Mire figyeljünk, ha 7 millió forint személyi kölcsönt vennénk fel?

Mire figyeljünk, ha 7 millió forint személyi kölcsönt vennénk fel?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2019-09-17
 

Egy ekkora hitelösszegnél a kis eltéréseknek is sokkal nagyobb jelentősége van, akár az egy millió forintot is meghaladhatja a visszafizetendő teljes összegek közötti különbség. A kedvező konstrukciók feltételeit sem szabad figyelmen kívül hagyni. Az egyes bankok feltételei eltérnek egymástól, lehet az egyiket teljesíteni tudjuk, míg a másikat nem.

Sokakat meglephet, hogy ekkora összeget vesz fel valaki személyi kölcsönként. Lehet, hogy a szabad felhasználású jelzáloghitel kamata kedvezőbb, mégis több olyan élethelyzet lehet, amikor jobban megéri a személyi hitel.

7 millió forint pedig már elégséges lehet egy komolyabb lakásfelújításra, meglévő drága hiteleink kiváltására vagy nagyobb értékű használati cikk vásárlására is (bútorok, konyhai gépek, autó…). Ekkora összegnél a kamatkülönbségek felértékelődnek, 7 éves futamidő esetében 0,1% kamatnövekedés körülbelül 25 ezer forint eltérést eredményez a teljes visszafizetendő összegben. Ennél pedig jóval nagyobb az eltérés a legjobb 5 ajánlat között a Bankmonitor Személyi Kölcsön kalkulátora alapján.

Hirdetés

Hirdetés

Mennyit kellene visszafizetnünk 7 millió forint személyi hitelre?

A legjobb 5 ajánlatnál is már 150 ezer forint a különbség a teljes visszafizetendő összegben – 7 millió forint hitelösszeg és 7 éves futamidőnél.

Ez havonta 1 600 forint pénzügyi előnyt jelent. Ennyiért már megérheti akár egy új bankszámlát nyitnunk a kiszemelt pénzintézetnél – de emellett megtarthatjuk persze meglévő számlánkat is. A fontos az, hogy amit a hitelen nyerünk, azt ne veszítsük el a számla költségein. Ehhez érdemes lehet a Bankmonitor Lakossági Bankszámla Kalkulátorát használni, amely megmutatja, hogy saját bankolási szokásaink mellett melyik lehet a legkedvezőbb számla számunkra – akár egy adott banknál, akár a teljes piacot tekintve.

A legdrágább hitelre viszont már 1,7 millió forinttal kellene többet fizetni összesen, mint a legolcsóbbra, ekkora eltérésnél már biztos érdemes lehet számlát nyitni az új pénzintézetnél.

A feltételekről se feledkezzünk meg.

A kedvezőbb kamatozásért cserébe a bankok különböző feltételeket várnak el. Ez lehet minimális jövedelemre vagy jóváírásra vonatkozó kitétel, esetleg minimális hitelösszegre vonatkozó elvárás. Nem mindegy, hogy melyik bankot választjuk, mert lehet az egyik bank akciós feltételeit teljesíteni tudjuk, míg a másikét nem.

Nézzük meg a három legkedvezőbb ajánlat kedvezményeinek a feltételeit.

  1. A CIB Előrelépő Személyi Kölcsön adott kamatszintjének feltétele legalább 7 millió forintos hitelösszeg és minimum 450 ezer forint igazolt havi nettó jövedelem megléte, melynek a banknál vezetett meghatározott típusú bankszámlára kell érkeznie.
  2. A Sberbank Fair Plusz Személyi Kölcsönhöz kapcsolódó akció feltétele az, hogy az adós legalább havi nettó 250 ezer forint igazolt jövedelemmel rendelkezzen, mely az adott banknál vezetett számlára kell, hogy érkezzen a futamidő alatt.
  3. A Takarék Fix Személyi Kölcsön Extra konstrukcióhoz kapcsolódó kamatkedvezményre az jogosult, akinek az igazolt jövedelme eléri legalább a havi nettó 200 ezer forintot – ha adós és adóstárs is szerepel az ügyletben, akkor elég egyiküknek teljesíteni a feltételt – és annak az adott banknál lévő bankszámlára kell érkeznie. Emellett legalább 3 millió forint összegű személyi kölcsön igénylésekor jár a  kedvezmény.

Látható, hogy a feltételek eléggé hasonlók, mégis akadnak olyan eltérések, melyek lényegesek lehetnek. Nem mindegy ugyanis, hogy 450 vagy 200 ezer forint havi nettó jövedelmet kell igazolnunk. Természetesen egy ekkora összegnek a törlesztéséhez már jelentős jövedelmet várhat el a bank, ha a JTM rendeletből indulunk ki, akkor a jövedelem 50%-a terhelhető, vagyis nagyságrendileg 200-220 ezer forint bevétel elégséges lehet a kért hitelösszeghez. Ettől az egyes bankok szigorúbb irányba eltérhetnek, sőt a fenti három pénzintézet között is van olyan, amely a 7 millió forintos hitelösszeghez ezen jövedelem többszörösét várja el. Emiatt a feltételek áttanulmányozása mellett érdemes a szakértőinket is megkeresni, akik segítenek a megfelelő hitel kiválasztásában.

Ha tudni szeretnéd, hogy számodra melyik a legkedvezőbb személyi kölcsön ajánlat használd a Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátorát, amely a különböző banki lehetőségeket hasonlítja össze.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés
Hirdetés