Minden, amit a Széchenyi Max kedvezményes vállalkozói hitelekről tudni érdemes!

Minden, amit a Széchenyi Max kedvezményes vállalkozói hitelekről tudni érdemes!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-08-26 Frissítve: 2022-08-29
 

Van még a teljes futamidő alatt fix és rendkívül alacsony kamattal elérhető vállalkozói hitel. A Széchenyi Kártya Program MAX konstrukciók kamata 0,5-3,5 százalék, a futamidő akár 10 év is lehet. Az alábbi összeállításban a legfontosabb tudnivalókat foglaltuk össze a lehetőségről. Előre szólunk azonban – a program az idén kifut, a hitelkérelmek beadására rendkívül rövid idő áll rendelkezésre.

Kezdjük a lényeggel. Ha tömören a feltételek érdekelnek, és szeretnéd kiszámolni, hogy mennyi Széchenyi MAX hitelt kaphatsz, célszerű akár rögtön a Széchenyi Kártya Program MAX információs oldalunkra lépned (innen éred el).

Mennyi széchenyi hiteltkaphat a céged?
  • hitelösszeg:
    max. 1.4 milliárd Ft
  • kamat:
    max. 5% fix
  • futamidő:
    max. 10 év
Több mint egy kalkulátor,
adható hitelösszeg és termékajánlat, hitelezési
tapasztalatok, buktatók és tudnivalók
Bankmonitor
Ft
Ft
Válassz hitelcélt!
Sajnos nem vagy jogosult támogatás igénybevételére.
Az adatok alapján az új Széchenyi Kártya Program MAX+ feltételeinek megfelelsz!
A választott hitelcélnak ajánlott kedvezményes termékkonstrukció:
    Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra
    • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
    • Milyen futamidő mellett?
    • Mi a különbség a bankok között?
    • Hogyan kerüld el a buktatókat?
    A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!
    Add meg adataidat, segítünk!
    Ft
    A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
    Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
    Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
    Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

    A programról a legfontosabb tudnivalókat a Bankmonitor vezető vállalatfinanszírozási szakértője, Csányi Franciska egy tömör videóban is összefoglalta, amelyet ebbe a cikkben is elérhetővé tettünk számodra.

     

    A címben tett ígéretünknek megfelelően természetesen a legfontosabb tudnivalókat összefoglaljuk a Széchenyi Kártya MAX hitelekről ebben a cikkben. Ezt megelőzően álljon azonban itt néhány érv, ami miatt azt gondoljuk, hogy nem érdemes lemaradni erről a jelenlegi piaci viszonyok között rendkívüli lehetőségről.

    Hirdetés

    Hirdetés

    A stabil pénzügyi háttér a középpontban!

    Az elmúlt két év válságkezeléssel telt a hazai vállalkozásoknál. Sokan remélték, hogy a koronavírus-járvány hatásainak elmúltával visszatérhetünk a normál működési keretek közé. Nem ezt történt: az alapanyag- és energiaellátás problémáit az orosz-ukrán háború és egyéb a felszínre kerülő feszültségek csak súlyosbították. Egyelőre nincs olyan gazdasági előrejelzés, ami rövid időn belüli változást ígérne.

    A következő hónapokban – talán még években is – a cégeknek arra kell készülniük, hogy szinte folyamatosan válsághelyzeteket kell majd kezelniük. Mindezt rendkívül bizonytalan üzleti környezetben, ahol évtizedek óta nem látott infláció és ezzel együtt járó magas kamatok határozzák meg a pénzpiacokat.

    Minden vállalkozó tudja, hogy az ilyen helyzetben az egyik legfontosabb feltétele a túlélésnek a kiszámítható finanszírozás, elegendő tőke, a stabil pénzügyi háttér. Ennek elérésében jelenthet óriási segítséget a Széchenyi Kártya Program MAX, amely a mikro- és kisvállalkozások számára jelenleg az egyetlen széles körben elérhető támogatott hitellehetőség.

    Kiszámítható finanszírozás = fix kamat

    A vállalkozói hitelek piaci kamatai jelenleg jóval 10 százalék fölött kezdődnek. Ráadásul jellemzően változó kamatozású hitelekről beszélhetünk, amelyeknél a kamat a Budapesti Bankközi Hitelkamatlábhoz, a Buborhoz kötött. Magyarán a pénzpiaci helyzet romlásával az induló kamat folyamatosan emelkedik.

    A 3 havi Bubor egy év alatt közel tízszereződött: értéke tavaly augusztus 23-én még 1,42 százalék volt, idén ugyanezen a napon már elérte a 12,15 százalékot. Az a hitel, amelyet tavaly Bubor+4 százalékos kamattal folyósítottak, az egy évvel ezelőtti Bubor értéket figyelembe véve 5,42 százalékos ügyleti kamattal indult, most az aktuális kamat 16,15 százalék – több mint háromszorosa az egy évvel korábbinak. … és tovább nő, amíg a pénzpiaci helyzet romlik.

    Ezzel szemben a Széchenyi Max hitelek kamata a teljes futamidő alatt fix, nem változik. Kiszámítható adósságterhet jelent tehát a vállalkozásoknak. Ráadásul a kamat mértéke rendkívül alacsony, hitelcéltól függően 0,5-3,5 százalék közötti. Ezen túlmenően évi 2 százalék kezelési költséget számolnak fel a pénzintézetek. Ezzel együtt is évi 2,5-5,5 százalék közötti költséggel lehet számolni.

    Ez konkrétan azt jelenti, hogy egy 100 millió forintos, 3 éves forgóeszköz-hitelnek például a 3,5 százalékos kamat és a 2 százalék kezelési költség figyelembe vételével a teljes költsége 8,7 millió forint a Széchenyi Likviditási Hitel Max igénylése esetén. … és ez ennyi is marad, a kamat a futamidő végéig nem változik.

    Ugyanez a 100 milliós forgóeszköz hitel az előbb említett Bubor+4 százalékos változó kamattal folyósított piaci hitel jelenlegi aktuális kamatával (16,15 százalékkal) 26,8 millió forintos hitelköltséget jelentene a cégednek, ha a Bubor értéke ezen a szinten maradna, ám a várakozások szerint a kamatemelkedés még legalább az idén őszig folytatódik – a Magyar Nemzeti Bank legutóbbi inflációs előrejelzésében legkorábban őszre számít az áremelkedés ütemének tetőzésével.

    Fontos
    A Széchenyi MAX konstrukciók hitelkiváltásra is felhasználhatóak. Amennyiben van korábban felvett hiteled, érdemes megvizsgálnod a hitelkiváltás lehetőségét.

    A hitelcélok széles körére igényelhetőek a Széchenyi Max konstrukciók

    És akkor nézzük, hogy milyen célra, mennyi hitel igényelhető. Az alábbi táblában az összes érdemi feltétel.


    Hol igénylehető a Széchenyi Max hitel? Mire figyelj az igényléskor?

    Folyamatosan bővül azon bankok köre, ahol a Széchenyi Max hitelkonstrukciók igényelhetők: erről ebben a cikkben találsz naprakész információt. Ezt a cikket folyamatosan frissítjük.

    Arról pedig, hogy Széchenyi MAX hiteligénylést miként célszerű előkészíteni ahhoz, hogy a folyamat a lehető legkényelmesebb és leggyorsabb legyen a cég számára itt olvashatsz részletesen.

    A gyorsaságra ebben az esetben külön is felhívjuk a figyelmed, a Széchenyi MAX hitelprogramot ugyanis a jelenlegi feltételekkel az év végéig hirdették meg, a hitelkérelmek beadására rendkívül rövid idő áll tehát rendelkezésre, így időben kell lépned, ha nem akarsz lemaradni erről a kedvezményes forrásról.

    Ha elakadnál, kérdésed lenne szakértőink segítenek akár kisebb, akár nagyobb összegű hitelre lenne szükséged.

    Hirdetés
    Hirdetés