Mire elég egy átlagos személyi hitel?

Mire elég egy átlagos személyi hitel?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2024-08-16
 

Ha személyi hitel felvételét tervezed, érdemes átgondolni, mire használhatod fel. Cikkünkben bemutatjuk, mire lehet elegendő egy átlagos kölcsön, legyen szó autóvásárlásról, lakásfelújításról vagy akár egy nagyobb családi eseményről.

2023 novemberétől kezdődően folyamatos emelkedést tapasztalhattunk a személyi hitelek átlagos hitelösszegét tekintően. Amíg novemberben az átlagos hitelösszeg 2,165 millió forint volt, addig 2024 júniusára ez az összeg már elérte a 2,676 millió forintot. Ez a dinamikus emelkedés felveti a kérdést: vajon mire költik a magyarok ezeket a személyi hiteleket? Összegyűjtöttünk néhány lehetséges választ, hogy mire is lehet elég az átlagos hitelösszeg.

Személyi hitel átlagos hitelösszeg ábra

Hirdetés

Hirdetés

Mire elég ennyi pénz?

Az egyik leggyakoribb felhasználási cél az autóvásárlás, hiszen sokan választanak személyi kölcsönt egy új vagy használt autó megvásárlásához. Például egy 7. generációs Volkswagen Golf 1.5 TSI motorral jellemzően 5-6 millió forint környékén vásárolható meg. Ez azt jelenti, hogy egy átlagos személyi hitel, amely jelenleg körülbelül 2,7 millió forint, az autó árának nagyjából a felét tudja fedezni. Természetesen, ha valaki egy régebbi, használt autót keres, például egy 10 éves Opel Astra-t 1.4-es benzinmotorral, annak piaci ára jellemzően 2,5-3 millió forint között mozog, akkor a személyi hitel teljes egészében elegendő lehet egy ilyen autó megvásárlásához.

Az autóvásárláson kívül sokan lakásfelújításra használják fel a személyi kölcsönöket. Egy 2,7 millió forintos hitel elég lehet 8-9 darab, átlagos méretű (90×120 cm-es) fa ablak cseréjére, beleértve a munka- és anyagköltségeket is. Egy átlagos személyi hitel összege fedezhet akár 48,2 négyzetméternyi homlokzati felület szigetelését kőzetgyapottal, 13-15 cm vastagságban. Tetőszigetelés esetén ugyanez az összeg 21-25 cm vastagságú kőzetgyapot vagy üveggyapot szigetelést biztosíthat körülbelül 52,3 négyzetméternyi felületen.  Irányárként az otthonfelújítási program maximális elszámolható árait vettük figyelembe.

Kíváncsiságból megnéztük, hogy mennyibe kerül manapság egy 200 fős esküvő megszervezése. Magyarországon egy ilyen méretű esemény költségei hozzávetőlegesen 5 millió forintot tesznek ki. Ez azt jelenti, hogy egy átlagos személyi hitel ugyan nem fedezi az egész esküvőt, de a felére mindenképpen elegendő lehet, ami jelentős anyagi könnyebbséget jelenthet a szervezés során.

Hogyan válassz személyi kölcsönt?

A jelenleg elérhető személyi kölcsönökről részletesebben ebben a cikkünkben olvashatsz. Ha személyi hitel felvételén gondolkodsz, mindenképpen érdemes alaposan megismerni a rendelkezésre álló lehetőségeket. Ehhez nagy segítséget nyújthat a Bankmonitor kalkulátora, amely néhány kattintás után megmutatja, melyik hitelkonstrukció lenne a legkedvezőbb számodra.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés
Hirdetés