Milyen feltételekkel kapunk most 3 millió Ft-os személyi kölcsönt?

Milyen feltételekkel kapunk most 3 millió Ft-os személyi kölcsönt?

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2020-11-09
 

Kiszámoltuk, hogy jelenleg mekkora havi törlesztővel kínálják a bankok a legkedvezőbb 3 millió Ft összegű személyi kölcsönöket eltérő jövedelmi szint esetén. Érdemes részletesen áttekintenünk az egyes bankok ajánlatait, ugyanis akár 7 500 Ft is lehet a különbség a legjobb hitelajánlatok havi törlesztőrészletei között. Egy jó választással így teljes visszafizetésben akár több mint 400 ezer Ft pénzügyi előnyre tehetünk szert.

A személyi kölcsönök a járványhelyzet ellenére sem vesztették el népszerűségeket, amihez az is hozzájárulhat, hogy a bankok egyre nagyobb mértékben teszik elérhetővé az elektronikus felületeken történő hiteligénylést. Ennek köszönhetően akár teljes egészében, kényelmesen és biztonságosan juthatunk szabad felhasználású hitelhez, a pénz pedig jó esetben 3-7 napon belül megérkezhet a számlánkra.

Személyi kölcsön felvételéhez nincs szükség önerőre és fedezetre, a felvehető összeg nagysága kizárólag az igazolt jövedelem nagyságától függ. A jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató (JTM) alapján havi nettó 500 ezer Ft-os jövedelem alatt a keresetünk maximum 50%-a fordítható hiteltörlesztésre, míg ennél magasabb bevételnél 60% a plafon. Ez azt jelenti, hogy 200 ezer Ft jövedelem mellett a havi törlesztőrészlet nagysága nem haladhatja meg a 100 ezer Ft-ot, míg egy 500 ezer Ft-os havi kereset akár 300 ezer Ft-ot is „elbír”.

Fontos megemlíteni, hogy ez csak egy jogszabályi korlát, az egyes bankok kockázatviselési hajlamuktól függően eltérő gyakorlatot folytatnak, így akár az is előfordulhat, hogy egy hitelintézet az igazolt jövedelmünk csupán 35-40%-áig hitelez. Lényeges még az is, hogy a bankok mindegyike meghatározza a hitelfelvételhez szükséges minimális jövedelmet, ami általában a minimálbér, de valahol ennél magasabb.

Hirdetés

Hirdetés

Hitelkamatok nettó 200 ezer Ft jövedelem mellett

A 12 bank ajánlatait összehasonlító Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátor szerint a legkedvezőbb 3 millió Ft összegű, 5 éves futamidejű személyi kölcsönt nettó 200 ezer Ft jövedelem mellett a Cetelem Bank kínálatában érjük el. A Cetelem Szabad Felhasználású Személyi Kölcsönhöz 6,96%-os THM mellett juthatunk hozzá, ami 3 542 778 Ft-ot jelent teljes visszafizetésben. Ugyanilyen paraméterek mellett az UniCredit Bank 9,88%-os, míg a CIB Bank és az MKB Bank 11,34%-os THM-mel kínálja a második és a harmadik legkedvezőbb személyi kölcsönt.

 

Alacsonyabb jövedelem esetén különösen fontos a hitelajánlatok összehasonlítása, ugyanis már a legjobb ajánlatok között is hatalmas eltéréseket tapasztalhatunk. Az 5. legkedvezőbb személyi kölcsön 2021.01.01-jét követően havi 7 500 Ft-tal magasabb törlesztőrészlet mellett érhető el a legjobb ajánlathoz képest, ami 5 év alatt összesen 442 ezer Ft-tal jelent többet teljes visszafizetésben.

Magasabb jövedelem, alacsonyabb kamatok

Mivel a személyi kölcsönök esetén a bankok hitelbírálata kizárólag a jövedelmi helyzetre terjed ki, ezért az ügyfélminősítés szempontjából kiemelten fontos, hogy mekkora igazolt jövedelmet tudunk felmutatni. A magasabb jövedelem a bankok számára nagyobb biztonságot jelent, melynek köszönhetően alacsonyabb kamatszint mellett juthatunk hitelhez.

A jelenleg elérhető legjobb öt 3 millió Ft összegű, 5 éves futamidejű személyi kölcsön ajánlat nettó 300 ezer és 500 ezer Ft jövedelem mellett teljes mértékben megegyezik. A legjobb ajánlat magasabb jövedelem esetén is a Cetelem Banknál érhető el hasonlóan 6,96%-os THM mellett. A Sberbank Fair Plusz Személyi Kölcsön a jelenlegi második legkedvezőbb ajánlat, ami 7,16%-os THM mellett érhető el. Nem sokkal marad el az UniCredit Bank Stabil Kamat Személyi Kölcsön terméke, melyet 7,23%-os THM-mel kínálnak.

 

A legjobb 5 ajánlatot megfigyelve jól látható, hogy a magasabb jövedelem ugyanazon hitelintézetnél akár 3-4%-kal alacsonyabb kamatot eredményezhet. Ebben az esetben az egyes hitelajánlatok közötti eltérés mértéke is jóval alacsonyabb, ugyanakkor nem is elhanyagolható, hiszen a legkedvezőbb személyi kölcsön 81 ezer Ft-tal jelent kevesebbet teljes visszafizetésben, mint az 5. legjobb ajánlat.

Mit tehetek a kedvezőbb kamatért?

A jövedelem természetesen nem növelhető tetszőlegesen, de van szerencsére más megoldás is. Adóstárs bevonásával ugyanis a bank által figyelembe vett jövedelem növelhető, ezzel pedig a kamat lefaragható lehet. Házaspárokat persze szinte mindig bevon adóstársként a bank, de élettársaknál is ragaszkodhatnak ehhez, hiszen abból indulnak ki, hogy a pár közös kasszán van, így a bevételek és a kiadások is közösek. A másik fontos dolog a gondos bankválasztás, ugyanis a bankok más-más jövedelemhez kötik a kamatkedvezményeket.

Mindezek alapján Te is láthatod, hogy nagyon sok múlik a megfelelő személyi kölcsön kiválasztásán. Versenyeztesd meg a banki ajánlatokat a Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátorával, és találd meg a számodra legkedvezőbb ajánlatot!

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban és az Online személyi kölcsön promóciós szabályzatban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés
Hirdetés