Nem csak a kamatok változnak

Nem csak a kamatok változnak
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2013-07-29
 

A múlt heti jegybanki alapkamat csökkentés nyomán több bank is módosított a lekötött betéti kamatain. Ma is érdekes változásokkal találkoztunk az AXA Bank, a K&H Bank és az Erste Banknak köszönhetően. Szomorú hír, hogy a K&H Bank egyik népszerű betéti terméke került a mai nappal megszüntetésre, míg pozitívum, hogy az AXA Bank 3 hónapos feltételhez kötött betétének kamata jócskán emelkedett. Az Erste Bank számlahasználat ösztönző programját újította meg, amely keretében változtak a feltételek.

Kevesebb, mint két hónapos életpályát futott be a
K&H Bank „gyümölcsöző betétre” keresztelt forint lekötött betéti akciója, amely
keretében új lekötést már nem tudunk indítani a jövőben. A betét keretében elérhető magasabb kamatok ugyan feltételekhez voltak kötve, de ezek teljesítése esetén meglehetősen kedvező lehetőséget biztosított az ügyfelek részére. A sorozatos jegybanki alapkamat csökkentések természetesen a betét kamatain is érezhetőek voltak, de ennek ellenére 3 hónapos futamidőre még mindig 5,00%-os, vagy 6,00%-os éves kamatot biztosított a bank. Míg az előbbi esetében a bankhoz érkező új megtakarítási összegről kellett gondoskodnunk, addig a másiknál ezen felül munkabérünket is a banknál vezetett számlánkra kellett utaltatnunk.

Ezzel szemben akad olyan piaci szereplő, amely a csökkenő kamatkörnyezet ellenére döntött úgy, hogy
emel 3 hónapos futamidőre szóló betéti kamatán. Így akciós ajánlata keretében
az AXA Bank új megtakarításokra, 3 hónapos futamidőre, 500.000 forinttól 50.000.000 forintig a korábbi 4,75%-os éves kamat helyett mától 6,00%-os kamatot biztosít ügyfelei részére. Azért a kép némileg árnyaltabb, ugyanis míg egyes futamidők esetében kamatemelés valósult meg, addig más futamidők esetében csökkenések történtek. Kétségkívül azonban 3 hónapos futamidő esetén a feltételekhez kötött betétlekötések ranglistájában a bank átvette az első helyet.

1

Ezen kívül
az Erste Bank is változtatott promóciójának feltételein. „Most igazán megéri az Ersténél bankolni!” kampánya keretében az eddigi 15.000 forint jóváírást két részre bontotta: 10.000 forint jár annak az új ügyfélnek, aki minimum 60.000 forint egyösszegű munkabérét, vagy nyugdíját érkezteti a banknál vezetett számlájára. A jóváírás feltétele az SMS szolgáltatás igénybevétele. A promóció második részeként új csoportos, valamint állandó megbízás beállítása esetén további maximum 5.000 forint jár vissza az első teljesült csoportos beszedési megbízásából.

A folyamatosan csökkenő betéti kamatok mellett igen csábító az AXA Bank betéti ajánlata. Arról azért ne feledkezzünk meg, hogy csökkenő kamatok mellett érdemes legalább megtakarításunk egy részét hosszabb futamidejű, fix kamatozású lekötésben elhelyezni, így az időközben bekövetkező kamatcsökkentés már nem érinti a korábban lekötött pénzünket. Persze azt se feledjük, hogy egy körültekintően kiválasztott bankszámlával akár 10.000 forintot is spórolhatunk!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés