Milyen feltételekkel igényelhetünk személyi kölcsönt a Raiffeisen Banktól?

Milyen feltételekkel igényelhetünk személyi kölcsönt a Raiffeisen Banktól?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-11-19
 

A személyi hitel még mindig egy igen népszerű konstrukció a hiteligénylők körében, ez nem is csoda hiszen a kölcsön igényléséhez nem szükséges ingatlanfedezet. Ráadásul igen gyorsan megkaphatjuk a kért összeget: jellemzően egy héten belül a számlánkra érkezik a pénz. A Bankmonitor szakértői most azt vizsgálták meg, hogy a Raiffeisen Banknál milyen feltételekkel, kondíciókkal tudnánk személyi hitelt igényelni.

A személyi kölcsön jellemzően szabad felhasználású és nincs szükség hozzá ingatlanfedezetre, emiatt ideális választás lehet több érdeklődő számára. A kölcsönből megfinanszírozhatunk egy nagyobb értékű ajándék megvételét, autóvásárlást, nyaralást, de akár otthonunk felújítását, korszerűsítését is.

Ha sürgősen szükségünk lenne pénzre, akkor is ideális megoldás lehet egy személyi hitel, hiszen – a bank jóváhagyása esetén – az igénylés benyújtásától számítva egy héten belül a számlánkon lehet a pénz. (Egy jelzáloghitel esetében a bírálat elhúzódhat akár 4-6 hétig is.)

A Bankmonitor szakértői most annak néztek utána hogyan lehet a Raiffeisen Bank Személyi Kölcsönét megigényelni.

Hirdetés

Hirdetés

A hiteligénylés feltételei

Van néhány alapvető feltétel, amelyet a Raiffeisen Bank elvár az igénylőktől:

  • Minimum 150 ezer forint nettó jövedelem szükséges az igényléshez. (Adóstárs bevonásával elég az egyik félnek teljesítenie ezt az elvárást.)
  • Legalább 3 hónapos munkaviszonyra van szükség alkalmazott esetében. Vállalkozóktól 12 hónapos vállalkozói múltat várnak el.
  • Az igénylőnek be kell töltenie legalább a 25. életévét. A kölcsön lejáratakor az igénylő nem lehet idősebb 71 évesnél. (A feltételeknek megfelelő adóstárs bevonásával igényelhet hitelt az életkori elvárásokat nem teljesítő adós is.)
  • Nem szükséges munkáltatói igazolás, elégséges lehet 3 havi számlakivonat bemutatása is.

Természetesen a minimum feltételek teljesítésével nem kapjuk meg feltétlenül a kért hitelösszeget. Ezek csupán alap elvárások, tekinthetjük ezeket KO kritériumoknak is.

A kölcsön alapvető paraméterei

A hitel futamideje 3-7 év között lehet. Fontos megtalálni a megfelelő futamidőt, ez ugyanis jelentősen befolyásolja a havi fizetnivaló összegét. Minél hosszabb a futamidő, annál kisebb lesz a havi törlesztőrészlet. Ugyanakkor a futamidő növekedésével megemelkedik a teljes visszafizetendő összeg is. Ez nem csoda, hiszen tovább használjuk a bank pénzét. A Bankmonitor szakértői szerint azt a legrövidebb futamidőt érdemes választani, amelynél a törlesztőrészlet összegét még magabiztosan ki tudjuk fizetni.

A kölcsön összege 300 ezer és 8 millió forint között lehet. A maximális összegből már egy drágább autó, vagy egy komolyabb felújítás is megfinanszírozható.

A kölcsön kamata számos paramétertől függ:

  • Mennyi hitelt szeretnénk felvenni?
  • Mekkora jövedelemmel rendelkezünk?
  • Ügyfelei vagyunk-e már a banknak?
  • Milyen egyéb feltételeket vállalnánk? (Például jövedelem érkeztetése a banknál vezetett számlára.)

Érdemes kalkulációt végezni, amelyből kiderül, hogy milyen kamat és törlesztőrészlet mellett kaphatnánk mi kölcsönt a banktól.

Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés