Mit tegyek, ha evásként akarok hitelhez jutni? Mutatjuk a trükköt, amivel sikeres lehetsz!

Mit tegyek, ha evásként akarok hitelhez jutni? Mutatjuk a trükköt, amivel sikeres lehetsz!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-04-26 Frissítve: 2021-07-01
 

Az élet írja a legjobb történeteket, és ez nincs másként a pénzügyek világában sem. A következőkben egy evás vállalkozó lakáshitel felvételének a történetét írjuk le, ami előfordul, hogy nem is olyan egyszerű, még akkor sem, ha megfelelő jövedelemmel rendelkezünk. Hiszen azt nem elég állítani, bizonyítani is kell, ami nem is megy olyan egyszerűen.

Adott egy vállalkozó házaspár, akik evás vállalkozásukból szerzik a jövedelmük egy részét, többek között osztalék formájában, és szerettek volna lakáshitelhez jutni. Azt gondolták, hogy mivel igazoltan megfelelő jövedelemmel rendelkeznek, ezért nem lesz gondjuk a lakáshitel felvételénél. Megpróbálták saját maguk végigvinni az egyik banknál a hitelfelvétel folyamatát, viszont az ügyük már a legelején elakadt, hónapokig nem is kaptak választ.

A fő probléma ott volt, hogy itthon előfordul, hogy egy bank automatikusan nem ad hitelt az evás vállalkozóknak. Míg azok, amelyek adnának is, azoknál is elég nyögvenyelősen mehet a hitelfelvétel, mert a banki tanácsadó sem tudja feltétlenül, hogy mit kell ilyenkor tenni.

A porszem a gépezetbe akkor kerül, amikor a vállalkozónak magánszemélyként jövedelemigazolást kell benyújtania a banknak. A cég kettős könyvvezetést választott és mivel az eva megfizetése után más adókötelezettségük nincsen, így a magánszemélyként elkészített bevallásban sem kellett semmilyen a cégből osztalék formájában kivett jövedelmet szerepeltetni.

Az szja-bevallás alapján tehát hibádzik az a jókora jövedelem, ami a cégből érkezett osztalékként. A házastársnak szintén ilyen jellegű jövedelme volt, tehát nem kerültek közelebb a megoldáshoz. Ezt követően kérték a Bankmonitor segítségét, hátha tudunk megoldást adni a helyzetükre.

Jelentősen megkönnyítette a folyamatot, hogy a hatályos törvények szerint kérhetnek a NAV-tól közvetlenül jövedelemigazolást, ami tartalmazza az evás vállalkozás bevételét és a megfizetett adót. Ezek alapján már a bank, ha a kellő hajlandóság megvan rá, akkor vélelmezni tudja, hogy mekkora jövedelme származhatott a házaspárnak a cégből. Ezt kiegészítve még az szja-bevallással és a céges beszámolóval, már tudták bizonyítani a hitelképességüket.

Még úgy is, hogy a valós helyzethez képest kevesebb jövedelmet ismert el a bank a hitelfelvételi folyamat során, sikerült hitelhez jutniuk. Valószínűleg saját erőből nem tudták volna a bankok ajánlatait összehasonlítani és ilyen gyorsan elintézni a hitelfelvételt, de a segítségünkkel még erre az elsőre megoldhatatlannak tűnő problémára is sikerült megnyugtató választ találni.

Nézd meg egyszerűen, melyik lakáshitel illik hozzád a leginkább!

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés