrukcióra váltunk. A nyereség kulcsa persze a futamidőben rejlik.

  Egy 20 millió forintos hitelkeretnél ez közel 2,5 millió forint megtakarítást jelent a 3 év alatt. A maximálisan igényelhető 250 millió forintos keretnagyságnál viszont már 38 millió forintunk marad a kasszában.

  Érdemes tehát lépni: kérd a Bankmonitor szakértőinek segítségét az eligazodásban, hogy a kiváltást minél zökkenő mentesebben sikerüljön megoldanod!

  Érdeklődj szakértőnknél
  Bankmonitor logo
  • vállalatfinanszírozási szakértők
  • 10+ év szakmai tapasztalat
  • évente több milliárd Ft folyósított hitel volumen
  • mély piacismeret
  • erős finanszírozói kapcsolatok
  Bankmonitor
  Ft
  Ft
  A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
  Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
  Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
  Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

   

   

   

  Hirdetés
  Hirdetés