Mutatjuk a 8 legjobban kereső focistát!

Mutatjuk a 8 legjobban kereső focistát!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-06-16 Frissítve: 2021-07-01
 

Nagy üzlet a sport és azon belül is a labdarúgás, hatalmas összegek fordulnak meg a sportágban és ebből persze nagyon sokat profitálnak a top játékosok. A Forbes összegyűjtötte, hogy ki szerepelnek a földkerekség legjobban fizetett játékosai között. A következőkből kiderül, hogy Messi, Ronaldo vagy éppen Neymar vitte haza 2017-ben a legtöbb pénzt.

A labdarúgás a legnépszerűbb sport a világon, a 2014-es világbajnokságot például a közvetítési statisztikák szerint 1 milliárdnál is többen látták. Óriási pénz van a fociban, amit az is jól mutat, hogy a FIFA 2011-2014 közötti bevétele elért az 5,7 milliárd dollárt. De nemcsak a FIFA-nál vannak horribilis összegek, hanem egyes játékosok is nagyot kaszálnak a tehetségükkel.

A Forbes a közelmúltban elkészítette a világ 100 legjobban fizetett sportolójáról szóló összesítését, érdekesség, hogy az 5 legjobban megfizetett sportoló közül 3 labdarúgó. A CNBC összegyűjtötte a listán szereplő játékosokból a TOP8-as listáját, melyen jól ismert nevek szerepelnek természetesen.

Megjegyeznénk, hogy a lista millió dollárban tartalmazza a kereseteket és az a tavalyi (2017-es) évre vonatkozik. A játékosoknak két fő bevételi forrása van, az egyik a klubtól kapott kereset és bónusz, a másik a reklámbevételek. Mind a kettő kimagasló összeget tehet ki és a játékosok között is nagyon eltérő, hogy a 2017-es összes kereseten belül mennyi volt egyik és másik részesedése.

A legjobban kereső játékos a Forbes szerint Lionel Messi, a Barcelona játékosa volt, aki a becslések szerint 111 millió dollárt kalapozott össze. Mindez forintosítva 31 milliárdnak felel meg, ami józan ésszel nehezen felfogható összeg. Például a hazai vizes-vb költségvetése volt a legutóbbi összesítések szerint 170 milliárd forint.

A képzeletbeli dobogó második fokán állt a Real Madrid klasszisa, Cristiano Ronaldo, aki 108 millió dollárt kapott 2017-ben. Meglepő, de nála például a többiekhez képest jóval nagyobb összeg származott a szponzori bevételekből (47 millió dollár).

A harmadik legjobban kereső játékos Neymar volt, aki 90 milliójával éppen csak lemaradt a 100 millió felettiek klubjából. De érdemes hozzátenni, hogy még így is a 4-6. helyezettek összesített keresete volt annyi, mint amit Neymar összefocizott 2017-ben.

Az első hármas után érezhetően nagy szakadék tátong, mindezek alapján úgy tűnik, hogy ma a legnagyobb névnek Messi, Ronaldo és Neymar számít. A szemfülesek észrevehették, hogy az európai csapatokon kívül egy olyan klub is mélyen a zsebébe nyúl a játékosáért, Oscar például a Shanghai SIPG játékosaként keres 27,4 millió dollárt.

Hirdetés
Hirdetés