Minden, amit a Széchenyi Max kedvezményes vállalkozói hitelekről tudni érdemes!

Minden, amit a Széchenyi Max kedvezményes vállalkozói hitelekről tudni érdemes!

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-08-26 Frissítve: 2022-08-29
 

Van még a teljes futamidő alatt fix és rendkívül alacsony kamattal elérhető vállalkozói hitel. A Széchenyi Kártya Program MAX konstrukciók kamata 0,5-3,5 százalék, a futamidő akár 10 év is lehet. Az alábbi összeállításban a legfontosabb tudnivalókat foglaltuk össze a lehetőségről. Előre szólunk azonban – a program az idén kifut, a hitelkérelmek beadására rendkívül rövid idő áll rendelkezésre.

Kezdjük a lényeggel. Ha tömören a feltételek érdekelnek, és szeretnéd kiszámolni, hogy mennyi Széchenyi MAX hitelt kaphatsz, célszerű akár rögtön a Széchenyi Kártya Program MAX információs oldalunkra lépned (innen éred el).

Mennyi széchenyi hiteltkaphat a céged?
 • hitelösszeg:
  max. 1 milliárd Ft
 • kamat:
  max. 5% fix
 • futamidő:
  max. 10 év
Több mint egy kalkulátor,
adható hitelösszeg és termékajánlat, hitelezési
tapasztalatok, buktatók és tudnivalók
Bankmonitor
Ha nem tudod a pontosan a napot, add meg a hónap első napját!
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Válassz hitelcélt!
Sajnos nem vagy jogosult támogatás igénybevételére.
Az adatok alapján az új Széchenyi Kártya Program MAX+ feltételeinek megfelelsz!
A választott hitelcélnak ajánlott kedvezményes termékkonstrukció:
  Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra
  • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
  • Milyen futamidő mellett?
  • Mi a különbség a bankok között?
  • Hogyan kerüld el a buktatókat?
  A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!
  Add meg adataidat, segítünk!
  Ft
  A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
  Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
  Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
  Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

  A programról a legfontosabb tudnivalókat a Bankmonitor vezető vállalatfinanszírozási szakértője, Csányi Franciska egy tömör videóban is összefoglalta, amelyet ebbe a cikkben is elérhetővé tettünk számodra.

   

  A címben tett ígéretünknek megfelelően természetesen a legfontosabb tudnivalókat összefoglaljuk a Széchenyi Kártya MAX hitelekről ebben a cikkben. Ezt megelőzően álljon azonban itt néhány érv, ami miatt azt gondoljuk, hogy nem érdemes lemaradni erről a jelenlegi piaci viszonyok között rendkívüli lehetőségről.

  Hirdetés

  Hirdetés

  A stabil pénzügyi háttér a középpontban!

  Az elmúlt két év válságkezeléssel telt a hazai vállalkozásoknál. Sokan remélték, hogy a koronavírus-járvány hatásainak elmúltával visszatérhetünk a normál működési keretek közé. Nem ezt történt: az alapanyag- és energiaellátás problémáit az orosz-ukrán háború és egyéb a felszínre kerülő feszültségek csak súlyosbították. Egyelőre nincs olyan gazdasági előrejelzés, ami rövid időn belüli változást ígérne.

  A következő hónapokban – talán még években is – a cégeknek arra kell készülniük, hogy szinte folyamatosan válsághelyzeteket kell majd kezelniük. Mindezt rendkívül bizonytalan üzleti környezetben, ahol évtizedek óta nem látott infláció és ezzel együtt járó magas kamatok határozzák meg a pénzpiacokat.

  Minden vállalkozó tudja, hogy az ilyen helyzetben az egyik legfontosabb feltétele a túlélésnek a kiszámítható finanszírozás, elegendő tőke, a stabil pénzügyi háttér. Ennek elérésében jelenthet óriási segítséget a Széchenyi Kártya Program MAX, amely a mikro- és kisvállalkozások számára jelenleg az egyetlen széles körben elérhető támogatott hitellehetőség.

  Kiszámítható finanszírozás = fix kamat

  A vállalkozói hitelek piaci kamatai jelenleg jóval 10 százalék fölött kezdődnek. Ráadásul jellemzően változó kamatozású hitelekről beszélhetünk, amelyeknél a kamat a Budapesti Bankközi Hitelkamatlábhoz, a Buborhoz kötött. Magyarán a pénzpiaci helyzet romlásával az induló kamat folyamatosan emelkedik.

  A 3 havi Bubor egy év alatt közel tízszereződött: értéke tavaly augusztus 23-én még 1,42 százalék volt, idén ugyanezen a napon már elérte a 12,15 százalékot. Az a hitel, amelyet tavaly Bubor+4 százalékos kamattal folyósítottak, az egy évvel ezelőtti Bubor értéket figyelembe véve 5,42 százalékos ügyleti kamattal indult, most az aktuális kamat 16,15 százalék – több mint háromszorosa az egy évvel korábbinak. … és tovább nő, amíg a pénzpiaci helyzet romlik.

  Ezzel szemben a Széchenyi Max hitelek kamata a teljes futamidő alatt fix, nem változik. Kiszámítható adósságterhet jelent tehát a vállalkozásoknak. Ráadásul a kamat mértéke rendkívül alacsony, hitelcéltól függően 0,5-3,5 százalék közötti. Ezen túlmenően évi 2 százalék kezelési költséget számolnak fel a pénzintézetek. Ezzel együtt is évi 2,5-5,5 százalék közötti költséggel lehet számolni.

  Ez konkrétan azt jelenti, hogy egy 100 millió forintos, 3 éves forgóeszköz-hitelnek például a 3,5 százalékos kamat és a 2 százalék kezelési költség figyelembe vételével a teljes költsége 8,7 millió forint a Széchenyi Likviditási Hitel Max igénylése esetén. … és ez ennyi is marad, a kamat a futamidő végéig nem változik.

  Ugyanez a 100 milliós forgóeszköz hitel az előbb említett Bubor+4 százalékos változó kamattal folyósított piaci hitel jelenlegi aktuális kamatával (16,15 százalékkal) 26,8 millió forintos hitelköltséget jelentene a cégednek, ha a Bubor értéke ezen a szinten maradna, ám a várakozások szerint a kamatemelkedés még legalább az idén őszig folytatódik – a Magyar Nemzeti Bank legutóbbi inflációs előrejelzésében legkorábban őszre számít az áremelkedés ütemének tetőzésével.

  Fontos
  A Széchenyi MAX konstrukciók hitelkiváltásra is felhasználhatóak. Amennyiben van korábban felvett hiteled, érdemes megvizsgálnod a hitelkiváltás lehetőségét.

  A hitelcélok széles körére igényelhetőek a Széchenyi Max konstrukciók

  És akkor nézzük, hogy milyen célra, mennyi hitel igényelhető. Az alábbi táblában az összes érdemi feltétel.


  Hol igénylehető a Széchenyi Max hitel? Mire figyelj az igényléskor?

  Folyamatosan bővül azon bankok köre, ahol a Széchenyi Max hitelkonstrukciók igényelhetők: erről ebben a cikkben találsz naprakész információt. Ezt a cikket folyamatosan frissítjük.

  Arról pedig, hogy Széchenyi MAX hiteligénylést miként célszerű előkészíteni ahhoz, hogy a folyamat a lehető legkényelmesebb és leggyorsabb legyen a cég számára itt olvashatsz részletesen.

  A gyorsaságra ebben az esetben külön is felhívjuk a figyelmed, a Széchenyi MAX hitelprogramot ugyanis a jelenlegi feltételekkel az év végéig hirdették meg, a hitelkérelmek beadására rendkívül rövid idő áll tehát rendelkezésre, így időben kell lépned, ha nem akarsz lemaradni erről a kedvezményes forrásról.

  Ha elakadnál, kérdésed lenne szakértőink segítenek akár kisebb, akár nagyobb összegű hitelre lenne szükséged.

  Hirdetés
  Hirdetés